כרובית אביבית

שיחות הטיולים שלנו הן מגוונות ורבות (אוהההווו כמה רבות  🙂 ) אבל באורח פלא מגיעות כל הזמן לאוכל, משל היינו חבורת מאמות בשנות ה-40 לחייהן. אה.. אופס…

יצאנו, חזרנו. מדהים כמה מהר עובר הזמן שם בחוץ, בירוק-ירוק הזוהר הזה שקיבל את פנינו ביופי, זמזום, ציוץ וריח מתוק.

טיילתי בלי המצלמה. בלי המצלמה!!

לפני שתתאכזבו אני רק אניח את זה כאן, באדיבות הניידים של כולן:

123

126

124

128

125

127

131

132

130

133

129

134

135

צדיקות שלי
צדיקות שלי

 

באחד מימי הטיול דניאלה סיפרה שהיא לוקחת ראש כרובית שלם, פורסת אותו, מניחה בתבנית עם שמן זית, מלח ושיני שום ואופה. החבורה שלה יכולה לנשנש שתי כרוביות כאלו בשקט – כך אמרה.

כך עשיתי. גם הוספתי. וזה מה שיצא.

כרובית אפויה וויניגרט קלמטה

כרובית אפויה בויניגרט קלמטה

מתאימה כמנת טאפאס, כסלט בצד וגם לגמרי בפני ובזכות עצמה.

יותר כיוון דרך ופחות מתכון. שחקו עם זה לפי הטעם.

  • 2 ראשי כרובית שטופים
  • 6 -8 שיני שום בקליפתן
  • מלח גס
  • שמן זית משובח לזירזוף על הכרובית לפני האפייה
  • 3 כפות טפנד קלמטה (השתמשתי בטפנד מצויין של הבאר מראש פינה)
  • כ-4 כפיות מיץ מלימון טרי
  • כ-4 כפיות שמן זית משובח לרוטב
  • עשבי תיבול לבחירתכם: שמיר/בזיליקום/טרגון/פטרוזיליה
  • פרחי  חרדל לקישוט וטעם – כי אביב וכי כרובית וחרדל זה שידוך משמיים. או אחרים אם תרצו.
  • אפשר גם 2 פילטים קצוצים של אנשובי או כמה צלפים
  1. מחממים תנור לטמפ' של 190 מעלות.
  2. פורסים את ראשי הכרובית השלמים לפרוסות ברוחב של 1 ס"מ. חלקן ישארו מחוברות וחלקן יתפרקו, זה בסדר גמור.
  3. מסדרים אותן על תבניות עם נייר אפייה, מפזרים ביניהן כמה שיני שום, מזרזפים שמן זית, קצת מלח גס מעל ואופים כ-40 דקות, עד שהכרוביות מזהיבות ומתרככות.
  4. מערבבים בקערית או צנצנת את מיץ הלימון, הטפנד ושמן הזית.
  5. מסדרים יפה בצלחת את פרוסות הכרובית האפויה, שיני השום האפויות (להוציא מהקליפה) והעלים של עשבי התיבול ומטפטפים על הכל את ויניגרט הקלמטה הזריז שהכנו.
  6. מפזרים פרחים (וגם אנשובי או צלפים, מי שרוצה).
  7. כרובית אביבית לפניכם באהבה.

כרובית וכלנית

רומן אמיתי

7

8a

1011

כרובית אפויה

כרובית אפויה אביבית

16

 

24

17 מחשבות על “כרובית אביבית

  1. מה הדרך הכי קלה ויעילה לנקות את הכרובית, בפרט אם רוצים להשאיר אותה שלמה?

    1. חשוב לקנות את הכרובית טרייה ככל האפשר, לבנה-צחורה, כבדה יחסית לגודלה. אני אוהבת שהעלים שלה עליה, גם דרכם אפשר לאמוד את גילה. בדרך כלל הכרוביות הטריות נקיות מפגעים וכתמים אבל אם יש קצת כתמים אפשר לקלף אותם בעדינות עם קולפן ואם יש משהו עמוק יותר אז לנקות עם החוד של הסכין. שטיפה יסודית במים, גם כשהכרובית עומדת על הרגל וגם כשהיא עומדת על הראש ובדרך כלל זה מספיק. אם יש זחלים (ובכרובית יכולים להיות זחלי טורקיז מהממים) ואי אפשר להוריד אותם, כדאי להשרות אותה במי מלח לחצי שעה ואז לשטוף במים זורמים.

  2. הו יער ברעם, הו הדישון, הו תפרחות שקדיה קסומות גולשות בירוק הירוק הזה. עוד מעט גם אני אבקר שם ובינתיים נתגעגע ונתנחם בתפרחת כרובית בתנור. נראה מהמם.

כתיבת תגובה