קאפקייקס פטלנטה

כבר שבועיים שהשיר הזה עושה לי קוועטש בלב.  לא מפסיקה לשמוע אותו ולהעריץ את הכישרון והרגישות שלה, של לורה

ובגירסת האולפן

http://lauraveirs.bandcamp.com/track/shape-shifter

shape shifter
shape shifter

גם אני רוצה להיות ציפור. להיות לבד, להיות בלהקה, לנקר לי בשדה כשאני רעבה, לנסוק אל השמיים הפתוחים כשהנפש ירודה.

נסענו לבקר את סבתא.  העצים סביב בריכות הדגים כרעו תחת נטל הדיות השחורות, השדות נוקדו בחסידות חונות ובשמי הקיבוץ חלפו מיני בני כנף לאורך כל היום. לפעמים שלושה שקנאים במעוף איטי, לפעמים עשרות יונים בריחוף קבוצתי חוזר ונשנה סביב גגות הרפת ולפעמים מחול פראי, מטורף ומהיר של להקת זרזירים שנעה בתואם מופלא.

חסידות מול הגלעד

יונים ברפת

יונים ברפת

דיות שחורות

בדרך חזרה שקעה השמש וזרתה קסם אמיתי על הכנרת

קסם על ים כנרת

זה בחוץ. אבל בבית את נתקלת ביומיום המחוספס שלך ומצליחה לראות רק את הסדקים שבקירות.

כשאת מרגישה מנוצחת ואף מובסת במאבק של הישרדות , כשאת מתנדנדת שוב בין יום מוצלח ומבריק שבו היית כמו פעם בטוחה ונועזת, לבין יום נפול תוך כמה שעות ושיחת טלפון אחת, ואת חוזרת להיות מכונסת, דואגת, מפוחדת, אבודה. כשאת מרגישה שהחיים שלך מקולקלים וכבר אי אפשר לתקן, כשאת רוצה כבר להתחיל להאמין בעצמך ואת לא מבינה איך לכל כך הרבה אנשים זה בא בכזו קלות, כשצרות של אחרים נשמעות לך כמו קוריוז אבל את לא אומרת כלום, כשאת יודעת שצר עולמך כעולם נמלה ויש לך שפע של דברים להודות ולברך עליהם, כשאת מרגישה כל כך זקנה, כשאת תוהה אם יש גיל בו תפסיקי לרחם על עצמך.

אז בדיוק ביום כזה, אם קורה לכם, תכינו קאפקייקס פטלנטה, זאת אומרת פטל ופולנטה.

כן! לכו וקנו פטל קפוא והכינו לכם קאפקייקס והכי חשוב: צפו אותם בזיגוג הכי קיטשי שתוכלו להכין! כן!! קצפת ושושנים! דווקא!

אבל גם הם נתנו הפעם פייט…

הם התחילו כעוגה ששמתי עליה עין במגזין אוכל צרפתי של דוגמניות כזה.. (Elle אוכל כזה.. ) . פה חשדתי.  ובכל זאת עצרתי לכבודה בדרך וקטפתי פטל שחור נהדר. עצרתי שוב בסופר המקומי וקניתי פטל אדום קפוא. הכנתי לפי המתכון. יצא יבש כמדבר.

קטפתי במו ידי
קטפתי במו ידי
יבשה אבל איזו יפה...
יבשה אבל איזו יפה…

שיניתי את המתכון, הכנתי שוב, יצא יבש כספר המדבר (לא אלאה אתכם בפרטים גיאוגרפיים אבל הכוונה שיצא פחות יבש אך עדיין לא מה שמצפים מעוגה).

ואז החלפתי כמעט הכל במתכון: חומרים, כמויות, שיטת הכנה, צורה ויצאה סוףסוף תוצאה משביעת רצון ועין .

קאפקייקס פולנטה ופטל

המתכון פשוט אך אחר, מתאים במיוחד ליום רגיל באמצע השבוע כשהחיים עוברים עליך בלי לקחת שבויים 🙂  לא מהסוג הדקדנטי שמעיף לשמיים אבל הם בדיוק מה שצריך כדי לרפא כאבי קרקוע.

קאפקייקס פטלנטה   Petelenta (Raspberrylenta) Cupcakes – כ-12 קאפקייקס

לקאפקייקס יש טעם מובהק של פולנטה/ממליגה ומרקם גרגירי מאוד – אני יודעת שיש כאלו שממש לא אוהבים, אבל אולי זו הזדמנות לשנות את דעתכם.

למקפידים על ללא גלוטן יש בטוח קמח קונדיטור בבית, למי שאין – ניתן לקנותו בכל חנות ובמקרה הזה אפשר להחליפו גם בקורנפלור,

מי שזה לא משנה לו יוכל להשתמש גם בקמח רגיל במקומו.

לקאפקייקס:

  • 3 ביצים בטמפ' החדר
  • 3/4 כוס (=150 גרם) סוכר
  • 150 גרם חמאה מומסת, לא חמה
  • 3 כפות (=45 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 150 גרם פולנטה אינסטנט
  • 70 מ"ל מים רותחים
  • 65 גרם קמח תירס ( לא קורנפלור ולא קמח תירס לפולנטה )
  • 1/2 כף (כ-6 גרם) קמח קונדיטור או קמח רגיל
  • 1 כפית יפה של אבקת אפיה
  • 150 גרם פטל אדום קפוא

לסירופ:

  • 80 גרם סוכר
  • 80 מ"ל מים
  • מיץ מלימון אחד גדול

לזיגוג:

  • 100 גרם אבקת סוכר
  • כ-30 גרם פטל אדום מופשר
  • 2-3 כפיות מיץ לימון
  • סוכריות צבעוניות אם רוצים

או

  • שמנת מתוקה אחת מוקצפת עם 2 כפות אבקת סוכר
  • סוכריות צבעוניות אם רוצים

הכנה:

  1. מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
  2. ממיסים את החמאה ונותנים לה להצטנן בצד. לאחר כמה דקות מוסיפים לסיר/קערה את השמנת המתוקה.
  3. שמים את הפולנטה בקערה ומוזגים עליה את המים הרותחים, מערבבים במזלג ומניילנים את הקערה לכמה דקות.
  4. מורידים את הניילון הנצמד ומפרקים בעזרת מזלג את גוש הפולנטה לפרורים, כמו שעושים עם קוסקוס. מוסיפים לקערה הזו את שאר היבשים: קמח התירס, קמח קונדיטור ואבקת האפייה. מערבבים עם מטרפה במטרה לשבור "גושי התיישבות" עצמאיים.
  5. מקציפים בעזרת מיקסר את הביצים והסוכר במשך חמש דקות עד שנוצרת קציפה תפוחה ובהירה.
  6. מורידים את מהירות ההקצפה ומוזגים בעדינות את החמאה והשמנת. ממשיכים עם המיקסר רק עד לאיחוד, רגעים ספורים.
  7. מוסיפים את היבשים ומקפלים בעדינות עם מרית לתערובת אחידה.
  8. זורקים פנימה את הפטל הקפוא ומקפלים עוד קצת בקלילות.
  9. יוצקים לתבנית קאפקייקס ששקעיה מרופדים במנז'טים (שימו לב שהפטל מתחלק בצורה שווה בין כולם) ואופים כ- 20-25 דקות. תמיד כדאי באמצע האפייה לסובב את התבנית.
  10. בזמן שהם נאפים מכינים את הסירופ: שמים את כל החומרים בסיר קטן, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ומבשלים עוד חמש דקות. מכבים.
  11. כשהקאפקייקס זהובים ומוכנים מוציאים אותם מהתנור, מחוררים אותם עם קיסם בכמה מקומות ויוצקים כף – שתיים של סירופ על כל אחד. נותנים להצטנן לגמרי.
  12. מכינים את הזיגוג:  מועכים את הפטל דרך מסננת. בקערית קטנה מערבבים את אבקת הסוכר, מיץ הלימון וכמה ממיץ הפטל שרוצים – לפי הגוון הנחשק. מורחים עם כפית על כל קאפקייק או מזרזפים ומפזרים סוכריות. נותנים לזיגוג להתייבש/להתייצב לפני שמגישים.
  13. לחלופין או בנוסף, מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר ומזלפים או מורחים על הקאפקייקס. מקשטים בסוכריות.
  14. טיפ למגישים: מכניסים את הקאפקייקס כמו שהם למנז'טים חדשים – משדרג את הלוק באיזי בריזי.

מחכים לקאפקייקס

שלוש צורות לתירס
שלוש צורות לתירס

קאפקייקס פטלנטה

קאפקייקס פטלנטה

בפנים

קאפקייק פטל ופולנטה

מפה אפשר לפרוס כנפיים לפחות לעוד שבוע

ימים מתוקים וורודים שיהיו

מודעות פרסומת

15 מחשבות על “קאפקייקס פטלנטה

  1. משעשע: בדיוק לפני חצי שעה סיימתי גם אני להכין כאלו עם פטל שחור – אבל עם יוגורט עזים במקום פולנטה (וללא זיגוג, מעצלנות).
    תמונת היונים נהדרת, והעוגה היבשה בכלל נראית משגעת עם העלים האדמדמים.

    1. בהחלט משעשע יעל, אני בכלל חושבת שכבר הכרנו בגלגול אחר 🙂 ותודה [ולמרות שניסיתי להצהיל את רוחי (ולא להבריח את הקוראים) עם סוכריות צבעוניות גם אני הכי אוהבת את הלוק של העוגה היבשה… מלנכולית על הגג… 😉 ]

  2. קודם כל, תודה שהזכרת שהזנחתי לגמרי את האלבום הזה של לורה מרלינג
    שנית, התמונות בפוסט מרהיבות ביופיין
    רק השילוב של הפולנטה והפטל מעלה בי זכרונות טראומטיים, של דייסת סולת עם כף ריבה שאני זוכר מהגן. הדייסה עולה, מאיימת, על גדות הצלחת, והריבה בדיוק במרכז, כמו אי בודד. אכלתי רק את הריבה 😦

    1. דוד, תודה רבה רבה. מצטערת שהעלתי טראומת ילדות, אני לעומתך הייתי שמחה להיות בגן הזה… מתה על דייסות… 🙂 (וגם התבלבלת בין הלורות)

  3. אידיתי זה נראה פשוט מקסים! גם היבשה…. והעטרות נייר משגעות!
    אני ממש אוהבת קמח תירס- פולנטה, עוגות וכו'. לא הבנתי רק באיזה קמח תירס להשתמש?.. למה לא ברגיל שמשתמשים בו גם לפולנטה?..
    נשיקות ושבוע נפלא.

    1. שרוני, ברור שאת תהיי זו שתתייחס למנז'טים 😉 גם אני אוהבת אותם מאוד.
      פולנטה היא תירס יבש שגרוס בדרגות שונות של עובי ואילו קמח התירס הדרוש הוא מגרגירים טחונים כמו אבקה (ואולי אפילו לא הזן הצהוב שאנחנו מכירים) ומכינים ממנו את הטורטיות תירס. אפשר למצוא אותו בחנויות טבע למיניהן ואפילו בסופר הרגיל במדפים הבריאים.
      במתכון משתמשים גם בפולנטה, גם בקמח תירס שלהלן וגם בקצת קורנפלור – שהוא עמילן תירס.
      נשיקות גדולות וציפיות לניסים בחנוכה 🙂

  4. מקסים ומרגש אידיתי…. (איך שתמיד אצל אחרים הכל טוב וקל אה??)מזדהה עם הרבה מתחושותייך.. ואוהבת ושולחת חיבוקים

  5. אידיתה, בעודי קוראת את הפוסט שלך, עולה ומתנגן בראשי שירו המקסים של שם טוב לוי (לחן) ובית אחד בו במיוחד "סהר חצות גבוה אור על ענפי אילן, תני לנפשך לשמוע זמר קטן…. (ופה , דמייני, נכנסת מנגינת חליל הצד המקסימה), תמונות הציפורים יפיפיות, גם זו המיובשת נראית נפלא (אני בטוחה שידי הזהב שלך כבר הפכו אותה כבדרך אגב, לאיזה קרקר פולטה משובח ….), חוץ מזה, את יודעת שאני מטורפת על פולנטה בכל וורסיה אפשרית, מאוחר מדי לבקש לשמור לי טעימה?!
    יקרה שלי, הכי חשובה בעיני היא יכולתך המיוחדת לראות אותן "זמירות קטנות" שהחיים מזמנים ביום יום, חינם בלי כסף , ולאסוף אותן אט אט אל תוך עולמך.
    אוהבת אלה

  6. היי. לא מצאתי פולנטה אינסטנט (הייתי בכמה חנויות. גם חנויות טבע. המוכרים הסתכלו בי במבט מזוגג). קניתי רגיל. להשתמש באותה כמות ? 150 גרם?

    1. היי פזית, זה מסוג הדברים שאפשר למצוא דווקא בסופר רגיל… אבל העיקר שיש פולנטה. השימוש ברגילה הוא זהה וכדאי להשרות אותה במים הרותחים עשר דקות נוספות.
      בהצלחה 🙂

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s