אומר הציטוט המפורסם של ג'ון לנון שהחיים קורים כשאתה מתכנן לך תוכניות… או משהו דומה, והנה אני מתכננת לנו מאפה מהולל נוסף לסתיו ומגיעים ימים כאלו: קרים, גשומים, השמש מציצה מבין העננים הכבדים, קורצת וכאילו תוהה איך שרדנו את ההוריקן הקטן שתפס אותי דווקא במרכז, בדרך לים…(במשחק המחשב הזה שנקלעתי אליו הייתי אמורה לחמוק משיחי ענק מתגלגלים על האוטוסטרדה, מערבולות חול שרוצות להרים את האוטו, מעוף מוזר של שקיות וקלקרים, חושך מצרים, גשם זלעפות, אבנים שנחתו על הגג מאתרי הבניה והתגלו כגושי ברד, מכוניות תועות מכל עבר, קריאות אמא'לה, ציחקוקים היסטריים, רדיפה אחר כפכפים תאילנדיות אהובות בשיטפון עירוני וריצה חיננית ברגליים יחפות אל מרכז הפליטים של השבדים באיקאה . המשחק הסתיים בהצלחה, תודה.).
כך שפתאום רציתי משהו ביתי ובריא ומהיר של כאן ועכשיו ולא משהו מפונפן ועילאי – תורו יגיע ממש בקרוב. אז אם יש לכם בבית בטטה, דלורית, תרד ערבי ואורז אתם לגמרי בעניינים. ואם לא, תמיד יש את מחר…
אפשר תרד רגיל או מנגולד במקום הסבנח, ותיכף תוכלו להשתמש גם בחוביזה 🙂
ירוק, כתום, צהוב
תרד ערבי, בטטה ודלורית על אורז כורכום וקינמון – 4 מנות
לתבשיל הירקות
- 2 בטטות בינוניות – קלופות וחתוכות לקוביות קטנות-בינוניות
- 1 דלורית קטנה – קלופה וחתוכה לקוביות קטנות-בינוניות
- 1 בצל גדול – קלוף וחתוך לקוביות בינוניות
- 1 צרור גדול של תרד ערבי (סבנח) שטוף היטב וחתוך ל-3 מקטעי רוחב
- 2 כפות שמן קנולה
- 1 כוס ציר ירקות או עוף
- 1 כוכב אניס
- 2 תרמילי הל ירוק מבוקעים
- 1/4 כפית זרעי כמון שלמים
- 1 תרמיל הל שחור (אפשרי)
- מלח לפי הטעם
- מחממים את השמן בסוטז רחב, מוסיפים את הבצל והתבלינים ומטגנים כחמש דקות.
- מוסיפים את הבטטה והדלורית, מכסים במכסה ומבשלים עוד חמש דקות.
- יוצקים את הציר, מתבלים במלח, מכסים שוב ומבשלים כ- 10-15 דקות.
- מניחים מעל הירקות את התרד, מכסים במכסה לשתי דקות, פותחים שוב, מערבבים ומכסים. מכבים את האש ומשאירים מכוסה כ- 5 דק' כך שהתרד מתבשל כמעט רק מהחום שיש בסיר.
- טועמים ומתקנים תיבול אם צריך, מגישים על תלולית של אורז צהוב וריחני.
- ולאנשים כמוני – כדאי לפזר צ'ילי למעלה.
לאורז הצהוב
נראה לי מצחיק לתת מתכון לאורז מה גם שאני בכלל מחובבי האורז הרטוב אבל כדי שלא תלכו לאיבוד… הנה הדרך שלי לאורז יבש: מחממים כף שמן קנולה בסיר, מוסיפים את האורז (בסמטי – ככוס וחצי) ומערבבים, מוסיפים 1/3 כפית כורכום טחון, מקל קינמון קטן ומלח לפי הטעם, מערבבים כחצי דקה ומוסיפים מים שיכסו את האורז כסנטימטר מעליו. מביאים לרתיחה, מערבבים וטועמים מליחות, מתקנים אם צריך. מכסים במכסה, מנמיכים לאש הכי קטנה ומבשלים כרבע שעה-עשרים דקות. מכבים את האש, בעזרת מזלג מערבבים-הופכים את האורז בעדינות גדולה, מניחים מגבת על פתח הסיר ומכסים עם המכסה. מניחים לעמוד כך כרבע שעה.

שיהיה טעים ונעים
(ואת השיר הסקסי הזה אתם חייבים לעצמכם! תודה אליענה)
אורז רטוב זה הכי בסט! השילוב הזה של ירוקים אורז ודלעת תמיד מנצח
נכון ונכון 🙂
עכשיוווווו את מדברתתתת!
איזה מהפך מטורף, הבלוג נראה מהמם!
וסוף סוף התמונות המדהימות מקבלת את הכבוד הראוי להן
מי היה מאמין שיכול להיות פה עוד יותר יפה? 🙂
מברוק!
נ.ב.
מתה לביס מהתבשיל החורפי שלך
תודה רבה מקסימה שאת ❤ פשוט החלטתי להחליף ערכת עיצוב, בלי הרבה טררם.. וזה בהחלט שיפר את הלוק.
ואת תמיד מוזמנת לביס או שניים 😉