ריבועי אשכולית ורודה

אני אוהבת את הרגעים שיש לי מוזה ליצור דברים לא טריוויאלים, כשהרוח דוחקת את הגבולות ועושה קצת בלאגן בראש והתרגשות בלב.

לפעמים הדברים טובים רק בתאוריה אבל במקרה הזה התוצאות עלו על הציפיות.

חודש מאי מבחינתי הוא חודש של אשכוליות ורודות. אני זוכרת שכשאילאיל נולדה דנה הכינה לי סורבה אשכוליות משגע ומאז הוא חקוק לי בזיכרון כחודש שבו האשכוליות במיטבן ואף שתיכף מתחיל הקיץ, הרעננות שלהן לא מתקלקלת כמו התפוזים.

אשכולית ורודה
היא בכלל לא ידעה שהיא כזאת. היא לא ידעה!

המציאות סביבנו בימים האחרונים מרה וחמוצה, קורים דברים שמעיקים על הנשמה, אבל איזה מזל שבמטבח מרירות וחמיצות הם טעמים שאני מאוד מאוד אוהבת, ושם יש לי קצת יותר שליטה על הדברים מאשר העולם שבחוץ.

הרי היו כבר שאמרו אשכוליות או לא להיות… אז אם חייבים לבחור – אשכוליות! ובענק!!

אשכוליות

הריבועים האלו טעימים בצורה יוצאת דופן ואלגנטיים למדי, רק קצת התאכזבתי שהם לא יצאו ורדרדים כמו שדימיינתי שיהיו…

ושיהיה ברור הם לא מרים! המרירות כאן עדינה ביותר ואלוהים יודע איך האינטואיציה שלי שידכה כאן את הקוקוס הקלוי והפלפל סצ'ואן בצורה חכמה כזו. אין הנחתום מעיד וכזה… אני מצטערת… אבל באמת יצא חכם, באופן כזה שיש סינרגיה בין כל המרכיבים. שבנגיסה מהמעדן החלקלק הזה קשה לנחש מה המרכיבים ורק עולה טעם עשיר, מתקתק-חמצמץ-מריר, מבושם וקצת עוקצני.

ריבועי אשכולית ורודה – לתבנית פיירקס מלבנית סטנדרטית – בין 12 ל-30 ריבועים (תלוי בגודל הריבוע)

לתחתית

  • 11/2 כוסות (210 גרם) קמח
  • 120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/4 כוס אבקת סוכר
  • 1/4 כוס קוקוס
  • 1/3 כפית גרגרי פלפל סצ'ואן
  • קורט מלח
  • 2 כפות שמנת מתוקה
  1. קולים במחבת על אש נמוכה את הקוקוס עד שמזהיב קלות, כדאי מאוד לערבב מדי פעם. מצננים בצד.
  2. קולים את פלפל הסצ'ואן במחבת על אש בינונית-נמוכה כשתי דקות. מצננים וכותשים בינוני – שתהיה אבקה אבל גם קצת חתיכות.
  3. שמים בפוד את הקמח, הקוקוס, הפלפל, אבקת הסוכר והמלח. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים בפולסים עד למרקם של פירורים קטנים כמו קוסקוס גס.
  4. מוסיפים את השמנת המתוקה ומעבדים רק עד שמתחיל להתגבש הבצק.
  5. מעבירים לניילון נצמד, משטחים לדיסק ומכניסים למקרר, לפחות לחצי שעה.
  6. מרדדים למשטח מלבני גדול קצת יותר מתחתית תבנית הפיירקס, שיעלה טיפה בשוליים. מעבירים את התבנית לפריזר עד שהתנור יתחמם.
  7. מחממים את התנור לטמפ' של 170 מעלות ואופים את התחתית כ-20-25 דקות עד שהיא מזהיבה.

לקרם אשכוליות

  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
  • 4 ביצים גדולות
  • 2 חלמונים
  • 3/4 כוס+1 כף מיץ אשכוליות ורודות סחוט טרי
  • מיץ מ-1/2 לימון קטן
  • 40 גרם חמאה
  1. שמים את כל חומרי הקרם בסיר נירוסטה קטן ומבשלים על אש נמוכה תוך ערבוב בכף עץ.
  2. מבשלים את הקרם עד שהוא מבריק ומתחיל להסמיך כ-8-10 דקות. מערבבים כל הזמן ושמים לב  שהוא לא נקרש בתחתית.
  3. מסננים לתוך קערה או כד מידה.

לפרוסות האשכולית המסוכרות

  • 1 אשכולית ורודה גדולה או שתיים קטנות פרוסות דק דק – אפשר עיגול שלם או חצוי
  • 2 כוסות סוכר
  • 1 כוס מים
  1. מחממים תנור לטמפ' של 140 מעלות.
  2. מבשלים את הסוכר והמים בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מנמיכים קצת את האש וממשיכים לבשל כ- 5 דקות.
  3. מוסיפים את פרוסות האשכוליות בעדינות לתוך הסיר. מוודאים שהן מכוסות בסירופ ומבשלים כ-2-3 דקות.
  4. מוציאים אותן בזהירות ומשטחים על נייר אפייה.
  5. אופים כ-50-60 דק', כדאי לסובב את התבנית בחצי זמן האפייה.
  6. מכבים את התנור ומשאירים את התבנית בתנור הסגור עד שיצטנן (בכל זאת כדאי להציץ מדי פעם ולראות שהן לא מקבלות יותר מדי צבע, הכל תלוי בעוצמת התנור). אם, אחרי שהן קרות, הן עדיין לא פריכות וקשות אפשר לאפות אותן עוד קצת.

הרכבה וסדר פעולות

  1. מכינים את פרוסות האשכוליות לקישוט.
  2. מכינים את הבצק, מקררים, מרדדים ואופים.
  3. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.
  4. כשהבצק יוצא מהתנור מכינים את קרם האשכוליות, יוצקים אותו על התחתית האפויה, שהספיקה להתקרר בינתיים, ואופים כרבע שעה עד שהמלית מתייצבת אך המרכז נשאר רוטט. מוציאים מהתנור ומצננים. (משך האפייה תלוי מאוד בדרגת בישול הקרם – אז שימו לב. ככל שהקרם סמיך יותר משך האפייה מתקצר).
  5. מקררים לפחות שלוש שעות לפני שחותכים לריבועים.
  6. מקשטים בפרוסות אשכוליות מסוכרות.

אפשר להכין מראש:  *את התחתית – ולאחר האפייה והצינון לניילן היטב את התבנית.

*את פרוסות האשכוליות – אחרי שהן קרות לארוז בקופסה אטומה כשביניהן מפריד נייר אפייה או נייר סנדביצ'ים.

פלפל סצ'ואן
פלפל סצ'ואן

אשכוליות בסירופ

ריבועי אשכולית ורודה

ריבועי אשכולית ורודה עם קלתית קוקוס ופלפל סצ'ואן

ריבוע קסום

אשכוליות או לא להיות

(תגידו אשכולית היא יותר ורודה או יותר אדומה?)

מודעות פרסומת

9 מחשבות על “ריבועי אשכולית ורודה

    1. שלום הילה 🙂 פלפל סצ'ואן אפשר למצוא בחנויות של אוכל מהמזרח או בחנויות תבלינים. בזמנו קניתי ב"מזרח מערב" בשוק הכרמל.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s