המבורגר שעועית

גם הפעם הבקשות שלי היו צנועות. "תביא קצת מהלינדטים שאנחנו אוהבות, אולי איזה חטיף או שניים אמריקאיים כאלו וגם קצת ממתקים אמריקאיים לבנות, אולי אמנמס או אוריאו מיוחדות או פופ טארטס או ריזיס. אה, תביא לי גם תמצית וניל טובה וזהו".

יום אחרי, מייל דחוף: "נועם אתה חייב להביא לי מאצ'ה. תחפש בכל מקום בבקשה. ! . "

ביום שאחרי מחקתי, בעצב קל, אחד אחרי השני פריטים נוספים מתוך רשימה של  דברים קטנים ולא ממש נחוצים, ובסמס רק כתבתי בלאקוניות שמשתמעת לשתי פנים:  "גם גיליון של פיין קוקינג אם ינשור אלי כעלה בשלכת אחבקו בשתי ידי."

שורה שהיא ממש הייקו, בתוכה גלומות סערות נפש רבות אך כלפי חוץ תמימה והרמונית. ואכן בתמימות-אטימות גברית נקראה… מה חשבתי לעצמי??

באחד מארבעת הימים הצפופים שהיו לנועם בפילדלפיה הוא אץ רץ ל- whole food הקרוב, גרף שקיות חטיפים אקראיות, רצה הגורל כולן באותו טעם, ממתקים – אכן אמריקאיים אך אבוי, בעיקר טבעוניים או דיאטטים,  שוקולד איסלנדי שנפל קורבן לחוסר תשומת הלב, צ'דר כתומה, גם היא בטעם חטיף ועוד כמה ממתקים שהוא קנה בעיקר בשביל עצמו… (זכרונות נעורים).

אך מה לי כי אלין? בגאווה רבה שלף קופסת גליל כסופה ובה אבקת מאצ'ה נחשקת, בקבוקון מכובד של וניל ו- גיליון אחרון של fine cooking. מגזין אוכל אמריקאי שאהוב עלי במיוחד. בעצם כל שביקשתי.

ושם מצאתי את ההמבורגר הנפלא הזה

המבורגר שעועית

המתכון המקורי נמצא כאן ואני עשיתי לו קצת שינויים ו"בייתתי" אותו.  כשהבנות חזרו מבית הספר ושאלו מה יש לאכול עניתי בבטחון: המבורגר.

כשההמבורגר הגיע לשולחן עלו קצת הגבות ונשאלו קצת שאלות. עם הגדולה אין בעיות אבל הקטנה מחתה ש"היא לא אוהבת שעועית" ו-"את יודעת את זה!" ובלה בלה בלה ואז נגסה. ואז נגסה שוב ואז ביקשה שאני כבר אתחיל  להכין את השני כי היא נורא רעבה.

אם קשה "למכור" מאכלי קטניות לילדים שלכם אולי אפשר להגיד שזה ההמבורגר החדש של טבעול… (הלוואי שטבעול היו עושים כאלו המבורגרים טעימים ובריאים באמת)

 לארוחה מזינה ונהדרת שכזו תצטרכו:

  1. 5 לחמניות המבורגר ( קנויות או מעשה ידיכם להתפאר)
  2. המבורגרים כמובן
  3. מיונז חרדל ושום – המתכון מיד
  4. קטשופ – לילדים
  5. פלפל חריף ולימון כבוש – לגדולים
  6. חסה
  7. עגבניה
  8. בצל סגול
  9. מלפפון חמוץ

המבורגר שעועית – 5 יחידות

  • 400 גרם+100 גרם שעועית לבנה מבושלת היטב ומסוננת. לא ניסיתי בעצמי אבל אפשר להשתמש בכזו של סנפרוסט או בשימורים.
  • 1/4 כוס עלי בזיליקום שטופים ומיובשים
  • 30 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • 1 שן שום גדולה קלופה
  • 1 ביצה גדולה
  • כ-1/2 כפית מלח
  • 3 עגבניות מיובשות רכות וקצוצות
  • 1/3 כוס פנקו + 1/2 כוס פנקו לציפוי
  • קצת שמן לטיגון

שמים את כל המרכיבים, למעט 100 גרם גרגרי שעועית וחצי כוס הפנקו לציפוי, בקערת הפוד וטוחנים היטב לעיסה. מוסיפים את השעועית הנותרת ומעבדים קצת בפולסים, שישארו חתיכות.

מחלקים לחמישה חלקים ויוצרים מכל חלק קציצה שמנה דמויית המבורגר ( לא להילחץ אם העיסה רכה מדי, קל לתקן את הצורה לאחר הקרור) מצפים בקלילות בפנקו הנותר ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה או על מגש. מכניסים למקרר לרבע שעה. מתקנים את העיצוב ומטגנים בקצת שמן קנולה או זית משני הצדדים עד להזהבה. הטיגון צריך להעשות בעדינות על אש נמוכה במשך כמה דקות – כדי שגם התוך יתבשל – ורק אז להגביר את האש כדי ליצור ציפוי פריך וזהוב. מניחים על נייר סופג.

מיונז חרדל ושום – קערית קטנה

  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כפית חרדל דיז'ון
  • 1 חלמון מביצה גדולה
  • 125 מ"ל שמן קנולה
  • 125 מ"ל שמן זית עדין
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • 1 כפית מלח

אפשר להכין מיונז גם בפוד אבל בשביל כמות קטנה שכזו הכי פשוט זה קערה ומטרפה.

שמים בקערה את החלמון, החרדל, השום והמלח. מערבבים בעזרת המטרפה ומתחילים למזוג מעט שמן תוך כדי עירבוב. יוצקים-מערבבים-יוצקים עוד קצת-מערבבים. כך באיטיות וסבלנות יתחיל לכם מיונז.

ההתחלה הכי חשובה, הקפידו לא לשפוך יותר מדי שמן בעירבובים הראשונים. בהמשך אפשר להגדיל את הכמות שמוזגים בכל פעם.

כשהמיונז מוכן מוסיפים גם את מיץ הלימון ומערבבים רק עד לאחידות. טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך.

מרכיבים את ההמבורגר לבד או עם הילדים.

את הלחמניות אפשר לקלות טיפה לפני שמורחים צד אחד שלהן במיונז שלנו וצד שני בקטשופ, למבוגרים אני ממליצה למרוח את שני הצדדים בנדיבות במיונז ועל צד אחד לפזר גם חתיכות לימון כבוש ופלפל ירוק חריף. מעדן.

מסדרים את כל המרכיבים במגדל, סוגרים ונותנים ביס.

עוד מריחות מומלצות:

* טפנד זיתים

*ממרח עגבניות מיובשות

* מיונזים בטעמים שונים כמו: צ'ילי, עשבי תיבול או זעפרן.

התחלה של מיונז

מחכים להמבורגר

המבורגר שעועית

המבורגר שעועית

זה לילדים
זה לילדים
וזה לגדולים
וזה לגדולים

שיהיה שבוע טעים ומקסים לכם

[וקצת פחות לחבר'ה (החמודים בדרך כלל) מוורדפרס שרוצים שאשלם להם כדי שלא יופיע לי מלבן הפרסומת הזה למטה.

היי אתם שם בוורדפרס, בארטר המבורגר שעועית – מחיקת פרסומת בא בחשבון מבחינתכם? ]

19 מחשבות על “המבורגר שעועית

  1. אידיתי,
    לא אכביר במילים, פשוט אין כמוך, הכל נופת צופים, המילים התמונות והצלילים.
    הכיף הכי גדול בקריאה אותך הוא שאני ממש רואה את זה קורה מול עיני, הכל כ"כ מוחשי! נפלאה שכמותך.
    אובת'ותך

    1. אוהבת'ותך מאוד גם ומאוד מאוד מתגעגעת. תודה חגיתוש ואני צריכה ורוצה את קירבתך והשראתך אז אולי תקפצי אלי לקצת? או להרבה?

  2. הו, עוד מישהו כמוני מכור ללינדטים שמוכרים רק בחו"ל. ביום שאסע לברלין (שבה מוכרים שלל מהדורות מיוחדות וטעמים משונים של לינדט) אפשוט את הרגל רק מקניות השוקולדים.
    מה את עושה עם אבקת המאצ'ה? קיבלתי שקית ואני בינתיים בוהה בה חסרת אונים. ניסיון להכין ממנה תה לא נחל הצלחה (אבא שלי: "יש לזה טעם של מרק מלוחיה"), ותוספת לפאנקייקס די נבלעה בטעמים האחרים שהכנסתי פנימה בהתלהבותי, כמו שוקולד לבן ומחית פיסטוק.

    1. אם יש לך את ברלין באופק אשריך ורק תודיעי לי קודם כדי שאתאם איתך הברחת Hanuta מאסיבית, אני רואה שיש לי פה עניין עם מישהי שמבינה עניין 🙂 (גם בדברים טעימים)
      לגבי המאצ'ה -זה בניסיונות אז ממש בקרוב…

  3. היי אידית!
    הבלוג שלך מדהים ❤️ הכנתי את ההמבורגר ויצא קסום!! ממש טעים וקל להכין 🙂 תודה רבה!!

  4. הכנתי הערב (כבר בפעם השנייה) את ההמבורגרים האלה ויצא פשוט מעולה!!! מתכון צמחוני נפלא. אני לא ממש חובבת שעועית אבל יודעת שחשוב להכניס אותה לתפריט השבועי, כך שזה סוגר לי את הפינה הזאת.
    אני עוקבת אחרי הבלוג שלך כבר הרבה זמן, אף פעם לא קוראת בו על רגל אחת אלא מתאפקת ומכה לשעה ביום שבו אוכל לשקוע בלי הפרעה בכתיבה, בצילומים ובמוסיקה ולדמיין את הטעמים על הלשון. הבלוג שלך מושלם, הכי נוגע מבין הבלוגים שאני עוקבת אחריהם…
    תמשיכי כך, כי התמכרתי!

  5. נראה נפלא – ארוחת צהריים מושלמת לדרדקים רעבים (וגם להוריהם…). ושאלה קטנה ומנג'סת – מכמה שעועית יבשה צריך להתחיל כדי לקבל בסופו של דבר 500 גר' שעועית מבושלת? והמון תודה על הבלוג המקסים

    1. אופססס התקלה 🙂 אני לא יודעת בוודאות.. מנחשת שזה כ-350 גרם שעועית יבשה. בדרך כלל אני משרה ומבשלת חבילה שלמה של חצי קילו ומקפיאה את השארית או מכינה יותר באופן יחסי (אבל לפי העין…). אם יהיה לך עידכון לפני תשתפי אותנו בבקשה.
      תודה רבה ארנבת (את יודעת שמדי פעם מגיב כאן מר גזר? בחיי!) 😉

      1. טוב, יש לי תשובה – צריך להתחיל בערך מ-200גר' שעועית יבשה. אחרי השריה היא התנפחה והפכה לבערך 400 גר', ואחרי הבישול ספגה עוד קצת מים והפכה ל-500. מזל, כי בעצם הימרתי וזאת פשוט כמות השעועית שהייתה לי בבית… החלטתי לנסות ומכסימום להתאים את שאר הכמויות לפי מה שיצא והפלא ופלא יצא בול :-). מחר נראה איך יצאו ההמבורגרים – מקווה לטוב.
        תודות רבות וד"ש למר גזר 🙂

  6. וואו!
    הכנתי בלי פרמז'ן (כי לא היה וזה יקר); בהתחלה כשהכנסתי לבלנדר השעועית סירבה לנוע (!) והייתי צריכה להוסיף די הרבה מים כדי שהעסק יתערבל, ואז התבאסתי שהעיסה הייתה דלילה מדי. אבל – שום דבר שקצת שהות במקרר לא פתרה.
    יצא מאוד מאוד טעים, תודה!
    🙂

    (בפעם הבאה: לנסות להכין בלי ביצה, עם פשתן טחון אולי?)

    1. תודה פראני. מניסיוני אם השעועית מבושלת מספיק אין צורך בנוזלי הבישול אבל יכול להיות שההבדל נעוץ בשימוש בבלנדר, בכל אופן שמחה שמצא חן בעיניכם.
      פשתן טחון יכול להיות אופציה מעניינת (אני אוהבת את הטעם שלו) אבל אני חושבת שהייתי מנסה קודם אגוזים או שקדים, אפילו ממרח שקדים.

כתוב תגובה לarnevet לבטל