אחרי השקיעה בשדה

קיץ, תירס, חם, בים בם.

אני משוגעת על תירס טרי, הבנות משוגעות על תירס מקופסה, לכו תבינו… איך אפשר להשוות בין קלחים נוצצי שיניים עטופים בשיער משיי (הלוואי וגם לי היה כזה) וביס אחד בהם משפריץ עסיס חלבי , ומולם שיניים צהובות מדי, כבדות, דביקות ומתוקות יתר על המידה. בם בם.

אני מרתיחה מים בסיר גדול, זורקת את הקלחים על עטיפתם (גלומות, הידעתם?) מכסה במכסה ומכבה את האש. חמש דקות אחר כך התירס אל-דנטה שלי מוכן ומושלם בתוספת חמאה ומלח בצלחת,  ואז רק נועם ואני אוכלים והבנות מתעלמות, מיתרצות רק לפולנטה מתירס טרי שנועם מכין, אבל השבוע הוא טס ולי לא היתה סבלנות בשבילה. והתירס שכב במקרר וחיכה. בים בם בם.

ובכל נסיעה לעמק שדות התירס קורצים ומפתים. רוצה לפלס לי דרך או ללכת בהם לאיבוד או לפחות לנגוס בקלח שקטפתי בזה הרגע. יותר מדי לא מתאים עכשיו ולא נעים לי ואם יתפסו אותי וכל מיני דברים, אבל במטבח שלי אני ממירה דחפים פראיים בבחישות ורידודים ויודעת שמי שישלם על זה לפחות גם יהנה…  הרי לא תרצו באמת שאגיע בראש טור שריונים  😉   בום בים בם.

[השיר הזה – כמה תום יש בשיר הזה, יחד עם מגוייסות פטריוטית. ממש ימי המגל והחרב. יכול להיות שהוא נכתב בימי האופוריה שאחרי ששת הימים? אף אחד לא מעז לכתוב שירים כאלו יותר, תראו מה נהיה. ופתאום יש בי געגועים לימים שישראל היתה אחרת …]

הוצאתי את התירס מהמקרר, הפשטתי אותו בעדינות, הסתכלתי עליו והוא עלי וסיכמנו על פיצת תירס.

פיצת תירס

לא באמת פיצה אבל מן מאפה פריך ומיוחד שאפשר להכין בקלי קלות

"פיצת" תירס פראית ועדינה כאחד – בערך בקוטר 28 ס"מ

לבצק

  • 1/2 כוס קמח תירס איכותי לפולנטה
  • 11/4 כוסות קמח לבן
  • 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 כפית סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 ביצה טרופה

לציפוי

  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 4-5 קלחי תירס טריים – מעמידים אותם על קרש החיתוך ו"מגלחים" מהם את הגרגירים
  • 1 צ'ילי אדום טרי פרוס לטבעות או חצי פלפל אדום חתוך לקוביות
  • 50 גרם פרמזן –  פרוסה עם קולפן לפרוסות דקות
  • 50 גרם גבינת פטה או בולגרית – מפוררת לפירורים גדולים
  • 2 בצלים ירוקים חתוכים לטבעות – הכל, ירוק ולבן
  • כמה עלעלי טימין טרי או אזוב לפיזור מעל
  • קצת מלח גס לפיזור
  • שמן זית לזירזוף

הכנה:

  1. מתחילים עם הבצק: בקערת הפוד מערבבים קמח רגיל, קמח תירס, קוביות חמאה, סוכר ומלח בפולסים קצרים עד שנוצרים פירורים. מוסיפים את הביצה ומעבדים שוב בפולסים עד שיש התחלה של גושי  בצק. שימו לב לא לעבד אותו יותר מדי. מניחים את גושי הבצק על יריעת ניילון נצמד, עוטפים ומעצבים בקלילות בעזרת הידיים לדיסקית. מקררים לפחות חצי שעה.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 28 ס"מ בערך, בעובי של חצי ס"מ, או כל צורה אחרת. שימו לב לא לרדד דק מדי כי הבצק פריך וגרגירי ומתפרק בקלות אחרי האפייה. מניחים על נייר אפייה ודוקרים את הבצק בכמה מקומות בעזרת מזלג. מקפיאים לעשר דקות. מוציאים מהפריזר ומכניסים לתנור ל- 12-15 דקות. מוציאים ומניחים להצטנן לכמה דקות לפני שמצפים.
  3. מצפים: מורחים את השמנת החמוצה על הבצק, משאירים קצת שוליים חשופים.  מפזרים עליה את התירס, טבעות הצ'ילי והבצל הירוק. מפזרים על הכל קצת מלח גס. ממשיכים בפיזור פרוסות/שבבי הפרמזן ופרורי הפטה, עליהן מפזרים את עלעלי הטימין ומזרזפים שמן זית ושוב לתנור לאפייה של 20 דקות בערך עד שהפיצה זהובה והשוליים צהובים-שחומים.
  4. חותכים למשולשים ומעבירים לצלחת בעזרת תרווד או כף עוגה, שלא יתפרק לכם באמצע…

תירס

שיער משי

בצק קמח תירספיצת תירס29פיצת תירס

משולש פיצתירס

פעמיים תירס

בים בם בם בם במבמבמם. יאממממ!

מודעות פרסומת

8 מחשבות על “אחרי השקיעה בשדה

  1. געגועים אליך, כמה זמן לא אכלתי משהו שלך… ארוחות צוות מעולם לא היו מעפנות יותר….

  2. אידיתה יקרה,
    הצלחת להעלות בי ערגה לזיכרונות ילדות נשכחים ומתוקים: למשחקי תופסת ומחבואים בינות לשיבולי התירס שגדלו אז בשדה מאחורי ביתינו
    (היום נקרא " ההרחבה של הקיבוץ", שהפך היום לאתר בניה של וילות חצי דונם ……) , לריח המוכר והירוק ירוק הזה, לאיסוף חיפושיות "פרת משה רבינו " צבעוניות שאהבו כל כך "לרעות" בשדה התירס …. לאיש זקן עם סיר ענק שעמד דרך קבע בפינת רחוב הנשיא בחדרה, ומכר קלחי תירס ריחניים עטופים בעלה ירוק,
    נשיקות, אלה

  3. שכחתי לכתוב לך שהכנתי את זה לפני כחודש ויצא טעים שלא מהעולם הזה. בצק התירס נתן ל"פיצה" מימד טעם אחר לגמרי, כמעט כמו חטיף. איכשהו גם הצלחתי לחתוך פרוסות שלמות לגמרי שלא התפרקו 🙂 אני הולכת לנסות את הבצק הזה עם כיסוי של פיצה מסורתית (רוטב עגבניות, מוצרלה וכו') ולראות איך ייצא 🙂

    1. איזה כיף.
      אני מניחה שתצא פיצה-פיצה מצויינת, לפעמים כשנשארת לנו פולנטה אני הופכת אותה ל"פיצה" עם טופינג אמיתי אז עם בצק תירס פריך שכזה זה בטוח ילך..ז"א יעוף..!!
      תודה שקר החן החיננית ובהנאה 🙂

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s