פאי שוקולד אגסים וג'ינג'ר

"גשם ירד
היה קר ורטוב,
ישבנו בבית.
הבטנו לרחוב."  *
אני לא ציפיתי לחורף הזה ששב אלינו פתאום. כבר כמה ימים אפור כאן וקר וגשום ואפילו ידידינו משכבר הימים, מר ערפל, חזר. אבל הפעם לא ישבתי בבית ולא הבטתי לרחוב אלא יצאתי אליו בחברתם הנפלאה של דבר אחד ודבר שניים*. ונועם כמובן.
מרג'ורי -Marjorie כתבה לנועם שהם מגיעים לביקור ראשון בישראל והוא כמובן הזמין אותם אלינו להתארח. כל שידעתי הוא שמרג'ורי כתבה את הספר ושדרק -Derrik, בעלה, הוא מוסיקאי.
לפני שלוש שנים בערך המליץ לנועם חבר אמריקאי שלו על הספר Fourth uncle in the mountain העוסק במרפא עממי ויאטנמי בשם קואנג ועל סיפור חייו המדהים במקביל לסיפור ההיסטוריה הויאטנמית הסבוכה. נועם קרא אותו בשקיקה ובהתרגשות ובלילות סיפר מתוכו לבנות סיפורים לפני השינה שהעירו אותן לגמרי ורק גרמו להן לשאול עוד ועוד שאלות (ולי לצרוח עליהם באיזשהו שלב…). כשסיים את הספר הוא שלח לסופרת מייל ובו הודה לה על הסיפור יוצא הדופן שחשפה וכתבה מפי אותו האיש, היא ענתה לו, התפתחה חלופת מיילים וכך הכרנו את מרג'י.
האוטובוס מירושלים הוריד אותם בעפולה, משם במונית לנצרת הישר לבליינד דייט איתנו בכיכר המעיין.
אני תמיד נהנית בחברת אנשים אבל לא תמיד בא לי לפגוש אותם… גם לכם זה קורה? מן תכונה מעצבנת ולא אהובה שלי.  לפעמים אין לי .. איך להגדיר את זה?… חשק? רצון? לא יודעת… בקיצור, יכול להיות מייגע לפעמים להתיידד מההתחלה עם אנשים חדשים. ואז, כשכבר נפגשים, כל כך כיף לי!
אז איחרנו בעשרים דקות… אבל ברגע שנפגשנו נפלנו האחת בזרועות האחרת והתחלנו לדבר ולא יכולנו להפסיק. הכל היה כל כך זורם וטבעי וכאילו הכרנו תמיד. היינו יומיים וחצי יחד ועכשיו מרג'י ודרק – החברים החדשים שלנו – הם גם משפחה.
בכנסייה היוונית
      ברחובות נצרת        ברחובות נצרת
ברחובות נצרת
ברחובות נצרת
בכנסיית הבשורה
כנסיית הבשורה
וגם השווצנו קצת בנופים היפים שליד הבית
שדות העמק
שדות שבעמק
בשדות העמק
עגילי מרג'
קוץ ודבורה
פריחה
כאן רועות בשלווה...
כאן רועות בשלווה…

   

Derrik Noam and Marjie
בשדה
בשדה
בשדה
פרפר
בשבת, בתוך הזרזוף הבלתי פוסק, החלטתי מה אני רוצה להכין הפעם
פאי שוקולד אגסים וג'ינג'ר
פאי שוקולד, אגסים וג'ינג'ר – תבנית טארט בקוטר 26
כל מה שצריך זה:
  1. קלתית אפויה
  2. אגסים מבושלים
  3. מלית שוקולד
  4. ג'ינג'ר מסוכר – כ-4 קוביות פרוסות דק או קצוצות
  5. קקאו או א.סוכר לקישוט
את קלתית הבצק ואת האגסים המבושלים אפשר להכין יום קודם.
אגסים וג'ינג'רג'ינג'ר מסוכרפאי
ולחדשות בהרחבה…
לבצק
  • 200 גרם קמח
  • 120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
  • 3 כפות (= 25 גרם) אבקת סוכר
  • שתיים/שתיים וחצי (= 30-40 מ"ל) כפות שמנת מתוקה

את הקמח, אבקת הסוכר והחמאה שמים בפוד ומעבדים בפולסים עד לפרורים קטנים כמו קוסקוס. מוסיפים את השמנת המתוקה ומפעילים שוב את הפוד בפולסים עד להיווצרות גושי בצק גדולים. מעבירים לניילון נצמד ועוטפים בצורה רופפת. מאחדים את חלקי הבצק לגוש עגול ומשטחים לדיסקית. מקררים לפחות חצי שעה. מרדדים, מעבירים לתבנית הטארט, מכניסים לפריזר לרבע שעה. בזמן הזה מחממים תנור ל-180 מעלות. מוציאים את התבנית מהפריזר, מניחים על הבצק יריעת נייר כסף, מפזרים משקולות (=אורז/שעועית) ואופים עשרים דקות. מסירים את המשקולות ונייר הכסף ואופים עוד רבע שעה-עשרים דקות עד לצבע זהוב יפה. מצננים.

לאגסים
  • 5 אגסים קטנים-בינוניים, קלופים
  • שורש ג'ינג'ר טרי באורך 5 ס"מ, קלוף ופרוס
  • 1/2 ליטר מים
  • 3/4 כוס סוכר (=150 גרם)
  • 1 לימון – סרטי קליפה ומיץ

בסיר קטן מביאים לרתיחה את המים+הסוכר+הג'ינג'ר+הלימון. מוסיפים את האגסים ומבשלים כחצי שעה-ארבעים דקות עד שהם מתרככים, תבדקו בעזרת שפיץ של סכין. מוציאים מהנוזל ומצננים.

חוצים את האגסים ובעזרת כף פריזיאן מוציאים את הליבה, חותכים גם את קצוות (שלא יהיו שערות כאלו או קצה של מקל) ופורסים כל חצי לשלושה פלחים. שומרים את פרוסות האגסים בצד.
מלית השוקולד
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 120 גרם חמאה
  • 3 ביצים
  • 100 גרם סוכר
  • 3 כפות קקאו (=40 גרם)
  • 2 כפות גדושות שמנת של פעם (=70 גרם), אני מניחה שאפשר גם חמוצה רגילה
  • קורט מלח
מחממים את התנור ל-160 מעלות.
ממיסים בסיר קטן, על אש נמוכה, את השוקולד, החמאה, הקקאו והמלח. מסירים מהאש.
בינתיים מקציפים בנפרד את הביצים והסוכר עד שמתקבלת בלילה תפוחה ובהירה. מוסיפים את השמנת ומקציפים עוד קצת במהירות נמוכה עד שאחיד, יוצקים בזהירות את עיסת השוקולד אל הביצים ומקפלים בעדינות הכל יחד.
מ-ר-כי-בים !!
על הקלתית מפזרים את פרוסות האגסים וקצת מהג'ינג'ר המסוכר, יוצקים את מלית השוקולד ואופים כ-25 דקות. המלית בשלב הזה תפוחה מעט, נוצר למעלה קרום יבש ואפילו יש טיפה סדקים עדינים בשולי העוגה.
מצננים. בעזרת מסננת עדינה מנפים מעל אבקת קקאו או אבקת סוכר ומקשטים בג'ינג'ר מסוכר.
זה נראה אולי מורכב אבל אם מתכוננים מראש אפשר להכין את הפאי הזה תוך שעה-שעה ורבע… גם ככה יורד גשם כל הזמן, לאן תלכו??   🙂
אגסים וג'ינג'ר
אגסים באויר
אגסים פורחים באויר
אגסים וג'ינג'ר
יוצא מהתנורפאי שוקולד,אגסים וג'ינג'ר
פאי וקפה
פאי וקפה
מי שמביט בי מאחור...
מי שמביט בי מאחור…

פאי שוקולד מיוחד פאי מיוחד לאנשים מיוחדים

dear Margie and Derrik, our home is your home, also our pies…  🙂  come again soon

* מתוך "חתול תעלול" של ד"ר סוס

מודעות פרסומת

14 מחשבות על “פאי שוקולד אגסים וג'ינג'ר

    1. דנתי תודה תודה אבל עוברים?? ז"א עוברים כבודם במקומם מונח.. כולנו אוהבים עוברים וילדים… ברורררר…. רק שבדיוק השבת פינטזתי איך אני נעלמת למשפוחה לכמה ימים ואף שבועות…. 😉 קצת שקט שיהיה לי…

  1. Oh Idit, I am enchanted by your photos that capture the soul of Nazareth and the spirit of Galilee wilderness. I am amazed to see the cow and her calf calmly looking at you. Thank you for sharing with us all the best things in life. Just seeing the luminescent pears and the holy of holies chocolate pie encursted with sunshine drenched crystals… I think I will store that image in my third eye
    , it might encourage me to meditate more. xox margie. ,

  2. אידיתי, את מהלכת קסם ! האגסים השקפקופים, הניחוח הנצרתי וכל הטבע היפהפה שמסביב.. באמת מטה של קסם!
    מתגעגעת, הכנתי במיה השבוע וחשבתי עליך..

    1. תודה חגיתוש ואני ראיתי בנצרת במיה זעירה ונפלאה וחשבתי עליך…. !!! שתי משוגעות 🙂 אוהבת ומתגעגעת גם

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s