טורטיית גואקמולי

ראיתם פעם כאלו עננים ממושמעים?
ראיתם פעם כאלו עננים ממושמעים?

ענני שורה

שמיכת עננים

 

עננים

מטולה

 

בעוד העננים אצלנו מתלבטים אם להיות חמודים בצורה יוצאת דופן או מרשימים בצורה יוצאת דופן אחרת, אני מתלבטת אם המתכון הבא הוא יותר טורטייה או יותר צ'פאטי. לבסוף הגואקמולי הכריע לכיוון המקסיקני.

טורטיות הן בין הדברים שממש חסרים לי כאן בצפון. כן, בכל סופר אפשר למצוא את אלו בוואקום, גם כאן, אבל אין סיכוי שאקנה כאלו. יש בהן חומר משמר ופעם אחת יצא לי להתפתות ולקנות והיה להן טעם מזעזע. אני מתגעגעת לטורטיות של טרז פזוס שהייתי קונה קפואות ותוך שניה אפשר היה להפשיר ולגלגל ארוחה כיפית

אז אם מוחמד וכזה… בקיצור הכנתי. אבל לא טורטיות רגילות של קמח תירס או חיטה מלאה כמו שנהגתי לקנות אלא טורטיות של קמח שיפון וקמח כוסמין. כי למה לא? תמיד כיף לגוון.

כל כך אני אוהבת לגוון שניסיתי בהתחלה להכין טורטייה מקמח דלעת. כן, דלעת. הניסיון נכשל כישלון חרוץ וכאן אני יוצאת בקריאה: האם יש מישהו בקהל שיודע לעבוד עם הדבר המוזר הזה- קמח דלעת?

קמח דלעת - נראה כמעט כמו מאצ'ה
קמח דלעת – נראה כמעט כמו מאצ'ה

 

דימיינתי את הטורטיה הירוקה עם הגואקמולי הירקרק והיה לי ברור שזו תהיה הצלחה… פחחחחח, שפכתי את העיסה היפיפיה לפח וחזרתי להתמקד בטורטיות. לגמרי מקרה של אל תסתכל בקנקן, כי הטורטיות שהכנתי לבסוף הן חומות, קצת אפרפרות מהרידוד בקמח השיפון, אבל כל כך מתגמלות. בהתחלה הן קצת קשוחות וטעמן קרקרי אך כשהן עומדות עם המלית הן מתרככות בצורה מפתיעה ואלגנטית. זה היה מבחן חשוב כי הבנות נורא אהבו לקחת טורטיות לבי"ס ובניסוי הזה הטורטיות זכו לאישור והצלחה. בנוסף הן קלות בבטן, פתאום מגלים שגילגלנו 3 טורטיות עמוסות כל טוב ולא נודע כי באו אל קירבנו….

אני אוהבת את הקמחים המלאים ובעיקר בחורף יש לי תחושה שהם יותר… איך להגדיר את זה… חורפיים. כבדים, מחממים, מרגיעים, נותני אנרגיה שכאלו.

האבוקדו עכשיו כל כך מוצלח שברור שהטורטיות התמלאו להן בירוק הצבעוני הזה אבל זוהי רק הצעת הגשה, תוכלו כמובן לגלגל בהן כל ממרח שתרצו, מסלט טונה ועד לבנה וזעתר ועד…

טורטיית קמח שיפון וכוסמין עם גואקמולי

 

טורטיות מקמח שיפון וקמח כוסמין – 10 יחידות

  • 1 כוס קמח שיפון מלא
  • 1 כוס קמח כוסמין מלא
  • 1/4 כפית מלח גס
  • 3/4 – 1 כוס מים
  1. מערבבים הכל יחד בקערה. נותנים לעמוד 10 דקות.
  2. לשים את הבצק כדקה-שתיים – אין צורך ביותר מזה בגלל כמות הגלוטן הנמוכה שיש בקמח – הוא צריך להיות רך ונוח לעבודה. אם הוא יבש וקשה הוסיפו קצת מים ואם דביק מדי הוסיפו קצת קמח כוסמין.
  3. הופכים את הבצק על משטח מקומח בקמח שיפון ומחלקים אותו לכ-10 חלקים. מכדררים אותם לכדורים קטנים.
  4. מפזרים שוב קמח שיפון בנדיבות ומרדדים את הכדורים לעיגולים דקיקים בקוטר של 18-20 ס"מ. קמחו כמה שצריך ושימו לב שהבצק לא נדבק למשטח.
  5. מחממים מחבת כבדה על אש בינונית כ-3-5 דק'. מניחים את הטורטיה המרודדת בזהירות בתוך המחבת החמה ו"אופים" אותה כדקה שתיים מכל צד.
  6. שחקו עם עוצמת האש לפי הצורך עד שתבינו באיזה גובה הלהבה+מחבת אופות הכי טוב את הטורטיות.
  7. מוציאים את הטורטיות לצלחת ועורמים אותן אחת על השניה.
  8. הטורטיות מתנפחות קצת לפעמים במחבת ונהיות קצת קשיחות, אל דאגה. הן מתרככות כשהן עומדות יחד בערימה וגם כשהן עם המילוי.

לגואקמולי

אני אוהבת למעוך כמה אבוקדואים רכים עם קוביות קטנות של פלפל אדום, כוסברה קצוצה גס, בצל ירוק חתוך/בצל סגול/שלוט קצוצים, המון מיץ לימון, מלח ופלפל שחור.

לטורטיות ה"מפוארות" יותר הוספתי ביצים רכות-קשות, מנצ'גו מגוררת, פלפל ירוק חריף וצנונית פרוסה.

 

טורטיית קמח שיפון וקמח כוסמין

טורטייה מלאה בריאות וגואקמולי

טורטיות וסלט אבוקדו

טורטיה וגואקמולי

טורטיה מלאה, גואקמולי וביצה

מקסיקני סטייל

כי לפעמים הדברים יכולים להיות הכי פשוטים שאפשר 🙂

מודעות פרסומת

6 מחשבות על “טורטיית גואקמולי

  1. גורג'סה,
    זאת מוראג 🙂
    מקסים הבלוג שלך! איזה כיף שמצאת אותי ב-fakeboob (נשברתי והצטרפתי רק לפני 3 חודשים).
    הטורטיות נראות אחלה, בהחלט אנסה.
    מחזירה לך במתכון שמסעיר אותי בתקופה האחרונה – פיתטף (Pitatef).
    מכינים אותה בגן של הגדול, ואחרי שהבנתי כמה זה פשוט, זה הפך להיות ארוחת הבוקר המושלמת שלי.
    ראשית – קונה קמח טף, לא בחנויות טבע מפונפנות, כי אם בחנות של אתיופים, כדי שתהיי בטוחה שהוא טרי. נשמע לי שאת גרה בצפון הרחוק, אבל אולי כרמיאל, אם זה קרוב?
    קונה את הבהיר ושומרת במקפיא.
    נוטלת 7 כפות קמח, נותנת בקערה ומוסיפה הרבה מים. מערבבת עד שאין גושים ומשרה ללילה.
    בבוקר שופכת את המים העכורים שהצטברו למעלה, מוסיפה מעט מלח ומעט שמן זית. מערבבת היטב.
    משטחת על תבנית תנור סטנדרטית עם נייר אפייה ויוצרת מלבן, כדי שיהיה נוח לגלגל.
    7 כפות מספיקות לתבנית אחת.
    אופה ב-180 מעלות כ-15-20 דקות. משאירה להצטנן לכמה דקות לפני שמקלפת, כדי שיתקלף בקלות.
    מתקבלת טורטיה שחומה, רכה עם קצוות פציחים, נהדרת!!
    יופי לגלגל בה ממרחין, לעטוף בניילון נצמד ולשלוח עם הנוער או כשאת בדרכים.
    אולטרה בריא, מתאים לצליאקים… יו ניים איט.
    אם ממשיכים באפייה, מתקבלים קרקרים נחמדים בהחלט.

    חיבוק ענק לזכר הימים,
    מ.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s