אחר צהריים של חג, השמיים מתמלאים עננים יפים של סתיו ולהקות של שקנאים ושות' בדרכם אל הדרום. חצבים על צלע ההר, פרחי שומר, רק הדי ההפצצות מסוריה מפרים את השקט.
זמן אסיף. הכותנה נקטפת והאופנה האחרונה בעמק היא סושי סטייל, להבדיל מהקוביות של פעם

בשדה האורגני של גיא הדלעות היפות מתכנסות למסיבת חצות ומחכות לסינדרלות שלהן
ואני, אני תמיד מחכה, אבל לא קורה הרבה.
עד שכן. (בקטנה, אנשים, בקטנה…)
דפדוף במחברת המתכונים העתיקה שלי החזיר אותי אל שני טארטים מיוחדים שכמו המתינו להתגלות עונתית, אז אם לא עכשיו אימתי?!
תחשבו אמריקה (הרעיון הגיע משם), תחשבו טעים, תחשבו אחר, תחשבו סתיו
טארט דלעת ומחית אגוזי לוז – 6 טארטלטים אישיים בקוטר 12 ס"מ או 1 בקוטר 28 ס"מ
בצק שחור ופריך, מלית כתומה ורכה בטעמים אגוזיים/אדמתיים ומעל גנאש מריר בניחוח ברנדי. אוייי כמה שזה יתן לכם להרגיש את הרוחות הקרירות שנושבות פה, הפעם נראה לי שזהו, זה אמיתי. אפילו ניקינו את הארובה היום…
מחית פרלינה או נוגט היא ממרח של אגוזי לוז קלויים וטחונים עם סוכר ואפשר להשיג אותה בחנויות המתמחות בקונדיטוריה ובישול.
דבר חשוב נוסף הוא להקפיד שהדלעת תהיה כמה שיותר בשרנית וכמה שפחות מיימית. אם הלכתם על אפשרות הבישול העמידו אותה במסננת לחצי שעה.
לקלתית
- 200 גרם (כ-11/3 כוסות) קמח
- 30 גרם (3 כפות) קקאו
- קורט מלח
- 50 גרם אבקת סוכר
- 160 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1 ביצה
למלית
- 350 גרם דלעת אפויה או מבושלת ומסוננת היטב
- 100 גרם (כ-1/3 כוס) מחית פרלינה/נוגט אגוזי לוז
- 60 גרם (4 כפות) סוכר
- קורט מלח
- 190-200 מ"ל (כ-3/4 מיכל) שמנת מתוקה
- 2 ביצים L
- 1/2 כף קליפה מגוררת של תפוז – אפשרי
גנאש לציפוי
- 150 גרם שוקולד מריר (עדיף 60%+ מוצקי קקאו)
- 150 מ"ל שמנת מתוקה
- 1 כף ברנדי
הכנה
- מעבדים בפולסים במעבד את הקמח, הקקאו, המלח, אבקת הסוכר וקוביות החמאה לתערובת גרגירית. מוסיפים את הביצה ומעבדים רק עד שנוצרים גושי בצק. מעבירים לניילון נצמד, עוטפים, לוחצים יחד ליצירת דיסק ומקררים – שעה לפחות.
- מרדדים ומעבירים לתבניות הטארטלטים/טארט, מצמידים לקרקעית ולדפנות וחותכים בסכין את הבצק בדיוק בגובה הדפנות. מעבירים לפריזר – לפחות לרבע שעה.
- מחממים תנור לטמפ' של 180 מעלות.
- אופים באפייה עיוורת (עם משקולות) כ- 10 דקות ועוד 5 דקות בלי המשקולות. לטארט גדול כדאי להוסיף 10 דק' אפייה עם המשקולות ו- 5 דק' בלי. מצננים.
- מורידים את טמפ' האפיה ל- 150 מעלות.
- טוחנים היטב בפוד את הדלעת. מוסיפים לה את מחית הלוז והסוכר ואח"כ את הביצים. מוסיפים את המלח, קליפת התפוז והשמנת המתוקה ומעבדים קלות בפולסים רק עד שהבלילה אחידה.
- יוצקים את המלית לקלתיות ומעבירים בזהירות לתנור. במקרה של טארטלטים אני ממליצה לסדר את התבניות על תבנית התנור, כך קל יותר לנייד אותן
- אופים כ- 40 דקות, תוך סיבובן בתנור במחצית זמן האפייה – שימו לב שהמלית יציבה וכתומה, אם המרכז עוד נוזלי תאפו כמה דק' נוספות, וההיפך אם התנור שלכם חזק – תבדקו אותן כבר אחרי חצי שעה.
- מקררים כשעה.
- בינתיים שמים בקלחת קטנה את השמנת המתוקה ומביאים לתחילת רתיחה. מכבים את האש ומוסיפים את קוביות השוקולד. נותנים להם לעמוד 5 דקות ומערבבים היטב עם מטרפה עד שנוצר גנאש חלק ומבריק.
- מצננים רבע שעה ומוסיפים את הברנדי.
- יוצקים בעדינות על הטארטלטים שכבת ציפוי דקה ומחזירים למקרר עד שהטארטלטים יציבים. אם אוכלים באותו היום אפשר גם לא לקרר אלא רק לייצב אותן בטמפ' החדר אבל לדעתי לילה במקרר מביא אותם לטעם האידיאלי.
*אפשר גם לקשט באגוזי לוז מקורמלים.

המשך יבוא….
כל כך יפה!
תודה רבה ❤
עימוד חדש, נכון ? או שאני הוזה ?
בכל אופן מקסים.
הלך הרוח הסתווי שלך מהפנט … דלעת ושוקולד נשמע טעים!
נכון מאוד גגוש 🙂 ותודה אהובה
אוהבת אוהבת דלעת שוקולד ואותך!
אוהבת אוהבת אוהבת אותך גם ❤
זה כל כך מרשים. לא החלטתי מה טעים יותר, עמוק יותר, השוקולד או הכתיבה המטריפה שלך! בעצם ראש הזהב המציץ פה ושם
🙂 🙂 🙂
וההפתעה לראות אותך כאן ❤
תשמעי יקירתי, זה לא יעבור בשתיקה שבפעם הבאה שאת מגיעה לתל אביב את לא מביאה לי אחד כזה לטעום. שערוריה. ידעתי שאת מוכשרת אבל צריך לבדוק שזה טעים .
נרשם המפקדת מגד 🙂
מעבירה לטיפול בתך היקרה לי מאוד
ואו ואו ואו, אידיתה… מקסים, סתוי ומעורר תאבון, את אלופה,!!!
יש לי דלעת שלמה ושמנה בבגאז' , הולכת להתפרע על זה בסופש(;
תודה דנתי, ודלעת שלמה ושמנה זה להגשים לי את חלום "הדלעת המופלאה" איתך ❤
מתי יוצאות לדרך? 😉
בכל פוסט שלך אני בטוחה שאנחנו ממש לא בישראל. מדהים איך מנקודת המבט שלך הכל נראה כל כך שונה ומהמם! עכשיו אני רק מחכה שמישהו יכין לי את הטארט המטורף הזה
תודה רבה אלונה 🙂
אידיתה יקרה ואהובה,
איזה תמונות מהממות!!!!! אין עליך בכל היקום הזה. פשוט. מקסים. ומרגש.
הפוסט הזכיר לי כמה אני מתגעגעת, אליך, אל ימי המתכונים והצילומים שלנו,
אוהבת אותך.
יאללה ממשיכות לספר חדש? 😉
ותודה שוב ושוב ❤
ואוו, נראה כל כך טעים!!!
אוהבת מאוד את הבלוג שלך ומחכה להמשך….
חג סוכות שמח
תודה רבה, כמה נעים לשמוע 🙂
חג שמח