סלט אטריות זכוכית

מעבר למשחקי המילים כאן הקטע הבא כל כך מרגיע ומצנן. פשוט יפיפה. אני בוחרת לפתוח בו ומציעה שרק תשענו אחורה, אפשר שתעצמו עיניים ותקשיבו. קצת תרבות, אחר כך נגיע לאוכל…

ואני ממשיכה בשוונג התאילנדי הקליל ככל שמוסיף להתחמם. אצלכם זאת אומרת… כי כאן על ההר חם קצת ביום אבל אחה"צ מתחילה רוח מטורפת עמוק אל תוך הלילה. לי קר! לאחרים יהיה כנראה נעים מאוד והם ימלמלו אל מול הנוף:  "מי היה מאמין? אוגוסט!" או "יאללה, ממש בית הבראה כאן". לכל הממלמלים, אני אשמח להחלפות בתים בכל עונה ואולי לא אסכים להחליף שוב…ראו הוזהרתם…

הפעם אוכל שמכינים בקלי קלות ואין צורך בבישול, אוכל קייצי אמיתי. בצ'אנג מאי שכרנו דירה במלון דירות צנוע אך מפנק. על הגג היתה בריכה קטנה ובצמוד לה חדר כושר הצופה אל נופי צ'יאנג מאי כשאינה מעוננת בערפיח ועשן (וזה קורה הרבה לקראת העונה החמה),  ובו, ביומיים הראשונים שם, אני אשכרה צעדתי  על ההליכון. אני! יום אחרי יום! וזהו.   בצד הלובי הרחב והפתוח היתה מסעדונת קטנה ואני ריחמתי על כל האירופאים הלבנבנים שאכלו שם ארוחת בוקר במקום לצאת לרחובות ולשווקים כמו שאנחנו אוהבים. אבל הגיע צהריים אחד שחזרנו לחדר מותשות והבנות פתאום נהיו רעבות ולא היה סיכוי לגרור אותן שוב לרחוב החם וההביל אז ירדתי אל המסעדונת וגיליתי מטבחון מצוחצח וכמה מנות שהבנות מאוד אהבו. אין מה לעשות, תאילנדיות/תאילנדים יודעים לבשל, בבית, בדוכן רחוב או במסעדת מלון. אחת המנות היה הסלט הזה שהפך להיות אורח קבוע בדירתנו שם וגם בביתנו כאן מאז. סלט אטריות זכוכית

יש הרבה סלטי אטריות זכוכית וברובם משתתפים שרימפס או עוף, ברור שהם טעימים מאוד אבל ייחודו של הסלט הזה שהוא פשוט פשוט ומלא טעם. מצוותים פה לכאורה ירקות נורא בסיסיים וגם הרוטב הוא לא מורכב במיוחד ובכל זאת קשה להפסיק לאכול ולרצות אותו. יכול להיות שאלו עלי הסלרי שאנחנו לא מרבים להשתמש בהם טריים והטעמים התאילנדיים החזקים והכובשים של החמוץ-מלוח-מתוק-חריף. בכל אופן אני ממליצה מאוד לדבוק בכל המשתתפים במתכון ולא להשמיט מרכיבים, דווקא בגלל פשטותם. אחרת זה לא זה…

חלק מהמרכיבים לסלט התאילנדי מי בסלט?

מי שרוצה שהסלט יהיה צמחוני/טבעוני למהדרין כדאי שיקנה בחנויות המתמחות תחליף צמחוני לרוטב דגים, יש כאלו על בסיס פטריות. ועוד הערה קטנה: אל תתנו לנוכחות רוטב הדגים להרתיע אתכם, לסלט אין טעם דגי בכלל. (מה שכן… כדאי שיהיה לכם איזה מסטיק מנטה לאחרי הארוחה כי כן יש ריח דגי מהפה… )

סלט אטריות זכוכית תאילנדי – 3 מנות גדולות או 5 קטנות

  • 1 חבילת אטריות שעועית/אטריות זכוכית , בדרך כלל הן שוקלות 200 גרם
  • כ-12 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
  • 1 גזר גדול קלוף ופרוס לרצועות דקיקות בעזרת הקולפן
  • חופן בינוני של עלי סלרי טריים וצעירים
  • צרור כוסברה שטוף ומופרד לעלים או קצוץ גס
  • 2 שלוט קלופים ופרוסים לטבעות דקיקות
  • 1 צ'ילי אדום פרוס לטבעות דקיקות או ירוק אם אין. או בכלל לא במקרה של ילדים קטנים.
  • כ-5 כפות רוטב דגים
  • כ-1-11/4 כפיות מלח גס
  • מיץ מ-3 לימונים בינוניים ואם יש לכם ליים לגמרי לגמרי שיחקתם אותה.
  • 3 כפות מסירופ סוכר העשוי מרבע כוס סוכר ורבע כוס מים (תהיה שארית). למי שיש סוכר דקלים עדיף להשתמש בו ולהמיס עוגיה אחת ברבע כוס מים.

הכנה

  1. מניחים את האיטריות בקערה גדולה ושופכים עליהן מים רותחים עד לכיסוי ומניחים בצד לעשר דקות. מסננים את האטריות ומחזירים לקערה. זה השלב שאני קצת גוזרת אותן שיהיה נוח יותר לערבב ולאכול והן לא יהפכו לאיזה גוש אימתני וסבוך של איטריות וכל הגודיס ישארו לבד בחושך, בתחתית.
  2. מבשלים את הסוכר והמים עד שרותח ואז עוד דקותיים. לכבות ולהניח בצד לצינון קל. את הפטנט התאילנדי הזה למדתי מעדי מהבלוג המצויין סאנוק, ששמה לב שהסלטים בתאילנד תמיד שופעי רוטב בעוד שבבית הם יוצאים יבשים יותר ומצאה את הסיבה. כדאי לכם לקרוא.
  3. מוסיפים לקערה את העגבניות החתוכות, סרטי הגזר, עלי הסלרי והכוסברה, הצ'ילי והשלוט הפרוסים. יוצקים על הכל את מיץ הלימון, רוטב הדגים וכ-3 כפות מסירופ הסוכר. מפזרים חלק מהמלח ומתחילים לערבב בידיים, כן כן בידיים ובעדינות. ככה יוצא הכי טוב. טועמים, מתקנים תיבול אם צריך.
  4. מגישים מיד בקערות עמוקות כשהוא עדיין קצת חמים. אפשר כמובן לשמור שאריות במקרר לאחר כך אבל קשה לי להאמין שיהיו…

אטריות זכוכית אטריות זכוכית אחרי השרייה המרכיבים בקערה סלט תאילנדי

סלט איטריות תאילנדי

מודעות פרסומת

4 מחשבות על “סלט אטריות זכוכית

  1. סלט נהדר. רכשתי לנסות במבצע שקית של איטריות, מצאתי את המתכון הזה והכנתי אותו לקפיצה לים, והוא היה נפלא – קליל, בריא, קריר ומרענן לקיץ. אימצתי בחום, וכבר הכנתי כארוחה בריאה להוריי (בתוספת עוף). תודה!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s