פנה קוטה יוגורט – לבנדר ודבש

ההשראה הגיעה בכלל מצילום סבונים שעשיתי בחיפזון עם מיכל מ- olio. לא היה לנו הרבה זמן ורציתי לנסות לצלם את הסבונים הנפלאים שלה כמו אמבטיות החלב שדמיינתי את קליאופטרה מתפנקת בהן. לא הספקתי לפתח את זה כראוי אבל עדיין, שתינו אוהבות את התמונה הזו מאוד.

הסבונים של מיכל

 

חג שבועות הקסום כבר ממש מעבר לפינה ונזכרתי בתמונה ההיא בגלל החלב והדבש. בשנה שעברה הכותרת הבטיחה ואיכזבה בכוונה, השנה יש אמת בפירסום!

וזה לא היה מסובך כלל. אם תהיתי איך אפשר לאכול את הצילום או את הרעיון התשובה עלתה והתבהרה כקליאופטרה משכשכת. אתם מבינים לאן אני חותרת, נכון?

לאחד הקינוחים הקלים והמפנקים עלי-אדמות (ואפילו בשמיים! אם ארשה לעצמי להיסחף) :

פנה קוטה יוגורט לבנדר ודבש

פנה קוטה יוגורט-לבנדר ודבש  – כ- 8 מנות קינוח מספקות או כ-16 פנה קוטות מיני אלגנטיות

הפנה קוטה הזו לא דומה לאף אחת אחרת. היא רעננה וקצת חמצמצה, מבושמת ברמזי רמזים ( לבנדר ומי ורדים עלולים בקלות לדרדר קינוח למחלקת הפרפומריה) ובגלל שימוש זהיר בג'לטין היא קלילה ומעודנת. אם יפול עליה גמד הוא לא יוכל לקפוץ חזרה עד לירח. לא.

לפנה קוטה 

  • 300 מ"ל שמנת מתוקה
  • 100 גרם סוכר = חצי כוס
  • 2 פרחי לבנדר טריים
  • 2 עלי ג'לטין מושרים במים וסחוטים או 2 כפיות אבקת ג'לטין (במשקל שלי זה יצא 6 גרם)+2 כפות מים
  • 250 מ"ל יוגורט – אני השתמשתי ביוגורט עיזים

לרוטב הדבש

  • 11/2 כפות דבש
  • 3-4 כפיות מים רותחים

הכנה

  1. מוציאים את היוגורט מהמקרר.
  2. מכינים מראש את הכלים אליהם ניצוק את הפנה קוטה. הם יכולים להיות חד פעמיים אם רוצים להפוך אותן ולהגיש בלי הכלי או כלים רגילים שיוגשו לשולחן כמו שהם.
  3. משרים את עלי הג'לטין במים או לחלופין שמים 2 כפות מים בקערית ומפזרים על פניהם את אבקת הג'לטין. לאחר דקות ספורות מערבבים עם מזלג.
  4. מערבבים בסיר קטן את השמנת המתוקה, הסוכר והלבנדר ומבשלים על אש בינונית עד שכמעט רותח. מסירים מהאש.
  5. מוסיפים לסיר את עלי הג'לטין- כשהם סחוטים, או את עיסת הג'לטין שנוצרה בקערית. מערבבים היטב היטב עם מטרפה עד שכל הג'לטין נמס.
  6. מוסיפים את היוגורט ומערבבים שוב עם המטרפה עד שאחיד וחלק.
  7. מסננים! (תמיד מסננים כשיש ג'לטין בסביבה).
  8. יוצקים לכלי ההגשה ומקררים לפחות שלוש שעות לפני ההגשה.
  9. לפני ההגשה מערבבים את הדבש עם המים הרותחים והופ נוצר לנו רוטב דבש – דליל יותר ומתוק פחות מדבש.
  10. אם אתם מוציאים את הפנה קוטות מכלי ההגשה – עצתי היא לטבול את הכלים לשלוש-חמש שניות במים חמים לפני שהופכים את הכלי לצלחת הגשה. זה עוזר להמיס קצת את השכבה החיצונית ומקל על החילוץ, מצד שני לפעמים נוצרת "שלולית" קטנה שיורדת עם הפנה קוטה לצלחת. תמיד אפשר לומר שזה החלק של החלב ב"ארץ זבת חלב-שתי מחיאות כף-חלב ודבש".
  11. זכרו שתמיד אפשר ללכת על בטוח ולצקת את הפנה קוטה לכוסיות/קעריות יפות שאותן מגישים לשולחן.
  12. יוצקים טיפות ספורות של רוטב דבש על כל פנה קוטה ומגישים. כדאי לשמור על יד עדינה בנקודה הזו – נא לא להציף את המנה.
  13. אם יש פרחי לבנדר זמינים בסביבה תמיד מרנין לקשט איתם.
פרחי לבנדר במסננת
דגיגוני לבנדר ברשת

פנה קוטה יוגורט

פנה קוטה יוגורט ולבנדר

 

פנה קוטה יוגורט לבנדר ברוטב דבש

 

פנה קוטה יוגורט ולבנדר

 

52

 

חלב ודבש, טנא שופע , ברכה ושמחה לכולנו

 

 

מודעות פרסומת

14 מחשבות על “פנה קוטה יוגורט – לבנדר ודבש

      1. המבורג… ויש כמובן גם יותר צפוניים מאיתנו.
        מבחינת מזג האוויר, החורף שלנו ארוך בהרבה,
        ובכל זאת קצת יותר קר,
        והקיץ דומה לאביב היחסית קצר, אבל מקסים, שלכם.
        טוב, ועוד כמה הבדלים כאלו ואחרים…
        הבצק לעוגיות השלג כרגע במקרר, ורק כרגע שמתי לך שאין בכלל שומן במתכון, היתכן?

        1. אופססס עקפת אותי בסיבוב 🙂
          ולגבי העוגיות אל חשש – כמו שכתבתי לך, הן מאושרות רק עם השומן של הביצים. איך יצא?

  1. אמבט החלב הזה הוא ממש פנק(א)ותה…כמו שנוהגים לומר יודעי הח"ן (:
    איזו דרך נפלאה לפתוח את היום…

  2. יפול עליה גמד!
    (שמישהו יכין לי את זה, כל כך הרבה דברים יש לי לעשות ואני לא מגיעה לכלום)
    על השיר הראשון, טוב, נו, הייתי יכולה לכתוב ים (כן, של דמעות!)
    והשיר השני פיצה יפה, ובלי פיצה ♡

    1. בסופו של דבר שום גמדים לא יבואו, אני כבר יודעת. אבל אולי במקרה….. 🙂 זה צץ פתאום ונראה היה לי כמו קנה מידה מצויין לכמה הפנה קוטה הזו לא ג'לטינית במובן הרע של המילה.
      ואני מוכנה להכין ❤ (ולשמוע על ים הדמעות הזה)

  3. את פשוט נפלאה. כל פוסט מדויק וקליל ומגוון. כל כך כיף לאבד את תחושת הזמן בשוטטות בבלוג שלך. ועוגת המשמש עושה לי חשק עז לעוגת משמש. ואני בכלל לא כזה אוהב משמש (ששש). ופנה קוטה יוגורט בניחוחות עדינים מתחשק לי כרגע מאוד.

  4. הצילום (הראשון) יפהפה! באמת מזכיר סבונים, או משהו קפוא, או אולי פטיפורים של קרמיקה שמתחברים יפה כלכך לספל הלבן… מפעיל את הדמיון ושובה את הלב.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s