טראפלס דבש קרמל מלוח

אפשר להחליט ברגע האחרון?

כן, אין בעיה, אני אביא קינוח

אבל עוד לא נחה עלי הרוח.

מה לעשות? מה להכין?

סלט? תבשיל? אולי קינוחין? (חרוזים זה מאסט לחג. הם עגולים  ;-))

ואז נזכרתי שגם בשנה שעברה (הפלא ופלא) ניסיתי לחפף קצת ובסופו של דבר הכנתי את הטראפלס האלו… הם היו להיט! אז למה לא שוב?

מיד גיירתי אותם לקינוח חג מסורתי משפחתי מזה עידן ועידנים וכולם היו ויהיו מרוצים.

הנה – במקום להשתגע, להתרוצץ, לעמוד שעות ולטרוח, אתם מכינים בנונשלאנט כדורים עגולים (ראש השנה או לא ראש השנה) נימוחים, משיים, חלקלקים, של שוקולד עם רמזי רמזים של דבש וקצת גרגרי מלח בשביל היין והיאנג ובשביל הטעם – סתם מתוק זה משעמם.

אסיף

כדאי לתפוס את רוח החג, את הכוונות, את הברכות, את חשבונות/הרהורי הנפש.

כדאי להבחין בצבעי הסתיו ובצינת הבוקר, באור הזהוב הרך של השמש, בעלי השלכת הנושרים מהדולב, בזוהרם של החצבים העולים כמטות של קסם.

לא צריך לקנות כל כך הרבה ולא צריך לבשל כל כך הרבה. איזנט איט דארלינגס?

שתכלה שנה וקללותיה ותחל שנה חדשה שתהיה אחרת, באמת אחרת.

שתהיה טובה, מלאה בתקווה, בעשייה, בכוונות טובות וסבלנות. שתהיה עדינה לנו. שיהיו בה גם בריאות ואהבה והצלחה.

הרבה בקשות. הרבה תלוי בנו. איש איש ועם אחד.

טראפלס דבש-קרמל מלוח  

טראפלס דבש קרמל מלוח

כ-50-60 טראפלס קטנים-בינוניים

חומרים

  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 3 כפות מים
  • 21/2 (שתיים וחצי) כפות דבש
  • 180 מ"ל שמנת מתוקה בטמפ' החדר
  • 250 גרם שוקולד מריר משובח (לא פחות מ-60% מוצקי קקאו)
  • 25 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1/2 כפית מלח גס
  • אבקת קקאו לציפוי

הכנה

  1. בקלחת קטנה ממיסים את הסוכר עם המים על אש גבוהה-בינונית, מערבבים פעם אחת וזהו. מעכשיו ועד סוף הבישול לא מערבבים עם כף אלא רק מטלטלים בעדינות את הקלחת. כשנוצר קרמל ענברי מוסיפים את הדבש, מטלטלים ומוסיפים לבשל עד לקבלת קרמל עמוק.
  2. מנמיכים את האש ושופכים אל הקלחת בזהירות את השמנת המתוקה (מבעבע), מערבבים עם כף עץ עד שמתקבל מעין רוטב טופי אחיד וחלק. מכבים את האש.
  3. את השוקולד שוברים לקוביות (אם לא קניתם אותו כבר בצורת דיסקיות קטנות) לתוך קערה חסינת חום.
  4. יוצקים את רוטב הקרמל על השוקולד שבקערה, מערבבים היטב.
  5. מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים עד שהן נמסות ונוצר "מרק" שוקולד סמיך מבריק ואחיד.
  6. מוסיפים את גרגירי המלח, מערבבים, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים לפריזר לפחות לכמה שעות.
  7. את מסת הגנאש הזו אפשר כמובן להכין כמה ימים קודם ולשמור בהקפאה עד שתרצו לגלגל את הטראפלס.
  8. בעזרת כפית מגלפים את גנאש השוקולד הקפוא, מגלגלים בידיים לצורת כדור ומעבירים לקערית קקאו כך שהם יכוסו כולם באבקה.
  9. שומרים בקופסה סגורה היטב בהקפאה .
  10.  10 דקות לפני ההגשה מוציאים מהפריזר ומסדרים על צלחת.

טראפלס לראש השנה

2

3

8

11
אפשר גם לצפות בזהב קרמל

34

21

טראפלס שוקולדבש לראש השנה

29

42

באחת המחברות שלי מצאתי עוד משהו על מתוק ומלוח

"נפגשנו אחרי כך וכך שנים
איפה כל הדבש? תהו עיניך.
כולי חללים חללים
אבל לא כמו יערה
יותר כמערות של מלח."

שנה טובה ומתוקה לכם.

* תודה לגל דבש שלי שצילמה כמה תמונות

21 מחשבות על “טראפלס דבש קרמל מלוח

  1. אידיתה אהובה ויקרה שלי, כמה אני אוהבת את הפוסטים שלך. כיף גדול אחרי יום עבודה מתיש, גם השיר והתמונות. את נהדרת!!!!! שתהיה לך ולבני – בנות ביתך שנה מתוקה ומאושרת:)
    אהבה וחיבוק גדול
    אלה

  2. רררררררר… (כמאמר הומר סימפסון)
    אפשר לבקש קופסא של כאלו באיחולי השנה החדשה? (:

    שנה מצוינת, של מסעות, אוכל טעים, בישול מהנה, טבע יפהפה ומשיב נפש, בריאות, אהבה, אושר ועוד קצת שוקולד.

  3. הכל מקסים. אבל הציטוט מהשיר הוא ממש ממש. אז בעצם את גם משוררת? או שבעצם אומר- את גם משוררת.

    1. אוווווו
      ניסיתי להחריש את העניין הזה ונדמה היה לי שהצלחתי די יפה…. 😉 אין לך מושג כמה שימחת אותי אלנור. ברור שאני לא המילה הזאת (משור…), אבל לפעמים ככה עולות להן מילים.
      תודה רבה רבה

  4. אידיתוש….שעת לילה מאוחרת ואני מכינה אותם בפעם המי סופר כמה…מושלמים פשוט. אצלנו הם וכל מתכונייך מוגשים ביראת כבוד ואהבה ענקית. …אוהבת ממרחק של זמן וקילומטרים…

    1. תודה רבה לירן (סליחה על העיכוב, רק הבוקר גיליתי את השאלה שלך…)
      הכנתי קרמל, יצקתי על נייר אפיה וכשהתמצק שברתי וטחנתי בפוד לגודל הפירורים שרציתי. בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה