ריג'לה יא חביבתי

כמה היא מתחשבת. גדלה לה בחום של יולי אוגוסט בכל גינה ומדשאה, להבדיל מאחיה עשבי הבר החורפיים. אותם מהללים ואילו היא נזרקה לקטגוריית צמחים שכדאי לנכש! איזה חוסר צדק או אולי חוסר הכרות… אז מהיום יש לכם חברה חדשה במטבח.

רגלת הגינה

ריג'לה ובעברית רגלת הגינה. בלי לכתת רגליים בשדות, בלי לטפס בשבילי עיזים בין הרים וגבעות , פשוט צאו לגינה וסיכוי גדול שתמצאו אותה שם. ואם לא אצלכם אז אצל השכנים, שהרי ידוע כי גם רגלת השכן ירוקה יותר. עכשיו אפילו כבר יש לה זרעים, שחורים קטנטנים, אבל אני אוכלת גם אותם, עלים, גבעולים, זרעים. ברכה.

עליה בשרניים וריריים במקצת וטעמה חמצמץ וכל כולה קיץ אז אפשר לשלב אותה בסלט פשוט של עגבניות, בצל ופלפל חריף ומעל הכל פלחי ביצה רכה-קשה כזו עם חלמון שמש ניגר ואז חייבים חלה טריה לספוג את המיצים,  אפשר לפזר אותה מעל צלחת לבנה טובה עם שמן זית וקוביות פלפלים מתוקים וצבעוניים ולנגב בפיתה קלויה, אפשר להכין ממנה מצע (עם קצת מלח, מיץ לימון ושמן זית) לפילה דג צלוי או מטוגן ועוד כהנה וכהנה.

אחת ממנות הקיץ שלי היא סלט שעועית קר והפעם בעצתו של נועם הצטרפה אליו הריג'לה. השידוך היה פשוט מושלם אז אני חייבת לעשות לכם הכרות איתו.  רכות ונימוחות השעועית מול פריכות הצנוניות ועלי הריג'לה המוסיפים גם את טעמם החמצמץ, הבזקי הטעם המרוכז של העגבניות המיובשות והצלפים מול חריפות מרומזת של בצל סגול, בקיצור שווה הכנה דחופה.

בנוסף להיותו טעים להפליא הסלט הזה גם חכם, וחכם מה הוא אומר? אז ככה: מי שחושש לאכול קטניות מענייני עיכול כבד יכול להרגע כי מול השעועית והצנוניות ניצבים בגאון הבזיליקום והריג'לה המרגיעים את הבטן ועוזרים לעיכול ולכם נותר להתנפח מגאווה בלבד על שהכנתם כזה סלט טעים…  🙂

סלט שעועית ורגלת גינה

סלט שעועית לבנה וריג'לה – קערה גדולה המספיקה לשמונה סועדים קלילים

  • 1 חבילת שעועית לבנה יבשה (500 גרם) עדיפה אורגנית, מושרית לילה (או אפילו רק שעתיים אם פתאום נופל עליכם החשק)
  • חצי בצל סגול גדול קצוץ לקוביות קטנות
  • 6 צנוניות פרוסות דק
  • 6 עגבניות מיובשות, מושרות במים רותחים לכמה דקות ואז מסוננות וקצוצות קטן
  • 2 כפות צלפים קצוצים גס
  • כ- 12 עלי בזיליקום קרועים גס או חתוכים לרצועות דקות
  • חופן נדיב של עלי ריג'לה, אפשר גם גבעולים אך אותם יש לקצוץ לטבעות דקות
  • 2 כפות לאחרי הבישול + 4 כפות לסלט של שמן זית
  • 5 כפות חומץ בן יין אדום
  • 11/2 כפיות מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס
  • מיץ מחצי לימון

הכנה

  1. מסננים את השעועית המושרית ומעבירים לסיר בישול גדול, ממלאים בהרבה מים ומבשלים עד שהשעועית מאוד רכה, כשעה-שעה וחצי. שעועית יכולה להיות קצת טריקית כי כשהיא מתקררת היא פתאום מתקשה, אז בשלו אותה עד שהתוך שלה ממש ממש נימוח. שעועית שלא מבושלת מספיק עושה בלאגן בבטן אז תהיו סבלניים עד שתגיעו לרגע הנכון ואז סננו את השעועית, החזירו לסיר וזרזפו עליה קצת שמן זית כדי שלא תתייבש.
  2. כשהיא כבר לא חמה מעבירים אותה לקערה, מוסיפים את כל שאר החומרים ומערבבים בעדינות. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

כדאי לתת לסלט לעמוד כחצי שעה לפני ההגשה כדי שהטעמים ייספגו ויתיידדו ואז לערבב ולטעום שוב, לפעמים צריך לחדד את התיבול אחרי ההמתנה. אפשר גם להכין אותו יום קודם ולשמור במקרר, זה עושה לו רק טוב.

סלט שעועית לבנה, צנוניות וריג'לה

סלט שעועית קייצי

סלט שעועית, צנונית וריג'לה

סלט שעועית ורגלת גינה

       סלט שעועית טעיםטעים וצבעוני לקיץ

מודעות פרסומת

6 מחשבות על “ריג'לה יא חביבתי

  1. הי אידית,

    רק עכשיו התפניתי לקרוא את הפוסט במלואו, אחרי חופשת חגים בחו'ל. הוא ריגש אותי יותר הפעם משתי סיבות. ראשית נוכחתי עד כמה האוכל הישראלי/פלסטיני הוא הכי יפה והכי טעים שיש! שנית הריג'לה והכבוד שנתת לה. היא כיכבה על שולחנות ילדותי במצרים דרך קבע. אכלו אותה בסלטים וסתם ככה כפי שאנו אוכלים חסה ומלפפון נטו נטו! היא כנראה גדלה פרא בשדות המצרים כפי שהמולוכיה גדלה כעשב בר בשדות הכותנה!
    את הריג'לה אין למצוא בשווקים בארץ כלל. כמה שמחתי לפני מספר שבועות כאשר איתרתי אותה בשוק האיכרים בת'א באחד הדוכנים. החקלאי שמגדל אותה, גלילי הוא, מאוד שמח שמישהו סוף סוף התענין בה ורכש צרור ריג'לה, ותרם לי את כל יבולו לאותו יום פן יאלץ להחזירו הביתה אתו. לטענתו הישראלים לא מכירים ירק זה ולא יודעים מה עושים איתו. אצלו רק הערבים קונים אותה. לדבריו יש לריג'לה בעיה של אריכות ימים יחסית לשאר ירקות. היא לא מחזיקה מעמד בתלאות שרשרת השיווק והיא קמלה ומאבדת טריות מהר מאוד.
    אצלי זה לא הספיק לקרות כמובן והתחסלה באותו יום. מי שיש לו אותה בגינה זכה בגדול.
    תודה על התזכורת והמתכונים שוב!
    מתי נבשל יחד?? איזה חומוס עם גזר??….

    1. אבי תענוג לקרוא אותך, תודה על תגובות מלמדות ומעניינות כאלו. איך עוד לא הצטרפת לאיזו גינה קהילתית?? ואז תיגדל לך הריג'לה מעצמה, יש לקוות… 🙂
      ואתה צודק, אני חייבת לתאם מפגש פיסגה חומוסי בקרוב

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s