spring in my heart

ריחות הפרדסים הפורחים, ימי השרב והגשם ההפכפכים, שפע שפע של פריחה. כן, האביב כבר כאן.

וממש היום זהו יום השיוויון – התאריך הרשמי שבו מתחיל האביב. האביב מנסה לפעמים להיות ילד ממושמע אבל קורים בו כל כך הרבה דברים, נוצרים כל כך הרבה חיים, הכל רוחש, מזמזם, מנץ, פוקע… שהוא לפעמים לא משתלט על עצמו.  אני מניחה שעם כזו שמחה מתפרצת גם אני הייתי רוצה שיראו שאני כבר כאן ומקדימה לכל מקום.

בן חצב יקינטוני

שיטה

דגני חוף

נדנדה בשדה

פרח בר

היסטריית ויסטריה

מטעים

ליד הבית

והפסח הקדים גם הוא השנה אז את עוגת האביב שתיכננתי הפכתי לעוגה כשרה לפסח שכוולללםםם יוכלו להנות. בלי קשר לפסח, היא גם טובה לרגישים לגלוטן ונועם – שמנסה לאחרונה להתנזר ממנו טען שישמח לאכול אותה גם בימים רגילים. (אני מתכוונת לגירסה נטולת הגלוטן עם השקדים. אם משתמשים בקמח מצה זה כבר תלוי ברמת הרגישות..)

עוגת אביב

עוגת אביב תפוזית

עוגת תפוזים אביבית בזיגוג יוגורט – לתבנית קפיצית בקוטר 24

לעוגה

  • 4 ביצים גדולות
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 100 מ"ל שמן קנולה
  • 60 גרם חמאה מומסת
  • 200 מ"ל מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 2 כפות קליפת תפוז מגוררת
  • 1 כוס קמח תירס דק (לא אינסטנט)
  • 100 גרם קוקוס
  • 4 כפות קמח שקדים או שקדים מולבנים טחונים דק דק או קמח מצה עדין
  • 2 כפיות אבקת אפייה

מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים היטב את השוליים. עוטפים את התחתית מבחוץ בנייר כסף – פרט חשוב!

שופכים את קמח התירס לקערית ומוסיפים את קליפת התפוז ואת המיץ. מערבבים ונותנים לעמוד עד שצריך אותם.

מקציפים את הביצים והסוכר כעשר דקות לקצף תפוח ובהיר, מוסיפים את החמאה והשמן רק עד לאיחוד.

מערבבים יחד את הקוקוס, אבקת האפייה והשקדים/קמח מצה ומוסיפים אל הביצים בתנועות קיפול עדינות. שופכים בזהירות גם את בלילת קמח התירס, מקפלים, יוצקים לתבנית ומיד לתנור.

אופים כשעה עד ששזוף יפה והעוגה יציבה.

סירופ תפוז

*אם מכינים את העוגה עם קמח מצה כדאי להכין כמות וחצי של הסירופ

  • מיץ מתפוז אחד גדול+קצת מים – בסה"כ 1/2 כוס נוזל
  • 1/2 כוס סוכר

לבשל יחד בסיר קטן כעשר דקות.

כשהעוגה הצטננה קצת יוצקים עליה את כל הסירופ החם ומשאירים להתקרר לגמרי בחוץ.

אייסינג של יוגורט

  • 4 כפות גדושות אבקת סוכר
  • 3 כפות יוגורט (אני השתמשתי ביוגורט כבשים סמיך של מחלבות שומרון)

מערבבים היטב עם מטרפה, אם נותרים קצת גושים מעבירים דרך מסננת דקה.

יוצקים ומורחים על העוגה הצוננת ומקשטים כאוות נפשכם ואביבכם.

עוגת אביב

עוגת תפוזים אביבית

יפיפיה

עוגת תפוזים לפסח

עוגת אביב

מודעות פרסומת

18 מחשבות על “spring in my heart

  1. אידיתי ,פשוט מקסים! מראות וניחוחות האביב פורצים מהמסך . את העוגה המקסימה הזאת אכין לערב החג..בדיוק חיפשתי מתכון לעוגת תפוזים ושקדים, קלעת לי בול (: חג אביב שמח!

    1. דנתי תודה, קיבלתי השראה מעוגה שראיתי פעם פעם באחד המגזינים האמריקאים והצלחתי עכשיו סופסוף ל"הכשיר" אותה בשבילי- שתתאים לטעמים שאני אוהבת וגם להכשיר אותה לפסח… ברוח "מה נשתנה"…
      חג שמח ופורח וזורח
      מחכה לכם השבוע 🙂

        1. כיף גדול לשמוע רונה, אני באמת חושבת שהיא נהדרת עם הצבע הצהוב שלה והגרגריות המתפצחת מול העסיסיות. הכנתי אותה שוב לחג, הפעם עם קמח מצה, ולדעתי חסר קצת סירופ. עם השקדים זה היה בדיוק. הוספתי הערה חדשה במתכון לטובת הפעמים הבאות.
          תודה על התגובה 🙂

  2. אחות יקרה התמונות צבעוניות ומשמחות, אני מניחה שכך גם הטעם. בקיצור יפה, יצירתי ומעניין כתמיד 🙂

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s