קסדיית גבינות וסלסת פירות

לגור בגליל, בישוב מוקף מטעים של פירות קיץ

מטעים באביב

לראות את העצים מתכסים בפריחה בתחילת האביב. עץ אחר עץ, חלקה אחר חלקה.

פריחת נקטרינה

ואחר כך מלבלבים בירוק

מטעים

ועוד קצת זמן שעובר והנה הפירות מתחילים להאדים ולהצהיב בין העלים.

מטעים

אם תמצמצו עוד רגע הם כבר אינם. כל כך מהר הם נקטפים ונשלחים לאריזה.

כל האזור גועש והומה ככוורת דבורים. טרקטורים מזדחלים בעליות וירידות המתפתלות ומאחוריהם רתומות עגלות, ריקות בבוקר ומלאות פירות צבעוניים בצהריים. מרססים נוסעים הלוך חזור בין השורות, מזמזמים אל תוך שלוות הלילה.

נקטרינות

לקנות פירות שנקטפו לפני שעה שעתיים.

משמשים ונקטרינות שנקטפו בבוקר
הפירות של רוית – השכנה החקלאית שלי

כשמחזיקים את הנספק בידיים אופף אותך ניחוח מרגש של גינת ורדים.

נקטרינה

גם יתרונות יש פה, הרחק מן ההמון הסואן.

אני אוהבת להשאיר את הפירות מחוץ למקרר ליומיים-שלושה כדי שיתמלאו חום ועסיס ויתרככו, אבל לפעמים אני בוחרת דווקא את הפירות הקשים ובוסריים יותר כדי להכין את הסלסה הנהדרת הזו.

סלסת פירות קיץ

וכשיש כזו סלסה חייבים להכין קסדייה!!

קסדיית גבינות וסלסת פירות קיץ

הקסדייה היא בעצם טוסט בווריאציה מקסיקנית. בימים הרחוקים של כד קפה היינו מכינות גירסה זריזה כזו לארוחת צוות שהיתה הומאז' מסויים למנה מהתפריט. הפעם זו גירסה יותר מושקעת וקצת פחות זריזה – בעיקר אם אתם גרים במקום שאין ברדיוס המיידי שלו טורטיות טובות ללא חומרים משמרים (סוגייה שכבר נידונה בפוסט הזה) ואתם מכינים את הטורטיות בעצמכם. אבל היי, שזה לא ירתיע אתכם מלנסות את מאכל השחיתות הזה. כל דקת עבודה שווה. אני הכנתי טורטיות של קמח לבן וגם טורטיות של קמח כוסמין מלא, שתי האפשרויות היו טעימות מאוד גם אם טורטיות של בית (לפחות שלי) לא יוצאות כאלו חתיכות -עגולות ודקות – כמו הקפואות שקונים…

קסדיית גבינות וסלסת פירות קיץ – יותר הצעת הגשה ממתכון

סלסת פירות קיץ – תספיק ל-4-6 קסדיות

  • 6 משמשים חצי בשלים
  • 2 נקטרינות לבנות מוצקות
  • 1/2 בצל סגול
  • חצי צרור גדול של עלי כוסברה
  • צ'ילי אדום טרי – לפי היכולת
  • 1/2+ כפית מלח
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 כפית חומץ תפוחים
  • 1 כף שמן זית
  1. קוצצים קטן את כל הפירות וירקות. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב.
  2. טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך, הסלסה צריכה להיות מתוקה-חמוצה-מלוחה.
  3. אם הפירות תפלים מדי אפשר להוסיף חצי כפית סוכר חום.

טורטיות – כ-10 טורטיות

  • 4 כוסות קמח לבן או קמח כוסמין מלא או גם וגם
  • 2 כפיות שטוחות אבקת אפייה
  • 1 כוס+2 כפות מים פושרים
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפיות שמן קנולה
  1. מערבבים ולשים היטב את כל החומרים עד שנוצר בצק חלק ואחיד.
  2. עוטפים את הקערה בשקית ונותנים לבצק לנוח לרבע שעה.
  3. מחלקים את הבצק לחלקים שווים – 60 גרם בערך כל חלק. מכדררים לעיגולים קטנים ומניחים אותם על משטח מקומח קלות למנוחה קלה של כמה דקות.
  4. מרדדים כל כדור לעיגול הכי דק ועגול שאפשר, מרימים בעדינות ומניחים על חתיכת נייר אפייה. ממשיכים עם שאר הכדורים ועורמים את הטורטיות אחת על השנייה כשמפריד ביניהן נייר האפייה.
  5. כשכל הכדורים מרודדים לטורטיות מחממים מחבת כבדה עד שהיא חמה מאוד.
  6. הופכים טורטיה אחת על המחבת ומקלפים מעליה את נייר האפייה. מבשלים/אופים אותה כשתי דקות עד שהיא מתנפחת קצת והופכים לצד שני לעוד דקה – דקה וחצי. אם נוצרות בועות שנחרכות הנמיכו קצת את האש.
  7. מורידים מהאש והופכים על המחבת טורטייה נוספת. כשהיא מוכנה מניחים אותה על גבי הטורטיה העשויה ומתחילים ערימה של טורטיות כשהפעם אין צורך בחציצה. ממשיכים עד שכולן מוכנות.
  8. כדאי מאוד לכסות את צלחת הטורטיות המוכנות במגבת, כדי שלא יתייבשו.

הרכבה

  1. מניחים גבינות בכל כמות ומכל סוג שתרצו על גבי טורטייה אחת, אני למשל השתמשתי בהזדמנויות שונות במיקס של: גאודה/בייבי מוצרלה/אולד אמסטרדם/קממבר/גוש חלב/פרומעז/פטה עיזים, לפי מה שנמצא במקרר באותו רגע.
  2. מפזרים שתי כפות או יותר של סלסה על הגבינות. מניחים מעל עוד טורטייה.
  3. מחממים מחבת בקוטר הטורטיות או גדולה יותר, ממיסים בה 10 גר' חמאה + כפית שמן זית ומניחים בתוכה את הטורטיה.
  4. על הטורטייה מניחים סיר כבד או שניים כמשקולת ומטגנים על אש בינונית כ-2-3 דקות עד שהגבינה נמסה והטורטיה מזהיבה. הופכים בזהירות לצד השני עד שגם הוא מזהיב, מוציאים מהמחבת, חותכים למשולשים וזוללים מיד או שמשאירים מכוסה בצד וכשרוצים לאכול מחממים אותם בטוסטר (עובד מצויין).

טורטיות

קסדיית גבינה וסלסת פירות

קסדיית גבינות

קסדיות פקטורי

קסדיית גבינות וסלסת משמשים ונקטרינות

קסדיות גבינה וסלסת פירות

קסדייה

 

קסדיית גבינות וסלסת משמשים ונקטרינות

 

ויאללה קרחנה,

סלינו על כתפינו ראשנו עטורים

לקסדיית גבינות אנו מכורים!

 

8 מחשבות על “קסדיית גבינות וסלסת פירות

  1. הצילומים שלך…. שלמות!
    וזה שאת גרה שם ויכולה לראות את הכל. אני גרה בקיבוץ, אבל עמוק עמוק בלימודים…. בדרך הביתה כשראיתי את השדות הקצורים חשבתי שאולי מחר בבוקר אקום מוקדם ואצא לסיבוב לנשום קצת חיים.
    עכשיו אני בטוחה שזה מה שיקרה!!
    תודה

    1. תודה רבה מרים.
      מקווה שמאז אכן היה לך בוקר של שדות קצורים והנה עוד קצת ומסתיימת השנה… תחזיקי מעמד

  2. פירות קיץ אהובים ודוגמנית זהובת שיער, כבר אמרתי כאן יותר מפעם אחת , הכל זהב !

כתיבת תגובה