"שמרים" לממהרים

ישנם ימים שאני חוזרת מהעבודה וקורסת לאחה"צ שלם על הספה, עושה מרתון של "once upon a time" עם הבנות, או קוראת, קצת מקפלת כביסה, קצת עושה קולות של מכינה אוכל ובסוף מבקשת מנועם שיציל אותנו. ימי התפדלאות.

ויש ימים שאני נכנסת מלאת מרץ ועזוז ומחליטה לפנק ולהתפנק, ואז נורא מתחשקת לי איזו פרוסת עוגת שמרים ליד התה ואני כבר מרהיבה לפנטז שאולי אפילו ישאר לי לקפה של הבוקר… אבל להתחיל להכין עוגת שמרים בשעות המאוחרות של היום מבטיח עוגת שמרים ליום המחרת וזה כבר סיפור אחר. אני רוצה עכשיו! מוכנה להתפשר גם על עוד שעה וחצי.

מה עושים?

שופכים, שוקלים, מוסיפים, מערבבים, לשים, מנסים.

יצא משו משו. תופינים שמביאים לנו הרבה רגעי נחת בשבועיים האחרונים (ועוד איזו עגלגלות לטורסו..)

מה עושים#2 ?

משתפים.

שבלולי נוטלה לסתם יום של חול

שבלול שמרים דווקא מהיר במיוחד – 2 שבלולים בינוניים

שבלולים, גלגלי שיניים, רולדה, אתם יכולים לקרוא לזה בכל מיני שמות, הם יגיעו חיש קל.

מראש אני אומרת שזו לא עוגת שמרים במובן הבצקי-תפוח שלה, אלא יותר וריאציה על בצק פרסבורגר שנוטה לכיוון הפריך, אבל קשה לי להאמין שלמישהו יהיו טענות.

עשיתי כמה ניסיונות: הכנתי בצק-גילגלתי-אפיתי מיד, הכנתי בצק-גילגלתי-התפחתי 40 דק'- אפיתי, וגם הכנתי בצק-גילגלתי-התפחתי שעה וחצי -אפיתי. הכל לפי מצב הפנאי שלי ושל התנור וכולם יצאו נהדר עם הבדלים קלים בפריכות/רכות הבצק. אם אהיה חייבת לבחור, יכול להיות שנהנתי במיוחד מהגירסה השניה – התפחה של כ-40 דקות.

הבצק הזה כל כך נוח ומתמסר, ממש התחלתי לחשוב עליו בחיבה כמו על אחד החתולים שלי. רידדתי אותו והרגשתי שאנחנו מרעיפים אהבה אחד על השני. (והכל בסדר איתי, כן. בינתיים…)

הס פן תעיר
הס פן תעיר

תהנו  🙂

לבצק

  • 1 כף סוכר (15 גרם)
  • 3/4 כפית שטוחה של שמרים יבשים
  • 4 כפות חלב קר (60 מ"ל)
  • 2 כפות מים חמים (30 מ"ל)
  • 360 גרם קמח
  • 1/4 כפית מלח גס
  • 11/2 כפות סוכר (22 גרם)
  • 100 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 2 חלמונים מביצים L
  • 1 ביצה שלמה L

למלית

  • צנצנת נוטלה

או

  • 6 כפות סוכר + 11/2 כפות קקאו
  • מעט חמאה רכה למריחת הבצק
  • חופן-חופניים נדיבים של שוקולד מריר קצוץ/שוקולד צ'יפס
  1. מערבבים 1 כף סוכר עם  החלב ו- 2 כפות מים חמים בקערה גדולה, מפזרים מעל את השמרים. נותנים לעמוד ולהתמוסס כ- 5 דקות.
  2. מוסיפים את כל שאר חומרי הבצק ולשים עד שנוצר בצק אחיד, רך ונעים למגע.
  3. מחלקים את כדור הבצק לשניים, מרדדים כל חלק בין שני ניירות אפייה למלבן דק. אין צורך לקמח את הניירות או המערוך.
  4. מורחים חצי צנצנת נוטלה על מלבן הבצק, מגלגלים לרולדה ואת הרולדה מגלגלים סביב עצמה כשבלול.
  5. חותכים חתכים במרווחים אחידים סביב הצד החיצוני של השבלול.
  6. מתפיחים כמה שרוצים, 30 – 40 – 60 – 90 דקות.
  7. מחממים תנור ל -170 מעלות ואופים כ- 28 דקות. כדאי לסובב את התבנית בתנור באמצע האפייה.
  8. אם בוחרים במלית השנייה: מערבבים יחד את הסוכר והקקאו. מורחים בעדינות שכבה דקיקה של חמאה על הבצק, מפזרים סוכר קקאו ומעל שוקולד מריר. ממשיכים כרגיל.

שבלוליים

נוטלה

38

שבלול שמרים-פריך נוטלה

קקאו ושוקולד

שבלול שמרים שוקולד

45b

47

קפה ועוגת שמרים

51

60

שמרים לממהרים

"גשם יורד מאוד יש עוד הרבה ללמוד
איך הצבעים – איך הצבעים משתנים כשגשם מתחיל
לרקוד."*

נצלו את מעט החורף שקיבלנו שוב ואפו לכם שבלולים, ככה פתאום באמצע היום, באמצע השבוע, באמצע החיים.

שיהיו מתוקים, החיים.

* שר מתי כספי וכתב אהוד מנור

מודעות פרסומת

35 מחשבות על “"שמרים" לממהרים

  1. נהדרת שאת , קוראת את התיאורים שלך והכל קם לתחייה, ואני צוחקת.
    הצילומים נפלאים , הכל חי ונושם ומפנק ..כ"כ קפה עם עוגת שמרים.

  2. נפלאה כתמיד. השמרים הקודמות שלך אהובות עלי מאד ובזמנו הבטחת מתכון גם לקראנץ שמרים, אני ממתינה בסבלנות…
    את חושבת שילך טוב גם עם מילוי חמאה+סוכר וקינמון?
    תודה !

    1. אווו נכון, אעשה מרווח שמרים אבל הם יהיו הבאים בתור 🙂
      סוכר וקינמון הם רעיון מצויין, תמרחי חמאה רכה בקצת יותר נדיבות כי רק סוכר וקינמון זה קצת יבש, וצימוקים ברום/אמרטו/ברנדי תהיה תמיד תוספת מבורכת (אצלנו).
      תודה רבה עינב

    1. אז יכולה להעיד בלייב שמצויין 😀
      בדיוק אכלנו ממנה עכשיו, בטיול חברות, עם הקפה של הבוקר. הכנתי אותה בשלישי וכשהתקררה לגמרי ארזתי והקפאתי.
      ברגעים אלו ממש כבר לא נותר פירור…
      מקווה שתהנו גם ❤

  3. חוזרת לדווח!! 🙂 ראשית – ט ע י ם !! הכנתי אתמול, במקום חלב השתמשתי בחלב סויה לא ממותק, ובמקום חמאה השתמשתי בשמן קנולה, שבנוסף ל2 כפות שרשומות במתכון, הוספתי בערך 80 מ"ל שמן. עוד שינויים – נגמר לי הקמח הלבן – אז היה 260 גרם קמח לבן ו100 גרם קמח כוסמין מלא, ולכן הוספתי עוד רבע-שליש כפית שמרים. השתמשתי בשוקולד השחר פרווה כי הייתי חייבת לסיים אותו! יצא טעים מאד! והיה מהיר מאד להכנה! אפילו הלישה לא לקחה כמעט זמן! ונכון – לא צריך לקמח או לשמן את השיש, הוא מתרדד בסופר קלות. עוברת לנסות עם מילויים אחרים שאוהבת – ריבה וקוקוס, סוכר וקינמון וכאלה. אעדכן לאחר מכן 🙂 אה, ואם רוצים ממש שיהיה יפה אז צריך לא להגזים עם השוקולד כי הוא נוזל מהחתכים שעושים בשבלול! תודה!! חזר החורף לקצת, עוגה מתאימה לשבת!

    1. צל"ש קוראים קיבלת יערה 🙂 תודה על העידכונים ושמחה שנהנתם. אני מניחה שהשוקולד נזל בגלל שזה השחר, הנוטלה לא נוזלת אבל הקקאו סוכר שוקולד כן. אני דווקא אוהבת

      1. אני כמובן אוהבת לנשנש את השוקולד שנזל והתקשה באפייה 🙂 נוטלה זה חלבי ולכן אופציה פחות עדיפה מבחינתי, אבל זה היה מצויין ככה ובטוח שעם נוטלה עוד יותר!

  4. ודרך אגב! אם את ממליצה על שירים אז גם לנו מותר….עדי רנרט המטורף!
    מצרף קישורhttps://youtu.be/NNRdgY_UGe4

  5. תודה על מתכון שמפזר ניחוח וקסם עוד לפני שאפיתי…
    את מילות השיר כתב דווקא נדב לויתן ולא אהוד מנור.

        1. אוהבת כל כך לקרוא אותך ולהביט בצילומייך המהפנטים. אפשר להשתמש בקמח שמרים מוכן? ואם כן אז לוותר על הנוזלים שבשלב המסת השמרים?

          1. תודה רבה איריס. משמח מאוד 🙂 לגבי הקמח – מעולם לא השתמשתי בקמח הזה אבל מניחה שעושה את העבודה. וכן, עניין הפחתת הנוזלים הגיוני. בהצלחה

  6. תודה על המתכון המופלא! מי היה מאמין שחשק לעוגת שמרים יכול להיפתר בכזו מהירות?? יצא ממש מעולה, ורק שתי תוספות קטנות – (1) לדעתי אין צורך לרדד בין ניירות אפייה. רידדתי על השיש, ללא קמח, ולא הייתה שום בעיה. (2) אצלי בערך 3/4 צנצנת נוטלה הייתה מספיקה לגמרי, ונראה לי שמרחתי ממש בנדיבות. העוגה התחסלה בשניות במפגש בסוכה השכונתית ובקיצור, אימצתי לגמרי את המתכון.

      1. מאז עשיתי עוד כמה פעמים את העוגה (הזמן הקצר שבין החשק לסיפוקו יכול להיות גם בעייתי לפעמים..), והמסקנות הן:
        1. תפיחה של 40 דקות באמת מביאה לתוצאה הכי טעימה, שומרת על זה מין חצי פריך וחצי תפוח.
        2. מילוי של קקאו עם שוקולד היה לי אפילו יותר טעים מהנוטלה!! באמת קצת יותר נזל החוצה דרך החתכים, אבל לא בצורה רצינית.
        שווה שווה וכל הכבוד על הכמויות שעובדות בצורה מדויקת להפליא!

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s