תרדמת חורף

חורף בהרי הצפון.

ביער

4

אימפרסיוניזם

אם תעלו אל המושבה תראו בדרככם מכוניות הפוערות עיני פנסי ערפל בוהקות, מטעים ערומים רועדים ברוח הקרה, פה ושם פרחי אגס טועים, תוהים מה יעלה בגורלם.

קר קר קר ומרדים, נפלה עלי וואחד תרדמת. עייפה כל הזמן, באנרגיות של התכנסות וביות ורביצה מול האח.

כל דבר שקשור לגוף נעשה בקמצנות. מתקלחת מהר, טופחת בזריזות קרם גוף קפוא או שמן קוקוס שהפשרתי בין כפות ידי, מתלבשת מהר, מתחבאת בין הבגדים, מסתרבלת. אני מתגעגעת להתמרחות המפנקת של הקיץ, לתנועות הארוכות, האיטיות על הגוף הנהנה מתשומת הלב ומתגמש וקורן בתמורה, לבדים הדקיקים.

הזמן. מה קורה עם הזמן? הקור מכווץ גם אותו ואני בתחושה שאני לא מספיקה לעשות כלום, בטח לא לצלם אוכל. ראשית, הוא לא מכין את עצמו לבד האוכל, די מבאס, ושנית – אם כבר הטרחתי את עצמי בנידון אני לא מצליחה לתפוס את האור, הימים נגמרים כהרף עין ולצלם אוכל בתאורת בית זה לא להיט.

אבל

כל כך יפה מסביב. הכל יפה יותר בחורף? מה אתם אומרים?

הצבעים עוד צבעים של סתיו אבל הטבע כבר מרגיש את כל המים שקיבל והגבעות מתחילות להתכסות בפלומה ירקרקה.

תצפית

חורף ביער

חורף ביער

1

14

קשת בעמק

שקנאים בחורף

23

באחת הסערות ירדתי ליומיים על הים, להחליף קצת תפאורה, לנשום קצת יופי, אויר ופרטיות.

1

ציביה צילמה את הסרט החדש שלה, מאיה הצטרפה אליה ליומיים ואני זכיתי להגיע כמרי פופינס ולטפל בקופיפו, קטני ועצמי.

22

כל יום ירדתי לחוף, כמה שאיפשרה הרוח – שזרתה בי ובמצלמה גרגירי חול ורסס ים, כמה שאיפשר הים – שעלה והקציף ופלט פלסטיקים בהמונים וצב ים אחד.

ים בחורף

58

53

36

37

33

42

38

39

40a

62

64

3

61

27

25

63

הטבעת הנפלאה של מאיה מור

48

20161213_135215

20161215_101617

ומה אוכלים בתרדמת חורף?

משהו קל, משהו זמין, משהו מחמם… מרק מיסו! מוכר וידוע, אבל אני מוסיפה לו בעיטונת של ג'ינג'ר טרי ואם יש בנמצא כורכום טרי גם הוא נכנס לקערה.

פתרון קסם למנמנמות ומנמנמים (כי גם הם צריכים לאכול מדי פעם…)

מרק מיסו – הצעת מתכון למנה אחת

  • 2 כפיות מחית מיסו (בדרך כלל אני משתמשת במיסו בהיר)
  • 1 כוס מים
  • חופן קטון של אצות ווקאמה, מושרות במים חמים ל-10 דקות ומסוננות
  • קוביות של טופו (חפשו את הטופו הרך, Silken Tofu)
  • טבעות בצל ירוק
  • גפרורים דקיקים של ג'ינג'ר טרי
  • מעט גפרורים דקיקים של שורש כורכום
  1. בסיר קטן מערבבים את המיסו עם קצת מהמים למשחה נוזלית ואחידה, מוסיפים את שאר המים ומביאים לרתיחה.
  2. מסדרים בקערה עמוקה טופו ואצות ויוצקים עליהם את המרק.
  3. מפזרים מעל את הבצל הירוק, הג'ינג'ר והכורכום.

15

מרק מיסו

Advertisements

27 מחשבות על “תרדמת חורף

  1. צילומים נורא יפים. אני גרה יחסית קרוב לים ומכירה אותו הרבה יותר מאשר את הנופים היפים האחרים שאת מביאה בתמונות, ונדמה לי שאת הכיסא הצהוב הזה אני ממש מכירה אישית (כמעט). פעם כתבתי עליו כאן:
    https://odblogiada.wordpress.com/2016/08/03/%D7%91%D7%92%D7%9C%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%99%D7%95%D7%AA/

    אולי זה באמת הוא?

    1. נראה לי שהם בני דודים 🙂 . כתבת עליו יפה ועוררת אותי לחשוב איך מתעוררים בנו רגשות, אמהיים כמעט, כלפי חפצים בודדים על החוף…. מעניין.
      תודה רבה עדה

  2. מקסים אידית..כל אוהבת את הצילומים והמילים הרכות מרגישה את המנגינה שמחברת ,את עושה את נפלא….

  3. אידיתה אהובתי,
    כמה את חסרה לי,
    אני מתגעגעת לימים המשותפים שלנו יחד
    איזה יופי מדוייק ונוגע- הכתיבה שלך\ הצילומים, את נהדרת!!!!
    יאללה תצאי כבר מהארון!!!

    1. גם אני אלונת, גם אני. היה לנו יופי של זמן איכות פעם 😦 מקווה שבקרוב נצליח לארגן משהו. אולי עוד ספר? 🙂
      תודה מקרב לב ❤

  4. להתבונן ולקרוא ושוב להתבונן ולקרוא. כמו במלאכת יד. כמו צורפות. העין מלווה את היד והלב פועם. והיופי בכל מנעד גווניו: בגעגוע, בכמיהה, בענן, באדוות ובמלח. ורק אצלך כסא פלסטיק שבור נדמה כמו קונכיית ענק שבתוכה פנינה, והצדפות הן טבור של עולם רוחש סוד. וגם אור וגם ענן שחור ונדודים – הכל הכל עטוף בחמלה ובהשראה גדולה. ובתוך כל זה מפר את השלווה הצלולה רחש כלשהו. אולי זה קצף הגלים? אולי משק כנפיים? אולי זה רק הלב שפועם. מקסים כל כך וחד פעמי.

    1. תמר…. זה לפנתאון התגובות שלי, ברור לך? הרגת אותי ברכות 🙂
      כל מה שכתבת אלי מוחל (בשורוק) על מה שכתבת את.
      גם אני קוראת שוב ושוב ומוצפת ביופי המילים ששזרת כאן.
      תודה ענקית מליבי הפועם בשמחה והתרגשות וגאווה.

      1. כל התבוננות מעלה רגש כמוס נוסף ורצון להמשיך ולטייל ולנשום עמוק את כל הקסם הזה. התודה כולה לך.

  5. כמה יפות התמונות ומעוררות עוד יותר את החשק לצאת החוצה, צפונה, ויותר צפונה ויותר מזרחה, למחוזות הרחוקים בהם הייתי אמורה להיות עכשיו עד שהחיים התערבו בתוכניות.
    גם עליי משתלטת הלאות הרעה הזו של חורף קר מדי בתוככי הבית, של חורף שהוא כאן ולא במקום שבו אפשר להגיע לטבע, לים או למחוזות שמעוררים אנרגיה לצאת, לחוות, לצלם, ללכת, ללבוש 7 שכבות בשביל כל זה ועדיין לקפוא מקור (זכרונות החורף הקודם בסיאול, קוריאה). אני מתגעגעת לנופים אחרים, למקומות חדשים. ולמרק דומה לשלך, במרחק טיסה קצר ממנו, בשוק קטן בסיאול שבו מכינים מרק צח על בסיס אצות ומעין אנשובי, ומגישים עם אטריות ארוכות הכי טעימות שיש, שלשים וקוצצים ומבשלים מול העיניים כך שאי אפשר לומר להן לא וחייבים להתיישב על הספסל (ולגלות שהוא מחומם מבפנים! היאח!) ולהזמין, ולהתמוגג.
    אוף, שאסע כבר… מטבח שלם של מרקים שלא טעמתי מחכה לי בקצה השני של אסיה.

    (הכנתי שוב את העדשים עם השומר שלך היום, אם כי עם שומר רגיל ולא בר)

    1. למה את לא נותנת לנו להנות ממסעותיך גם?? כל כך חבל שהפסקת לכתוב. אני שמחה שאת כותבת לי לפחות 🙂
      ואולי נצא יום אחד לטיול אוכל קוריאני?

      1. כן, צר לי. עשיתי הפסקה מכתיבה בגלל עבודה שהוציאה לי את כל הכיף מזה, ואוסף של דברים אחרים מנעו ממני לחזור. אולי אעבור לאינסטגרם, נראה.

        לגבי טיול אוכל קוריאני – יש על הכוונת מחשבה לנסוע לקוריאה באביב לבקר חברים (כחלק ממסע לארץ אחרת באזור), ואולי להישאר בסיאול לחודש-חודשיים. יש לי כבר רשימה ענקית של כל מה שבא לי לאכול שם על סמך ביקוריי הקודמים ואת כל מה שטרם ניסיתי (שוק הדגים!). אז אם בא לך לקפוץ ולזלול כשאני שם, את מכירה את המייל.

  6. אידיתי,
    הכישרון שלך הוא מתנה גדולה! לא רק לגעת בנו אלא גם להצליח לשנות…
    עייפות החורף שמשפיעה על שמחת החיים, הקלילות, הספונטניות לצאת להרפתקה.. הוחלפה בחיוך והחלטה לקום ולצאת. לא משנה לאן.

      1. היי!
        תרדמת חורף תרדמת חורף…. אבל אנחנו רוצים לשמוע (או לפחות לראות אם לא נזכה לטעום) אותות חיים!!!

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s