אני אהבתי בשל תפוח


יפיפיות במטעים

מטעי התפוחים

קוטפים

במטעים

לא חבל?

וואו, אנחנו אחרי! לפנינו מישורי שיגרה וימי חול…  מה יפתה אותנו להמשיך בדרך?  תפוח זה טוב אבל תחשבו על עוגת תפוחים ברוטב טופי… וכבר נהיה קל וטוב יותר, לא?

תפוחים

אז נכון שבישלנו ואפינו המון, ואז היינו חייבים כמובן לאכול, ואז בצורה לא חגיגית בעליל ואף לא הוגנת, גופנו החמדמד התעגל לו עוד ועוד… (אני לפחות יכולה לומר שאני מכינה את גופי לחורף, בכל זאת קוטב…) אבל זה לא אומר שממחר דיאטה!! (לא?? )

יהודים רחמנים, אם נשמתכם חשובה לכם יותר, אם בני ביתכם יקרים לליבכם עד מאוד, אם את הטבע ויופיו תרצו להלל, אזי חושו אל המטבח והכינו את:

עוגת התפוחים הכי קלה והכי טעימה שאכלתם מימיכם – תבנית קפיצית בקוטר 24

עוגת תפוחים ברוטב טופי
עוגת תפוחים ברוטב טופי

לעוגה:

  • 4 תפוחים בינוניים, מכל סוג שהוא, קלופים וחתוכים לשמיניות ללא הליבה
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1/4 כוס (= 50 גרם) סוכר חום כהה
  • 150 גרם חמאה רכה
  • 150 גרם סוכר דמררה
  • 3 ביצים
  • 11/4 כוסות (=175 גרם) קמח תופח

לרוטב טופי:

  • 50 גרם חמאה
  • 1/2 כוס פחות 1 כף סוכר דמררה
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • קורט מלח
  • 1 כף דבש

איך מכינים? :

1. מחממים תנור ל- 170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים דפנות. כדאי גם לעטוף מבחוץ עם נייר כסף למקרה של טפטופים.

2. מערבבים קלות את פלחי התפוחים עם מיץ הלימון ומסדרים אותם בקרקעית  כשצידם הקמור – העגול – מונח על נייר האפייה, מפזרים עליהם את הסוכר החום הכהה.

פלחי תפוח וסוכר חום

3. תבחרו לכם את קערת המיקסר, או מעבד המזון או סתם קערת נירוסטה ומטרפה. שימו את החמאה, הסוכר, הביצים והקמח ועבדו עד שנוצרת בלילה אחידה וסמיכה. 1 – 2 – 3 – וזה מוכן. יוצקים על התפוחים ומורחים בעדינות.

4. אופים כ-45 – 50 דקות עד שמזהיב מאוד. מוציאים מהתנור ומצננים כעשר דקות.

העוגה אפויה

5. הופכים בזהירות על צלחת הגשה ומורידים את תחתית התבנית ונייר האפייה. וככה היא נראית עכשיו

העוגה הפוכה

6. מכינים את הרוטב: שמים את כל החומרים בסיר קטן ומבשלים על אש בינונית-נמוכה כמעט עד רתיחה, מערבבים מדי פעם וממשיכים לבשל עוד שתי דקות לערך. ברגע שהרוטב אחיד, סמיך וכל הסוכר נמס מכבים ויוצקים על העוגה.

רוטב טופי

נותנים לרוטב להיספג ולעוגה להצטנן קצת לפני שמתנפלים.

עוגת תפוחים ברוטב טופי

תפוחים וטופי

הללויה. והנה ראיתם את האור  🙂

האור

תפוח, טופי וקצב. עכשיו יהיה לכם כוח להגיע לבקר, נכון צדיקים שלי?

מודעות פרסומת

3 מחשבות על “אני אהבתי בשל תפוח

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s