מכל טוב הארץ

 

שאלו אותי למה? שאלו אותי מתי? אפילו היה לי קצת לא נעים… כי מתוך זה שהתחלתי כדי לספר דברים לחברות ולעצמי זה הגיע להרבה אנשים יקרים נוספים שאני מכירה רק קצת או אפילו בכלל לא, והם מחכים.

הם לא משתעממים מהשפע על סף עודף של כל ענייני האוכל והבלוגים, והסטיילינג, והצילומים וכל הטקס בישבן. הם מחכים ורוצים עוד.

אז איך אני מרככת את שובי חזרה? במה לרפד את הדרך שתהיה מעניינת, מתוקה, יפה? מה יקרוץ לי מספיק כדי להושיב אותי לכתוב כמה מילים, לעשות כמה ניסויים, לרצות, להתרגש, להתפייט?

לא קלה לתפעול אני.

כמה מהר אני מואסת בדברים. מתחילה, מתלהבת והופ גז קסמם. תמיד רוצה להיות במקומות אחרים.

תנו לי עבודות סזיפיות, רפטטיביות וקבלו אשה מתוסכלת. (למעט פילוט סרדינים, קילוף פלפלים קלויים ועוד כמה משימות מטבח הזויות וחמודות שכאלו).

תנו לי מרחבים או ערים, נופים חדשים, התרחשויות, שוטטויות וקבלו פצצת אנרגיה. לפחות לשעות ספורות, הכל יחסי, כן?

אז הכל עדיין שגרתי אבל החלטתי שכדאי להזיז לעצמי קצת את הגבינה כי מסתבר שהיא לא זזה לבד.

עוגת מכל טוב הארץ

עוגת ריקוטה ופולן – סוג של חלב ודבש

עוגה אחת בתבנית בקוטר 24 ס"מ או 10 עוגות אישיות קטנות

מה בעצם יש לנו פה?

עוגת חלב ודבש

בבסיס, בצק גרהם קרקר ממכר מקמח כוסמין מלא, מתוק מדבש וגם מלוח קלות, מלית של ריקוטה פרסקה מתקתקה ועדינה ומעל, בהגשה, דבש ניגר כמי נהר וגרגירי פולן צבעוניים ומלאים כל טוב, הקונפטי של הטבע.

אני משוגעת על טעם הריקוטה הפשוט, החלבי, אפילו אמהי בעיני.  הבחירה בריקוטה פרסקה מבטיחה לנו מרקם עדין יותר וגירי פחות מגבינת ריקוטה רגילה, גם זמן האפייה הקצר מניב עוגה קרמית במיוחד בגיזרת עוגות הריקוטה. לפולן יש טעם מיוחד בעיני – מתקתק ומריר כאחד, ויופי שקשה להתעלם ממנו.

שבועות היה לי בראש? דווקא לא. זה צץ פתאום ובלי להתכוון אבל כמובן יתאים מאוד, ובכלל לתקופה הזאת שבין ימי הזיכרון, העצמאות ושבועות, שמעוררת הרבה מחשבות על הארץ הזאת שלנו, על היושבים בה ועל הדרך.

כמות הבצק כאן מספיקה לשני בסיסים של עוגה גדולה ודי הרבה בסיסים של העוגות האישיות אבל בכל זאת אני נותנת לכם את המתכון ככה כי הבצק הזה כל כך טעים. כל כך!!! אני משתמשת בחצי מהבצק לבסיס העוגה ומהחצי הנוסף מכינה עוגיות או לחלופין מפוררת על העוגה אחרי האפיה כמו עוגת גבינה פירורים  בגרסה קצת אחרת.

אתם יכולים כמובן להכין רק מחצית ממתכון הבצק אבל קחו בחשבון מצב שתנשנשו עוד קצה כאן ועוד קצה שם ובסוף לעוגה לא ישאר…

בצק גרהם קרקר  

  • 220 גרם חמאה רכה בטמפ' חדר
  • 1/4 כוס סוכר חום כהה דחוס
  • 1/4 כוס סוכר לבן
  • 1/4 כוס דבש
  • 21/2 (2.5) כוסות קמח כוסמין מלא
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית קינמון
  • 20 גרם חמאה קרה נוספת – להכנת תחתית הפירורים

מלית ריקוטה

  • 2 קופסאות של ריקוטה פרסקה (600 גרם) בטמפ' החדר
  • 1/4+1/8 כוס סוכר לבן
  • 3 ביצים L
  • 2 כפות שמנת מתוקה

לקישוט

  • גרגירי פולן (מוצאים בחנויות טבע)
  • דבש טהור נוזלי
  • פלחי פרי העונה בצד – משמשים, נקטרינות, דובדבנים

הכנה

  1. טורפים בקערה את החמאה הרכה, הסוכרים והדבש עד לעיסה אחידה. מוסיפים את הקמח, המלח והקינמון ומעבדים רק עד שנוצר כדור בצק. מחלקים לשני חלקים, עוטפים בניילון נצמד ומשטחים לדיסקיות, מקררים כשעה.
  2. מחממים תנור לטמפ' של 180 מעלות.
  3. מרדדים כל דיסקית (לעיגול, ריבוע או מלבן) על נייר אפייה, עד לעובי של 4 מ"מ בערך, דוקרים בכמה מקומות במזלג ואופים כ-15-20 דקות עד שהבצק מזהיב-משחים ועולה ניחוח נהדר.  באמת נהדר 🙂 . מצננים.
  4. טוחנים בפוד בצק אחד אפוי עד לפירורים עדינים. מוסיפים 20 גרם חמאה קרה וממשיכים לעבד עוד דקה עד שהפירורים מתגבשים, צובטים קצת את התערובת ורואים שהם נדבקים. הבצק די שמן בפני עצמו ולדעתי אין צורך בהרבה חמאה כדי לחבר את הפירורים. אם נראה לכם שהתערובת יבשה מדי הוסיפו עוד קצת חמאה קרה והמשיכו לעבד בפוד.
  5. משטחים את תערובת הפירורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומהדקים לתחתית. במקרה של עוגות אישיות שמים שתי כפיות פירורים בתחתית קוקוט חד פעמי סטנדרטי ומהדקים-משטחים לקרקעית. מקפיאים עד שהמלית מוכנה.
  6. מחממים תנור לטמפ' של 165.
  7. מעבדים את הריקוטה והסוכר בקערת פוד נקייה (שימו לב שיש עוד ריקוטה שמתחבאת מתחת למסננת שבתוך הקופסה) עד שהתערובת חלקה.
  8. מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השניה, תוך כדי עיבוד.
  9. מוסיפים את השמנת המתוקה ונותנים עוד עירבוב קצר בלבד.
  10. יוצקים את התערובת על תחתית הפירורים ומכניסים לתנור. אופים כ-30 דקות. העוגה צריכה עוד לרטוט קצת באמצע. את העוגות האישיות ממלאים עד 3/4 גובה קוקוט ואופים כ-15 דקות. מצננים ומכניסים ללילה למקרר.
  11. ממש לפני ההגשה – מזרזפים על העוגה מעט דבש נוזלי ומפזרים גרגירי פולן. אם בוחרים בגירסת הפירורים: מפזרים על הפירורים את הפולן ומזרזפים מעט דבש.
  12. אם רוצים, אפשר להוסיף גם את פירות העונה בצד.

פולן

עוגת ריקוטה, דבש ופולן

עוגת חלב ודבש - מכל טוב הארץ

גרהם קרקר, ריקוטה ופולן

עוגת ריקוטה, דבש ופולן

קמח כוסמין מתבואת הארץ, ריקוטה ישראלית, פירות מהמטעים פה במורד ההר, דבש גלילי ואבקת פרחים שליקטו הדבורים מן הסתם בשדות הקרובים, היש יותר עוגה מקומית מזה?

אם אני חושבת על הימים הרחוקים והרומנטיים של כנען הרי שזו ממש עוגה של מכל טוב הארץ, ועד כמה שקשה כל כך להאמין אולי מתישהו, עוד בימינו, נזכה לשבת שוב איש תחת גפנו ותחת תאנתו ולהגיד: עם כיבודים!

אולי?

מודעות פרסומת

35 מחשבות על “מכל טוב הארץ

  1. כמה דברים:
    מובן לגמרי העניין הזה. גם אני כמוך, מתחילה וממצה במהירות. כמו עכשיו למשל, שאני צריכה בכלל ללמוד ואני לא עושה את זה, מחפשת כל דבר שיוכל להסית אותי מהדבר הזה ומההגשה ביום רביעי הקרוב…..
    אז אולי אני מאלו שלא מכירים אותך אבל הי! אולי עכשיו קצת יותר…. 🙂
    אין מה לומר- יש לך יכולת צילום מדהימה! ואני מקנאה עכשיו…
    ויש ביצוע נוסף לשיר הזה: https://www.youtube.com/watch?v=O-zpiv9qO0U

    1. נהדרת מרים 🙂 חן חן.
      לא הכרתי את הביצוע השני אבל אללי, לא הצלחתי לשמוע אותו מעבר לדקה הראשונה… זה נשמע לי כמו סוג של חילול קודש. העיבוד, הקול, הנגינה…
      בביצוע של אחרית הימים יש הרבה יותר משמעות בעיני והנגינה שלהם מאלפת ומעלפת, פלוס הקול המיוחד של מירי אלוני שמכניס המון עוצמה לטקסט ולסאבטקסט. אבל כמובן שתודה, תמיד נעים להכיר וללמוד עוד.
      ובהצלחה בהגשה

  2. כל כך יפה. הכל. ופרח היערה שנגע ללבי משום מה. ותודה לך שהזזת את הגבינה. כל פוסט משמח ומעורר השראה

  3. טוב שחזרת, מאד מבינה ומזדהה עם מה שכתבת על שגרה ושעמום ורפטטיביות…אבל עוגת הגבינה הזו שווה את המאמץ, היא נראית נפלאה!!!!

  4. העיקר שבאת ..חיכינו לך בסבלנות אין קץ , כמו שנוהגים עם נסיכות אמיתיות ((:
    שווה כל רגע של צפייה !!

  5. אידיתה , זה מקסים!!!!! את כל כך מוכשרת, יצירתית ומדוייקת. וברוח החג- לתפארת מדינת ישראל:)
    חיבוק גדול. אל תוותרי. אלה

  6. אני לא בקטע של עוגות גבינה אבל הכי בקטע שלך. התגעגעתי. אוהבת את הכתיבה שלך ואת המוזיקה שאת שמה ואת התמונות. ומזדהה מאוד עם הקפיצה מדבר לדבר, אבל אצלי משימות רפטטיביות דווקא עובדות כמו ריפוי בעיסוק (יאללה תני לי ארגז של עשרה קילו מלפפונים לקצוץ לקוביות קטנטנות ואהיה מאושרת לפחות לשעה). שולחת ברכות ותודה שאת חולקת.

    1. תני לשים ת'ראש על דיונה… זה מה שעלה לי בראש תוך כדי קריאה…
      בגלל שנעים לי פה עם מה שכתבת וגם בגלל הארגז מלפפונים קצוץ קטן 🙂
      תודה ואהבה ג'ינג'ית מקסימה

  7. שמחה שחזרת, ועוד עם פוסט כל כך מדויק (צילום! טעם, חגיגת צבעים ומחשבות). מבחינתי הבלוג שלך לגמרי לא נכנס לקטגוריה של אוכל/לייפסטייל/צילום. הוא הרבה מעבר. הוא "דברים לנשמה". הוא נדיר, יפה ואני שמחה שהוא קיים.

    1. תודה שרוני ❤ ובהצלחה.
      אלו פרחי יערה איטלקית מהגינה. הם לא אכילים אבל יש להם צוף נהדר שאפשר למצוץ מהקצה שמחובר לצמח.

  8. אוחחח… זה יפהפה ממש! ואני מתכוונת להכין ממש בקרוב. הרעיון של הפולן מבריק ויש לי כבר צנצנת במקרר (גם את שומרת במקרר? לויודעת למה, יש לי רצון לגונן על גרגרי הפלא האלו) והגרהם קרקר הזה מגרה אותי לאללה. תודה 🙂
    אוסיף רק לרשימת המטלות הסיזיפיות, קילוף שרימפס וריקון המעיים שלהם. שיואו, תני לי טונות כאלו ואשמח. לחיי העבודות הקטנות 🙂

    1. אם בצוותא אז כל עבודה קטנה היא שמחה גדולה, זה נכון מוראג. ותודה ❤
      את גרגרי הפלא אני שומרת בפריזר. עד כדי כך מגוננת 🙂

  9. אחותי המקסימה והמוכשרת כרגיל כל מילה שלך נוגעת וקולעת בול!!
    אוהב המון אחיך..

  10. אין לי מילים אחרות להוסיף, אז מצטרפת לכל המילים שכבר נאמרו.
    מעולם לא ניסיתי עוגת גבינה עם ריקוטה, מוכרחה לנסות.
    תודה וחיבוק.

  11. הו! כיף ששבת. ומשעשע שאני רואה את זה בדיוק לאחר שסיימתי צלחת גדולה של סלט אטריות השעועית ועגבניות השרי שלך (:

    אני מזדהה מאוד עם מה שכתבת. גם אני רוצה להתניע מחדש את הבלוג, אבל מתקשה, ומתלבטת איך להתחיל, אם יש לי כוח להתחיל ואז גם להמשיך, ועוד ועוד… קשה לשוב למוכר ולקבוע הלא משתנה, אפילו אם זה לזמן קצר, אחרי שהתרגלתי למחוזות זרים, אוכל זר, מפגשים חדשים עם אנשים חדשים יומיום, וחוויות חדשות כל הזמן. המוח לפעמים עוד שם. אתמול לרגע באוטובוס צצה לי מחשבה "יו! הנה כיתוב בעברית!", ואז קלטתי שאני כבר לא בעוד אוטובוס קוריאני או טייוואני.
    עד שאתרגל כבר אסע בחזרה…

      1. עוד לא יודעת, אבל גמרתי אומר שמתיישהו בשנה העברית הבאה אגיע לשבועיים-שלושה ליפן. אני לא חובבת גדולה של אוכל יפני, אבל אוהבת את המוזרות בחטיפים שלהם. ומי יודע, גם לא ממש היכרתי את האוכל הקוריאני עד שנסעתי והתאהבתי בו (למרות שקימצ'י ואני עדיין ביחסי חשדנות הדדיים).

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s