קארה פאן המאפה מיפן

יכול להיות שנוריקו סן זללה מאפי קארי כאלו בדרכה חזרה הביתה מבית הספר. אילאיל שלנו זללה שניים כאלו לארוחת בוקר, כמעט בכל בוקר שבו פינקנו את עצמנו במאפיה היפנית (שהתמזל או איתרע מזלנו לגור לידה בצ'יאנג מאי? – לא ברור עדיין…משקלית זה לא היה מוצלח…)  זכרונותי מתאילנד… עדיין.

המאכל הזה חיכה בסבלנות רבה לשיחזורו. דיברנו עליו, תארנו אותו, כמהנו לו, עד כדי כך. לפעמים תהיתי אם הזמן העובר בלעדיו לא העצים את טעמיו בזכרונותינו כדרכן של אהבות אבודות. חשבתי שאולי אני דוחה את הכנתו כדי לא לגלות פתאום שחשקנו במאכל שעדיף היה רק להתגעגע אליו ואז הבנתי שאני פשוט עצלנית.

חנוכה הגיע, אמא ואבא באו לבקר והחלטתי שקדימה שלוש-ארבע לעבודה, זה זמן מתאים לטיגונים ופינוקים. כשהמשימה יצאה סופסוף אל הפועל התמלאתי דיצה, רינה וחדווה. כמה קסום זה להכין אוכל מתוך שמחה אמיתית וסקרנות וציפייה.

וממש לא כדאי לחכות לחנוכה הבא. אם תשקיעו את הזמן המסויים הדרוש להכנתו הוא יגמול לכם בטעמים מופלאים שלא פגשתם מעולם. אלא אם הייתם ביפן או במאפיה היפנית שלנו…

קארה פאן – מאפה קארי יפני  – 10 מנות

קארה פאן - מאפה קארי יפני

 

תחשבו על לחמניית -סופגניה ענקית ממולאת ברוטב בשרי או צמחוני אקזוטי, מטוגנת ואוורירית כענן ובנוסף מצופה בפרורי פנקו פריכים ושחומים –  וכל זה שלכם. מנה פרטית של עונג. הווווו, כמה שאתם רוצים להכין את זה  🙂

ביפן הוא אחד ממאכלי הרחוב הנפוצים ביותר, סוג של חטיף. אצלנו הוא יחיד ומיוחד!

כדי להכין קארה פאן אותנטי חייבים קארי יפני . קארי יפני הוא קובייה דחוסה של תבלינים עלומים ומונסודיום גלוטומט – כמיטב מסורת המזרח, אבל בלי לחץ… פעם ב  זה לא נורא בכלל. אפשר למצוא קארי כזה בחנויות שמתמחות באוכל מהמזרח ואולי אפילו בסניפי טיב טעם.

קארי יפני

הקארה פאן צריך: מלית, בצק, פרורי פנקו לציפוי, ביצה טרופה עם קצת חלב או מים למריחה, שמן צמחי לטיגון עמוק

למלית

  • 1 בצל בינוני קצוץ לקוביות קטנות
  • 1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
  • 1 שן שום קצוצה קטן
  • 500 גרם חזיר/עוף/בשר/טופו טחון
  • 500 גרם עגבניות מרוסקות – אני מעדיפה את הפולפה של Mutti
  • 50 מ"ל מים
  • 50 גרם קארי יפני (כחצי חבילה) מפורק לגושים קטנים או חתוך קטן
  • 1 כפית סוכר
  • קצת שמן קנולה לטיגון
  • קצת מלח – לפי הטעם
  1. מחממים קצת שמן קנולה במחבת גדולה ומטגנים את הבצל והפלפלים על אש גדולה-בינונית עד לריכוך והזהבה קלה.
  2. מוסיפים את השום והסוכר.
  3. מוסיפים את הבשר הטחון או הטופו המפורר וצורבים/מטגנים אותו היטב תוך כדי ערבוב, כשתיים שלוש דקות.
  4. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המים ואת הקארי היפני ומנמיכים את האש. מערבבים עד שהחום ממיס את גושי הקארי, מכסים ומבשלים כעשרים דקות.
  5. המלית צריכה להיות סמיכה, אם יש עוד נוזלים כדאי לבשל עוד קצת בלי המכסה.
  6. לטעום ולתקן תיבול אם יש צורך. לצנן לגמרי לפני שמשתמשים.

*אפשר ואף רצוי להכין יום קודם ולשמור במקרר.

לבצק – איזה מזל שמצאתי את המתכון הנהדר הזה של Makiko, הוא אפילו מוצלח יותר משל המאפיה היפנית. היא מציעה לשלב טיגון ואפייה כך שהמאפה יוצא פריך במיוחד ולא שמנוני בכלל. הנה הוא בעיבוד קל:

  • 370 גרם קמח לבן
  • 7 גרם שמרים יבשים
  • 50 גרם חמאה בטמפ' החדר
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 ביצה גדולה
  • 2 כפות סוכר
  • 180 מ"ל מים
  1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבצק ולשים עד שנוצר בצק חלק, אחיד ורך – כשמונה דקות. אפשר כמובן גם במיקסר בעזרת וו הלישה.
  2. מניילנים את קערת הבצק ומשאירים לתפיחה למשך שעה-שעה וחצי.
  3. טופחים על הבצק ומוציאים ממנו את האויר. מתפיחים שוב למשך 45 דקות.
  4. אם מלית הקארי שלכם מוכנה מראש זה הזמן להוציא אותה מהמקרר.
  5. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומחלקים אותו לעשרה כדורים במשקל של 60 גרם כל אחד.
  6. מכדררים כל גוש בצק לכדור קטן ומניחים בצד לעשר דקות, מכוסים במגבת או ניילון.
  7. מכינים שתי צלחות עמוקות: באחת ביצה טרופה עם מעט חלב ובשנייה פרורי פנקו.
  8.  מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר 15-18 ס"מ. מברישים את ההיקף במעט מאוד ביצה טרופה – שלא יהיה רטוב מדי אחרת המאפה לא יסגר.
  9. שמים במרכז העיגול כף גדושה של מלית ומקפלים לשניים.
  10. בעזרת האצבעות לוחצים וסוגרים היטב את שולי הבצק ומקפלים קצת את התפר למטה כך שתתקבל לנו צורת אליפסה – חצי עיגול.
  11. טובלים את המאפה בביצה ואחר כך מצפים היטב בפנקו. מניחים על מגש או תבנית עם נייר אפייה.
  12. מחממים תנור לטמפ' של 150 מעלות.
  13. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק ומטגנים את המאפים. אל תצופפו אותם בסיר כי הם מתנפחים.
  14. מטגנים כדקה מכל צד עד שהמאפה זהוב-שחום.
  15. מעבירים לנייר סופג לדקות ספורות ואז מסדרים שוב על נייר האפייה, מכניסים לתנור ואופים כעשר דקות.

כדורי הבצק

קארי יפני למילוי

מצפים בפנקו

מאפי קארי

קארה פאן

**את הבודדים שנשארו ניילנתי, כל אחד לעצמו, סגרתי אותם בקופסה ולפריזר. אפשר לחמם אותם ישירות מהפריזר בתנור או טוסטר אובן. כחדש.

***אם בכל זאת אין לכם כוח להכין את הקארי במיוחד או שלא מצאתם את הקארי היפני אתם יכולים לנצל כל תבשיל שנמצא במקרר שלכם ומחכה למושיע,  בולונז, קציצות ברוטב או תבשיל שעועית לדוגמה. וכן, להשתמש בהם למילוי. שוס.

ושיהיו לנו עוד הרבה הרפתקאות במטבח  🙂

תודות ואהבה לכוווולללםםם

 

את הפוסט הזה אני מפרסמת גם אצל Barbara ו- Sandra  הנפלאות מ- Panissimo. תודה לכן 🙂

panissimo

 

8 מחשבות על “קארה פאן המאפה מיפן

  1. אידיתה ,אני לא זוכרת מאפה כזה מיפן,כנראה שפיספסתי אותו…אבל על זה מתאילנד שמעתי כל כך הרבה שאהיה חייבת לנסותו בגרסה הצימחונית.

  2. אידיתי זה ממש גרסה יפנית עם חראקירי ל"פריקסה" הטוניסאי שלנו,
    וגם,
    עוררת בי מחשבות ענוגות כמו: איך היה מרגיש כל זה עם מילוי של בננות, קרמל וגנאש שוקולד חם…..(במקום מילית הבשר כמובן…)
    ותחשבי על הפוטנציאל, אפשר להוסיף לזה גם קוקוס…חלב קוקוס…. קוקוס קלוי
    יאללה?!

כתיבת תגובה