לבן על לבן

[ אני מתרגשת לחלוק איתכם את אחד השירים האהובים עלי מנעורי שנות ה-80 שלי. מיותר לציין שלא הכרתי אף שיר אחר שלו אך זה לא מנע ממני להתאהב בו לגמרי.. עד שהגיע  דייויד בואי… תודה לכם קוטנר וזהו זה ]

עכשיו אני מוכנה להתחיל.

כולם מדברים על כך שהחורף מסרב להגיע. הוא נתן הופעה מרשימה בתחילת דצמבר עם שלג, שירד כאן בנעימים ולא הפיל עלינו מצור כמו במקומות אחרים, ונעלם.

אני חושבת גם שיחסית למקומות אחרים בקושי ירד כאן גשם, כך שהגליל העליון ירוק פחות מתמיד החורף הזה. מר ערפל למשל – שזכור לכם אולי מפוסטים של החורף שעבר – בכלל לא הופיע. כן, היו לו כמה גלים שזרמו לעמק במיסתוריות, אבל התפוגגו תוך דקות ולא כלאו אותנו בתוכם לימים כמו בשנה שעברה.

ודווקא מוצא חן בעיני ככה אני חייבת לומר, אבל בגלל שגם לא נעים לי שאני מתפנקת על העדרו (של החורף) חשבתי שאנסה אולי לתרום ליקום בדרכי הצנועה. כמין תפילת גשם חרישית… ממש חרישית… כי אם הוא לא בא לבד אולי רמזי עוגיות שאפזר בדרך יביאו אותו אלינו?

בתנאי שיהיה עדין איתי!

את העוגיות הנפלאות האלו הכרתי  דרך טלי חברתי היקרה – המישל פייפר של הקונדיטוריות, וכמו שהיא יפה ומיוחדת כך גם העוגיות האלו.

שלגיות חורף

מושלגות  חורף – גירסת נסיכת השלג אורגינל!  כ-  45 עוגיות

  • 2 ביצים גדולות = 105 גרם
  • 85 גרם סוכר לבן
  • 180 גרם סולת דקה
  • 180 גרם שקדים טחונים
  • 5 גרם אבקת אפייה
  • 1-1/2 כפית מי ורדים (לפי הטעם והאהבה: בחצי הטעם מרומז ובכפית שלמה הוא מודגש)
  • כחצי כוס סוכר לבן – לציפוי
  • 1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר – לציפוי

הכנה

  1. מקציפים את הביצים והסוכר במשך 4-5 דקות לקציפה בהירה ותפוחה.
  2. מוסיפים את שאר החומרים ומקפלים בעדינות.
  3. מקררים, לפחות שעתיים. חובה!
  4. את התנור ל-170 מעלות.
  5. מגלגלים כדורים קטנים וטובלים אותם בקערית סוכר לבן ומיד אחר כך בקערית אבקת סוכר. אפשר להרטיב קצת את כפות הידיים כדי לעזור בגלגול.
  6. מסדרים עם רווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  7. אופים כ- 9-10 דקות, עד שתפוח ומתבקע. גם אם נראה לכם שהפנים עדיין רך מדי אל תתפתו לאפות עוד. העוגיה תתייצב כשתתקרר ואילו עודף אפייה יגרום לעוגיות להתייבש ולאבד את הפנים הרך והמיוחד שלהן.

מתגלגלות באבקת סוכרמושלגות חורףמתפוצצות לבנות

יושבים מול החלון הגדול או מול האח, מסתכלים על אדי התה המיתמרים בסלסול או על להבות האש המכשפות, נותנים ביס וחושבים על חורף.

( מילים מילים..  טקס תה רגוע שכזה הוא יותר משאת נפש ודי נדיר אז כן, אפשר גם בעמידה 🙂 …)

לבן על לבן 1      לבן על לבן 2

תה ועוגיות שלג

מושלגות שקדים וסולת

ותראו מה קרה בעודי אופה וכותבת את הפוסט!! לידיעת הספקנים…

טיפות של גשם

רקפות בגשם

קשת בערפל
קשת בערפל

 

 

מודעות פרסומת

14 מחשבות על “לבן על לבן

    1. 🙂 🙂 גדול. (היתה גם הצצה קטנה בתחזית, לא אוכל להכחיש.. אבל רק כדי לראות אם הם יודעים מה הם עושים… 😉 )
      תודה גלי

  1. הנה אני… מותר להוסיף הארונת? אפשר להכין את העוגיות מ 100% שקדים ללא סולת – במקום הסולת להחליף בשקדים טחונים. מה אומר לך אהובה? מתי נעשה יום אפיה משותף?
    שלג שלג בוא…

    1. זכרתי את זה במעומעם אבל אני כל כך אוהבת את הגרגיריות העגלגלה של הסולת שאף פעם לא ניסיתי. מה שכן – חשבתי לנסות גם עם תמצית שקדים במקום הורדים.
      ביום אפייה שלנו מישל, בעזרת השם או השלג או… 🙂
      אוהבת המון המון
      (אולי תבואי עם דנה בשבוע הבא? נרקם איזה משהו…)

  2. נהדרת, התמונה של הקשת.
    לי זה מרגיש כאילו היה לשם שינוי סתיו ארוך, הגיע החורף לשבוע, ואז ברח לטובת קאמבק של הסתיו. וכתושבת המרכז אין לי טענות. חסרה לי הפריחה היפה שהיא תירוץ לצאת לטיול, אבל מעבר לזה – סתיו ואביב זה הכי כיף, ובישראל עונות המעבר במרכז לרוב לא נמשכות יותר משבוע. אם כי החורף הישראלי חביב. מה שבאמת צריך למגר זה את קיומו של הקיץ הנורא פה.

  3. היי, אין בעוגיות האלו שמן או חמאה כלל? איזה מן מרקם יוצא? ומה יכול לדעתך להחליף את מי הורדים?

    1. אין יערה והמרקם יוצא פירורי עדין מהסולת והשקדים הטחונים. את יכולה לנסות להחליף את מי הורדים במי זהר (פריחת הדרים), באמרטו , גרנד מרנייה או אפילו קצת קינמון טחון. כדאי לך לנסות, אלו עוגיות מאוד מיוחדות 🙂

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s