עוגת שקדים וקרם לימון

בדיוק כשהשלמתי עם זה שאני יוצאת לחופשת כתיבה ללא מועד סיום שלחה לי חגית, האנינה שבחברותי מרובות הטעם, מתכון, והעירה בי דחפים רדומים. הזכירה לי שהיי, הבלוג שלך ישמח לעשות משהו עם עצמו.

כי פה ושם אני רוצה להפסיק. להפסיק לכתוב, להפסיק לתעד אוכל. הדברים נראים לי חסרי משמעות וחסרי תוחלת ואם נודה על האמת הם לרוב אכן כאלו. איך אפשר לחיות חיים שהם מלאי משמעות כל הזמן? מלאי התחייבות ויצירה? מלאי תשוקה? כל הזמן כל הזמן? אני עוד לא הצלחתי, ואם אני רוצה להישאר נאמנה לעצמי אני חייבת להתחשב גם ברגעים הפחות זורחים של היותי "סוג של בלוגרית" ולכבד אותם על ידי –  הימנעות!

או אז להתגעגע ולהיזכר שיש לי כאן מפלט נעים מהשיגרה, של דברים כאלו בדיוק – משקלם לפעמים נוצה ולפעמים שק ברזל – ולדעת שהתנועה היא גלית, אולי מעגלית, אבל בטח לא קו ישר אחד שעולה/יורד עד אינסוף.

וזה לא שהתבטלתי רגל על רגל, כן? אבל מכל הדברים שהכנתי לאחרונה דווקא העוגה הצנועה והביתית הזאת עשתה לי את זה . חגיתוש, אין ספק שחולשותיי גלויות לפניך.

איך עבר עליכם החודש האחרון?

אם רציתם לדעת איפה אני הייתי ומה עשיתי… (מי שמתגעגע יכול תמיד למצוא אותי באינסטגרם)

זריחה מעל החרמון הסורי

זריחה מעל החרמון הסורי

15

16

18

21

19

23

 

25

27

24

28

29

9

בחודש האחרון 2

בחודש האחרון

בחודש האחרון 3

בחודש האחרון 4

הבופור

עמק עיון

החרמון הסורי

14

13

בסך הכל דברים טובים.

עוגת שקדים ולמון קורד

עוגת שקדים וקרם לימון

למון קורד, Lemon Curd, אותו קרם לימון חלומי וממכר כיכב אצלי כבר בעבר בפוסטים של טארט לימון וקרם פיסטוק ובריבועיות גבינה ולימון. הפעם הוא זוכה להתארח בעוגת שקדים מהסוג הבחוש, יותר נכון מהסוג המעובד כי את העוגה כולה הכנתי במעבד המזון, הפוד – ידידי האהוב.

זו עוגה מסוג העוגות שמכינים והן נגמרות באותו ערב, ואז מתמלאים שמחה כי נשאר קצת מהלמון קורד ואפשר מחר להכין עוד אחת  🙂 , וזו בדיוק העוגה לעונה הזאת של השנה, אמנם ט"ו בשבט נחגג לפני ימים ספורים אבל בשבילי כל יום מתאים לשקדים ולימון.

(שקדים ולימון, איזה יופי זה מתגלגל יחד. אם יהיה לי פעם בלוג אוכל אני אקרא לו שקדים ולימון)

המתכון מתאים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ

לקרם הלימון

  • קליפה מגוררת ומיץ מ-2 לימונים טריים ועסיסיים
  • 3/4 כוס סוכר + 2 כפות סוכר (כ-180 גרם)
  • 4 ביצים L
  • 90 גר' חמאה, חתוכה לקוביות

לעוגת השקדים

  • 1/2 כוס (50 גר') שקדים מולבנים טחונים דק במעבד המזון
  • 135 גר' חמאה רכה בטמפ' חדר
  • 1 כוס סוכר (200 גרם)
  • 2 ביצים L
  • 1/4 כפית מלח גס
  • 1 כוס + 1 כף  קמח (150 גרם)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כף אמרטו – לא חייבים אבל מאוד מומלץ
  • כחופן שבבי שקדים מולבנים לקישוט

הכנה

  1. שמים את כל חומרי הלמון קורד בסיר נירוסטה קטן. מבשלים על אש קטנה ונמוכה תוך עירבוב מתמיד עם מטרפה או כף עץ עד שכל המרכיבים נמסים, מתאחדים ומסמיכים לקרם מבריק, כ-10 דקות בערך. שימו לב לא לבשל מדי את הקרם אחרת הביצים ייקרשו.
  2. מסננים את הקרם לתוך קערה. מצמידים ניילון נצמד על פני הקרם ומכניסים למקרר לחצי שעה. אפשר בהחלט להכין את הקרם יום קודם.
  3. מחממים תנור לטמפ' של 170 מעלות.
  4. שמים בקערת הפוד את 1/2 כוס השקדים המולבנים וטוחנים דק.
  5. מוסיפים את החמאה והסוכר ומעבדים הכל יחד לעיסה סמיכה.
  6. מוסיפים את הביצים והאמרטו ומעבדים בפולסים רק עד שהביצים נבלעות בתערובת.
  7. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח ומעבדים בעוד כמה פולסים קצרים בלבד.
  8. מעבירים את העיסה לתבנית משומנת בשוליה ומרופדת בנייר אפייה ומורחים לשכבה אחידה. בעזרת גב של כף יוצרים כמה גומות שטוחות מסביב ובמרכז העוגה וממלאים אותן בלמון קורד כאוות נפשיכם. יוצא שמשתמשים בערך במחצית מקרם הלימון אך אל דאגה, תפגשו אותו גם בהגשה.
  9. מפזרים שבבי שקדים מעל ומכניסים את העוגה לאפייה של כ- 40 דקות עד שהיא זהובה וקיסם שננעץ בחלק הבצקי שלה יוצא יבש.

* במתכון המקורי העוגה מוגשת עם קצפת אבל אני הגשתי אותה עם הלמון קורד שנשאר, כי מבחינתי מה שיותר חמוץ יותר מתוק.

** אפשר לשחק ביחסים בין השקדים לקמח על מנת לקבל טעם שקדי עמוק יותר ומרקם קצת יותר "מאוורר", למשל: 100 גרם שקדים טחונים ו-100 גרם קמח.

לימונים מהעץ

למון קורד

עוגת שקדים וקרם לימון

עוגת חורף

עוגת שקדים ולמון קורד

עוגת חורף עם תה ליד האח

תה ועוגה

ואולי עוד קצת למון קורד

 

לסיום, כי אין סיכוי שאתעלם ממותו המפתיע (והמדובר כבר כל כך) של אליל נעורי, בחרתי לכם את אחד השירים היפים, נידחים ותופסי הלב שלו

היה שלום ותודה על השירים.

(אני כל כך בטוחה שהוא אהב שקדים ולימון, דיוויד.)

43 מחשבות על “עוגת שקדים וקרם לימון

    1. האם האמרטו הוא הנותן את הטעם השקדי/מרציפני שאני כ"כ מנסה להשיג ולא מצליחה? ניסיתי כ"כ הרבה עוגות שקדים בווריאציות שונות עם ת.שקדים/רום וכו' אך עדיין לא הצלחתי להגיע לטעם של המרציפן או קוראסון שקדים, ואם כן יש ליקר אמרטו מועדף לעוגות? תודה

  1. הו לא, את לא יכולה להפסיק ככה סתם. כלומר, את יכולה, וודאי, כי את אישה בוגרת שמודעת למה שבא או לא בא לה. אבל מה יהיה עלינו?
    ומה יהיה על הצילומים המרהיבים והנוגעים כלכך?
    ומה עם המתכונים הנהדרים והפשוטים. כלכך ביתיים ונעימים.
    ומה עם השירים הקסומים? את יודעת כמה משלך הכנסתי לפלייליסט הפרטי שלי בנייד? מלאן!
    בקיצור- תישארי.
    את מזכירה לי כל הזמן שיש חיים הגיוניים אחרי הלימודים האינטנסיביים שיש לי- משפחה, חברים, נופים, מדבר, צפון, נשימה, רוח, אדמה. חיים.

    תודה!!

    1. ווה ווה וויי ווהההה 🙂 תענוג. תודה רבה.
      והביצוע שלה לאדרלזי מהמם!! השיר הזה מלווה אותי מאז שיצא הסרט, אתה יודע?
      אח שלי ואני היינו מכורים לקוסטריצה, ראינו אותו כל כך הרבה פעמים.
      אתה מוזמן לשלוח לי שירים כאוות נפשך, אני אוהבת את זה בתגובות.

      1. דרך אגב, היה לי פוסט ששיבצתי בו את השיר הזה בביצוע של להקת ביירות (ביצוע שקרוב יותר למקור) אז קלעת בול.

        1. וזה שלימון ושקדים הם בין הטעמים האוהבים עליי כבר אמרתי?ובכלל,יצא לי להיות ככ הרבה בצפון לאחרונה עד שכמעט התפתתי לבקר במטולה

  2. עם כל פוסט שלך אני מתלהבת מחדש ; מהיופי המתפרץ מן המסך, המילים שאת בוררת, המוסיקה שמתנגנת וגם מהדבר השולי הזה שנקרא אוכל (; ..

  3. השתגעת??!! מי אמר שאסור לך סתם ככה לכתוב, גם בלי אוכל?!
    סתם לכתוב בשביל לכתוב. כמו יומן. ומה יהיה על התמונות הנהדרות? אני ממש לא מוצאת את האינסטגרם כפלטפורמה מספיקה, אף על פי שגם אני קצת נסחפתי לתוכה…

  4. אידיתה את מקסימה ומוכשרת !!!! הכתיבה שלך כל כך מעודנת ומדוייקת, והצילומים מרגשים, עונג צרוף בכל פעם מחדש. שלא יגמר לעולם. שולחת אהבה וחיבוק גדול. אלה

      1. כל כך יפה. ותמיד נוגע. וממש מריחים את החורף והרטוב.
        ואפילו שיר של בואי שלא הכרתי.
        וחמיצות תמיד עדיפה על קצפת.

  5. הבלוג מקסים, והמתכונים תמיד עושים חשק להכנס למטבח ועל הצילומים בכלל אין מה להגיד.
    תמשיכי בבקשה, כי את מרבה יופי.

  6. יאם!
    והתמונות נראות נפלא כל כך. כאילו היתה זו מדינה אחרת. בהתחלה, עם הופעתם של ההרים המושלגים כמעט שאלתי לאן בעולם נסעת החורף…

  7. היי,

    שמחה לספר שהכנתי את העוגה (פעמיים, לפי הנחיותייך) ואבוי — שכחתי לשים חמאה בלמון קרד! 90 גרם שלמות נשכחו להן ככה במקרה (?), אבל אל דאגה, יצא פשוט מעדן גם בלי החמאה…

    תודה!

    1. יהההייי הפתעה משמחת ❤ לא ראיתי שמחכה לי פה תגובה…
      נהדר שהצליח ואין לי תשובה ברורה כרגע…נתגלגל בינתיים וכשתשרה עלי הרוח. הלוואי.

  8. שלום אידית

    בטעות נכנסתי לבלוג שלך ונראה לי שאשאר בו ,מקסים . הולכת לאפות את העוגה, מקווה שיש לי את כל החומרים. והצילומים יפיפיים שפו

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s