בדיוק כשהשלמתי עם זה שאני יוצאת לחופשת כתיבה ללא מועד סיום שלחה לי חגית, האנינה שבחברותי מרובות הטעם, מתכון, והעירה בי דחפים רדומים. הזכירה לי שהיי, הבלוג שלך ישמח לעשות משהו עם עצמו.
כי פה ושם אני רוצה להפסיק. להפסיק לכתוב, להפסיק לתעד אוכל. הדברים נראים לי חסרי משמעות וחסרי תוחלת ואם נודה על האמת הם לרוב אכן כאלו. איך אפשר לחיות חיים שהם מלאי משמעות כל הזמן? מלאי התחייבות ויצירה? מלאי תשוקה? כל הזמן כל הזמן? אני עוד לא הצלחתי, ואם אני רוצה להישאר נאמנה לעצמי אני חייבת להתחשב גם ברגעים הפחות זורחים של היותי "סוג של בלוגרית" ולכבד אותם על ידי – הימנעות!
או אז להתגעגע ולהיזכר שיש לי כאן מפלט נעים מהשיגרה, של דברים כאלו בדיוק – משקלם לפעמים נוצה ולפעמים שק ברזל – ולדעת שהתנועה היא גלית, אולי מעגלית, אבל בטח לא קו ישר אחד שעולה/יורד עד אינסוף.
וזה לא שהתבטלתי רגל על רגל, כן? אבל מכל הדברים שהכנתי לאחרונה דווקא העוגה הצנועה והביתית הזאת עשתה לי את זה . חגיתוש, אין ספק שחולשותיי גלויות לפניך.
איך עבר עליכם החודש האחרון?
אם רציתם לדעת איפה אני הייתי ומה עשיתי… (מי שמתגעגע יכול תמיד למצוא אותי באינסטגרם)
בסך הכל דברים טובים.
עוגת שקדים וקרם לימון
למון קורד, Lemon Curd, אותו קרם לימון חלומי וממכר כיכב אצלי כבר בעבר בפוסטים של טארט לימון וקרם פיסטוק ובריבועיות גבינה ולימון. הפעם הוא זוכה להתארח בעוגת שקדים מהסוג הבחוש, יותר נכון מהסוג המעובד כי את העוגה כולה הכנתי במעבד המזון, הפוד – ידידי האהוב.
זו עוגה מסוג העוגות שמכינים והן נגמרות באותו ערב, ואז מתמלאים שמחה כי נשאר קצת מהלמון קורד ואפשר מחר להכין עוד אחת 🙂 , וזו בדיוק העוגה לעונה הזאת של השנה, אמנם ט"ו בשבט נחגג לפני ימים ספורים אבל בשבילי כל יום מתאים לשקדים ולימון.
(שקדים ולימון, איזה יופי זה מתגלגל יחד. אם יהיה לי פעם בלוג אוכל אני אקרא לו שקדים ולימון)
המתכון מתאים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ
לקרם הלימון
- קליפה מגוררת ומיץ מ-2 לימונים טריים ועסיסיים
- 3/4 כוס סוכר + 2 כפות סוכר (כ-180 גרם)
- 4 ביצים L
- 90 גר' חמאה, חתוכה לקוביות
לעוגת השקדים
- 1/2 כוס (50 גר') שקדים מולבנים טחונים דק במעבד המזון
- 135 גר' חמאה רכה בטמפ' חדר
- 1 כוס סוכר (200 גרם)
- 2 ביצים L
- 1/4 כפית מלח גס
- 1 כוס + 1 כף קמח (150 גרם)
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כף אמרטו – לא חייבים אבל מאוד מומלץ
- כחופן שבבי שקדים מולבנים לקישוט
הכנה
- שמים את כל חומרי הלמון קורד בסיר נירוסטה קטן. מבשלים על אש קטנה ונמוכה תוך עירבוב מתמיד עם מטרפה או כף עץ עד שכל המרכיבים נמסים, מתאחדים ומסמיכים לקרם מבריק, כ-10 דקות בערך. שימו לב לא לבשל מדי את הקרם אחרת הביצים ייקרשו.
- מסננים את הקרם לתוך קערה. מצמידים ניילון נצמד על פני הקרם ומכניסים למקרר לחצי שעה. אפשר בהחלט להכין את הקרם יום קודם.
- מחממים תנור לטמפ' של 170 מעלות.
- שמים בקערת הפוד את 1/2 כוס השקדים המולבנים וטוחנים דק.
- מוסיפים את החמאה והסוכר ומעבדים הכל יחד לעיסה סמיכה.
- מוסיפים את הביצים והאמרטו ומעבדים בפולסים רק עד שהביצים נבלעות בתערובת.
- מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח ומעבדים בעוד כמה פולסים קצרים בלבד.
- מעבירים את העיסה לתבנית משומנת בשוליה ומרופדת בנייר אפייה ומורחים לשכבה אחידה. בעזרת גב של כף יוצרים כמה גומות שטוחות מסביב ובמרכז העוגה וממלאים אותן בלמון קורד כאוות נפשיכם. יוצא שמשתמשים בערך במחצית מקרם הלימון אך אל דאגה, תפגשו אותו גם בהגשה.
- מפזרים שבבי שקדים מעל ומכניסים את העוגה לאפייה של כ- 40 דקות עד שהיא זהובה וקיסם שננעץ בחלק הבצקי שלה יוצא יבש.
* במתכון המקורי העוגה מוגשת עם קצפת אבל אני הגשתי אותה עם הלמון קורד שנשאר, כי מבחינתי מה שיותר חמוץ יותר מתוק.
** אפשר לשחק ביחסים בין השקדים לקמח על מנת לקבל טעם שקדי עמוק יותר ומרקם קצת יותר "מאוורר", למשל: 100 גרם שקדים טחונים ו-100 גרם קמח.
לסיום, כי אין סיכוי שאתעלם ממותו המפתיע (והמדובר כבר כל כך) של אליל נעורי, בחרתי לכם את אחד השירים היפים, נידחים ותופסי הלב שלו
היה שלום ותודה על השירים.
(אני כל כך בטוחה שהוא אהב שקדים ולימון, דיוויד.)
כמה יפה הכל.
תודה רבה 🙂
אפשר לשים את כל קרם הלימון בעוגה?
כן, זה הרבה אבל זה יצליח.
בבקשה תמשיכי!!! מחכה בכליון עיניים לפוסטים המהממים שלך!!! רצה להכין… את נהדרת!
תודה רבה גל 🙂
גם אני מצפה ומצפה לפוסטים שלך, ככ אצטער אם יפסיקו להגיע יחסרו לי.
לא לא יפסיקו 🙂 תודה יעל
את אחת הצלמות.פשוט אוהבת תבלוג שלך
יפיפה נעים ולענין. וכמובן הגעגועים לצפון
וואו, איזה כיף לי. תודה 🙂
האם האמרטו הוא הנותן את הטעם השקדי/מרציפני שאני כ"כ מנסה להשיג ולא מצליחה? ניסיתי כ"כ הרבה עוגות שקדים בווריאציות שונות עם ת.שקדים/רום וכו' אך עדיין לא הצלחתי להגיע לטעם של המרציפן או קוראסון שקדים, ואם כן יש ליקר אמרטו מועדף לעוגות? תודה
יכול להיות שהוא הטעם הנכסף 🙂 מעדיפה אותו על תמצית.
לרוב משתמשת בדיסארונו Disaronno – אמארטו איטלקי מעולה.
בבקשה תמשיכי. זה כל כך נעים ויפה.
אאא…אוקי 😉 תודה ר.
הו לא, את לא יכולה להפסיק ככה סתם. כלומר, את יכולה, וודאי, כי את אישה בוגרת שמודעת למה שבא או לא בא לה. אבל מה יהיה עלינו?
ומה יהיה על הצילומים המרהיבים והנוגעים כלכך?
ומה עם המתכונים הנהדרים והפשוטים. כלכך ביתיים ונעימים.
ומה עם השירים הקסומים? את יודעת כמה משלך הכנסתי לפלייליסט הפרטי שלי בנייד? מלאן!
בקיצור- תישארי.
את מזכירה לי כל הזמן שיש חיים הגיוניים אחרי הלימודים האינטנסיביים שיש לי- משפחה, חברים, נופים, מדבר, צפון, נשימה, רוח, אדמה. חיים.
תודה!!
מרים!! אפילו פוסטים פרטיים אני מוכנה לכתוב לך, עכשיו שאני יודעת 🙂
תודה רבה רבה, מה'זה שימחת אותי.
אני כבר חודשיים מחכה שתכתבי,ותפרסמי מתכון וסתם תספרי…אני יודע שאני לא כותב פה הרבה אבל שמעתי שיר ככ יפה וחשבתי שבטוח תאהבי!https://youtu.be/RXoXkWQhgxU
ווה ווה וויי ווהההה 🙂 תענוג. תודה רבה.
והביצוע שלה לאדרלזי מהמם!! השיר הזה מלווה אותי מאז שיצא הסרט, אתה יודע?
אח שלי ואני היינו מכורים לקוסטריצה, ראינו אותו כל כך הרבה פעמים.
אתה מוזמן לשלוח לי שירים כאוות נפשך, אני אוהבת את זה בתגובות.
דרך אגב, היה לי פוסט ששיבצתי בו את השיר הזה בביצוע של להקת ביירות (ביצוע שקרוב יותר למקור) אז קלעת בול.
וזה שלימון ושקדים הם בין הטעמים האוהבים עליי כבר אמרתי?ובכלל,יצא לי להיות ככ הרבה בצפון לאחרונה עד שכמעט התפתתי לבקר במטולה
אנשים פה מאוד ידידותיים. תבקר 🙂
עם כל פוסט שלך אני מתלהבת מחדש ; מהיופי המתפרץ מן המסך, המילים שאת בוררת, המוסיקה שמתנגנת וגם מהדבר השולי הזה שנקרא אוכל (; ..
אוי גגוש כמה אני אוהבת אותך וכמה את משפיעה עלי טוב ומכל טוב ❤ ❤ ❤ תודה
נפלא וקולע לטעמי עד בלי די
מאיה 🙂 תודה רבה
השתגעת??!! מי אמר שאסור לך סתם ככה לכתוב, גם בלי אוכל?!
סתם לכתוב בשביל לכתוב. כמו יומן. ומה יהיה על התמונות הנהדרות? אני ממש לא מוצאת את האינסטגרם כפלטפורמה מספיקה, אף על פי שגם אני קצת נסחפתי לתוכה…
🙂 🙂 🙂 ❤
נו מתי את באה כבר?
אידיתה את מקסימה ומוכשרת !!!! הכתיבה שלך כל כך מעודנת ומדוייקת, והצילומים מרגשים, עונג צרוף בכל פעם מחדש. שלא יגמר לעולם. שולחת אהבה וחיבוק גדול. אלה
תודה רבה אלונת יקירה ❤
סוף סוף לזרת אלינו.מכוריי הבלוג.אל תלכי
🙂 🙂 אני נשארת 🙂 תודה ליטל
כל כך יפה. ותמיד נוגע. וממש מריחים את החורף והרטוב.
ואפילו שיר של בואי שלא הכרתי.
וחמיצות תמיד עדיפה על קצפת.
❤ 🙂 תודה
הבלוג מקסים, והמתכונים תמיד עושים חשק להכנס למטבח ועל הצילומים בכלל אין מה להגיד.
תמשיכי בבקשה, כי את מרבה יופי.
תודה רבה אלישבע
יאם!
והתמונות נראות נפלא כל כך. כאילו היתה זו מדינה אחרת. בהתחלה, עם הופעתם של ההרים המושלגים כמעט שאלתי לאן בעולם נסעת החורף…
תודה רבה דרלינג
היי,
שמחה לספר שהכנתי את העוגה (פעמיים, לפי הנחיותייך) ואבוי — שכחתי לשים חמאה בלמון קרד! 90 גרם שלמות נשכחו להן ככה במקרה (?), אבל אל דאגה, יצא פשוט מעדן גם בלי החמאה…
תודה!
עכשיו את חייבת להכין שוב, עם החמאה, ולראות כמה מעדן זה עוד יכול להיות 🙂 אין דברים כאלו.
עידית.
הכנתי.
יצא טירוף.של קיץ.
מתי את חוזרת לכתוב??
יהההייי הפתעה משמחת ❤ לא ראיתי שמחכה לי פה תגובה…
נהדר שהצליח ואין לי תשובה ברורה כרגע…נתגלגל בינתיים וכשתשרה עלי הרוח. הלוואי.
שלום אידית
בטעות נכנסתי לבלוג שלך ונראה לי שאשאר בו ,מקסים . הולכת לאפות את העוגה, מקווה שיש לי את כל החומרים. והצילומים יפיפיים שפו
תודה רבה רבה 🙂