הורה כרוב

הגיא האורגני

בבוקר יום בהיר הביט אלינו החרמון המושלג והשמש שיקפה ירוק זוהר של עלי חסה צעירים. בשקיעה קרניים אחרונות התגלגלו מהרי נפתלי על עלי שומר רכים בדיוק כמו שהתחשק גם לי לעשות. להתגלגל עירומה על פלומת הנוצות האניסית ולספוג את ריחם המתוק , להתכרבל עם כרובים או לצלול לתוך הרגבים הכהים של הערוגה המוגבהת שבדיוק סיימו לתחח (מילה מוזרה…). בקיצור, אחרי שסיימתי ל"הרוס" בדמיוני את השדה המפתה שהתגלה לעיני פניתי לבדוק מי האחראי לכל הקסם הזה ומצאתי אשם מתוק במיוחד. יכול להיות שמתוק זה שם תואר מצחיק לחקלאי – איש אדמה וחזון כמו גיא, אבל כששומעים אותו מסביר ורואים את ההתלהבות בעיניו נסחפים אל ימי התום.

גיא פרלמן

אל גיא פרלמן מהגיא האורגני במושב שדה אליעזר הגעתי דרך עמית מכאן, העלתי שאלה בפייס לגבי חוות פרמהקלצ'ר/אורגניות בגליל העליון ועמית הציע שאנסה אצל גיא.  נאמנה לחוש ההרפתקנות וחקר שלי מיהרתי לבדוק מי ומה וכמו תמיד בעולם המיוחד הזה "אם יוצאים מגיעים למקומות נפלאים".

מקומות נפלאים

חסות בשמש

כרוב כירבול
יודע חקלאי פיקח

the guy

אורחת מבוקשת

האדמה כאן יודעת שהיא אהובה

ערוגהבצל ירוקחרדלים

 מותר לה לגדל גם עשבים שוטים, בחורף אפילו אפשר לאכול אותם, אבל שלא תסחף! 🙂 הכל פה עבודת יד ולנכש אלפי עשבים כל יום זה די מתסכל. כשעברו לכיסוי ערוגות בניילונים זה הפך להיות ידידותי יותר גם לעובדי האדמה

בגיא האורגני

עוד כרובים

נשארתי לבד

נוצות שומר

נוצת שומר מתוקה
נוצת שומר מתוקה

הירקות כאן מרגישים חופשי

ערוגה

זה בלט לי מול מטע הרימונים של השכן, אותם קושרים טוב טוב שלא יברחו… שלא יתפסו פתאום איזו ג'ננה ויגדלו לאן שהם רוצים.

רימונים של השכן

בערוגות של גיא אפשר קצת להשתעשע, לקחת איזה סיבוב קטן. ללכת כל הזמן בתלם זה נורא משעמם.

פיתולי ערוגה

בייבי חסות יוצאות לטיול

בשדה פגשתי את מיכה, אחד העוזרים של גיא, OMG מיד עלו לי תמונות של החבר'ה מ- spiritual midwifery.  אני בארץ או בטנסי?    אולי נקים כולנו קומונה? פליז? – רציתי להציע, אבל שתקתי. רק נפגשנו, למה להפחיד?

מיכה

בשדה

גיא, מיכה ומיכה

בשדה

פגישת חקלאים

גם הטרקטור הכחול נותן שם כתף. טרקטור וינטג' אמיתי, לא כמו בטנסי…אבל קרוב

הטרקטור הכחול שיכול

בשדהבשדהליד השדה

"הגיא האורגני" קוטפים ומוכרים לאנשי הסביבה אבל גם אם אתם רק מטיילים בצפון כדאי לכם להתקשר ולהזמין מתנובת השדה ולאסוף בדרך הביתה, האהבה כאן עושה הכל טעים ומתוק יותר.

ברוקולי

ברוקולי

כרישה

בארגז

בידיים

אחרי כל זה חייבים לאכול משהו.

הכרוב הפשוט, היומיומי, על עשרות עליו, נעטף בבצק עם עשרות עלים משלו והופך למהודר ומרשים. מדהים כמה המנה הפשוטה הזו טעימה. מופת של צניעות ההולם את "הגיא האורגני", לטעמי.

איך נטעם לכם?

שטרודל כרוב  – לשני מאפים מלבניים. המנה הזו ממוצא הונגרי והכיר לי אותה ינו – אבא של נועם (aka חמי)

  • 1 חבילת בצק עלים חמאה (!!!) מופשרת במקרר
  • 1 כרוב ירוק בינוני (שיש הקוראים לו לבן)
  • מלח גס
  • זרעי קימל
  • פפריקה מתוקה
  • ביצה טרופה להברשה

שעתיים-שלוש לפני שרוצים לאפות את השטרודל (אז תצטרכו להערך מראש…) חותכים את הכרוב לרצועות דקות, מעבירים לקערה גדולה ומפזרים חופן של מלח גס. לשים עם הידיים ו"שוברים" את הכרוב ונותנים לו לעמוד כשעתיים-שלוש. בתום הזמן אוספים כרוב מלוא חופניים וסוחטים אותו חזק חזק חזק, מעבירים למסננת וממשיכים כך עם שאר הכרוב. לקינוח – עוד לחיצה במסננת. מפזרים כף של זרעי קימל שלמים ומערבבים בידיים, טועמים ואם חסר מלח מוסיפים עוד קצת.

כרוב סחוט

פורשים את הבצק וחוצים אותו לחצי כך שיהיו לכם שני מלבנים באורך 30 ס"מ בערך. על כל מלבן מניחים כמות נכבדת של מילוי ומקפלים מעליו את החצי השני, סוגרים היטב ובעזרת מזלג מוודאים סגירה ויוצרים דוגמה. מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל פפריקה/קימל ומלח גס. אופים ב- 200 מעלות כרבע שעה, מנמיכים ל-170 מעלות ואופים עוד חצי שעה עד שמזהיב יפה. מכבים את התנור ומשאירים אותם בתנור הכבוי לעוד רבע שעה.

שטרודל כרוב

שטרודל עם קימלשטרודל עם פפריקה

בתאבון

12 מחשבות על “הורה כרוב

  1. אוהבת את כתיבתך,סגנונך,חוש ההומור ואת שענייך רואות שתוצאותיהן הצילומים המקסימים. טוב, בוודאי שגם המתכונים שבו את ליבי. מאוד שמחה על כל פירסום אז אנא, לא לקמץ…….

  2. I don't know if I like more the cabbage or the guy… ehm… in the indecision I will take the strudel 😉 great recipe, something to try soon and I am so jealous of those sun rays

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s