קיץ אנדיאני?

יכול להיות שחזרתי ללכת יחפה? שהחלון בלילה האחרון נשאר פתוח לכל רוחבו? הו איזה תענוג, חזר קצת קיץ. וזה אחרי  שכבר חנכתי את תנור האמבטיה בערב קפוא אחד… באמת!

הצצתי בדוכני הירקות, קרצתי לדלעת – היא תחכה עוד קצת, אספתי חופניים שעועית ירוקה ואילתרתי את הסלט הקליל והמרענן הזה.

הוא פשוט וצנוע אבל אל תתפלאו אם תאכלו ממנו ותתחילו לילל כמו שבט הסו כולו מרוב שהוא טעים. והויניגרט הזה כולו אתרוג – גם טעם וגם ריח, גם תורה וגם מצוות!

אולי זה המשהו החדש שרציתם להכין לארוחת החג?

סלט שעועית טריה

סלט שעועית ירוקה ואגוזי לוז – כ-4 מנות

את הסלט אפשר לאכול חי לגמרי ואפשר לחלוט מעט את השעועית לפני התיבול. שתי האפשרויות מפורטות בהכנה.

לסלט

  • 450 גרם שעועית ירוקה טריה וקשה
  • 60 גרם אגוזי לוז, קלויים קלופים וקצוצים גס ( גם פקאן יתאים)

לויניגרט

  • 1 שלוט בינוני, קצוץ קטן
  • 1 כפית גדושה חרדל גרגירים
  • 2 כפיות מעדן תפוזים של סן דלפור (או מרמלדת תפוזים איכותית אחרת)
  • 1/2-3/4 כפית מלח גס
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 11/2 כפות חומץ תפוחים
  • 1 כף מיץ לימון טרי

הכנה

  1. שמים את כל חומרי הרוטב בצנצנת ומנערים היטב עד שנוצר ויניגרט אחיד.
  2. שוטפים את השעועית ומייבשים. חותכים קצוות וחוצים את התרמילים באמצע = זאת אומרת לרוחבם, מקצרים אותם כדי שיוכלו להיכנס לפיה של הפוד.
  3. מרכיבים את דיסקית הפריסה הכי דקה של הפוד (מעבד המזון), משכיבים ערימת שעועיות בתוך פיית הפוד, מפעילים אותו ולוחצים עם כוסית הדחיסה, ממשיכים כך עד שכל השעועיות פרוסות.
  4. מעבירים את השעועית לקערה ויוצקים עליה את הרוטב. מערבבים ונותנים לעמוד כרבע שעה.
  5. מוסיפים את אגוזי הלוז, מערבבים ויאללה לסוכה.
  6. למי שלא אוהב את טעם השעועית הטריה, ואני יודעת שיש הרבה כאלו –  מרתיחים מים בסיר גדול ומוסיפים להם כף מלח גס. כשהמים רותחים מכינים בצד גם קערה עם מי קרח. מעבירים את השעועיות הפרוסות למים הרותחים וחולטים אותן כחצי דקה-דקה, מסננים ומיד מעבירים למי הקרח להפסקת הבישול. חשוב מאוד שהשעועית תישאר פריכה! מסננים ומשאירים במסננת כעשר דקות ואז מחזירים לקערה, יוצקים את הרוטב, מוסיפים אגוזים ומערבבים. אפילו לא חייבים להגיש מיד 🙂

שעועית

בפוד

 

שעועית פרוסה

סלט שעועית ירוקה

ויניגרט חלומי

ויניגרט וסלט

שעועית, לוז וויניגרט תפוזי

 

חג שמח

מודעות פרסומת

15 מחשבות על “קיץ אנדיאני?

  1. אידיתה, מקסים!!!! עשית לי חשק להכין כזה מחר לסוכה. (סליחה, אבל חייבת אחת קטנה , בשם הדלעת: " נעלבתי !!!!" ) חג שמח אוהבת

  2. במקרה נכנסתי לחפש שוב את המתכון לעוגיות המושלגות המדהימות (שעשיתי הפעם גם עם קמח אגוזי לוז ויצאו נהדרות!), וראיתי מתכון שממש מתאים לי להיום בערב! תמונות מקסימות והקרמיקה נראית מעניינת. גם אנחנו נהנינו מקיץ מאוחר, אבל אי אפשר להתעלם מהסתיו המקסים שמסביב. חג שמח!

    1. המושלגות הלבנות עם קמח לוז?? הו, נשמע חלומי ואירופאי כל כך. קונים אצלכם קמח לוז או שאת טוחנת בבית? (במטחנת הוינטג' המדליקה שלך?)
      תודה תמי יקרה ואם תכיני את הסלט הערב מקווה מאוד שתאהבו
      חג שמח 🙂

      1. כן, אלו המושלגות הטעימות. יצא נהדר עם קמח אגוזי לוז (קנוי). המטחנה משמשת לטחינת קפה, ואגב מחליפה אחת שלפני עשרים ומשהו (!) שנה נקנתה כדי לטחון דגנים וזרעים למרק של שלי (בכורי) ורק בימיה המאוחרים התחילה לשמש לטחינת קפה, אבל שבקה חיים לאחרונה.
        את הסלט טרם הכינותי, אבל גם תורו יגיע בקרוב ; )) ואת תמשיכי בבקשה לענג אותנו בפוסטים המקסימים האלו.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s