משנכנס הדר – פרג וקרם תפוז

ואני אומרת: די לשנאת הפרג! לא נגדל בארץ ישראל דור נוסף של ילדים שונאי אוזני המן! העם רוצה צדק עוגייתי!

גונבה לאוזני שמועה שכל בלוג המכבד את עצמו כותב משהו על פורים. מסכות,רעשנים, שירים ואוזני המן: מתוקות, מלוחות, רגילות, מיוחדות. לאנשים יש ממש טראומה מאוזני המן וכולם בימינו עוסקים בריפוי טראומות ושחזור גלגולים אז גם אני רוצה לתרום לתיקון העולמי או לפחות הקולינרי ולרפא עוולות מגילה. ( יצא לכם לקרוא אותה פעם? תמונות קשות…)

אין סיבה שתחנקו מאוזני המן הרשע שנוצרו במטבחי צנע ישראלים, כשיש באפשרותכם להנות ממעדני קיסרים אוסטרו-הונגריים . לפניכם מתכון של חסד שהעביר משפחות שלמות מאיילת השחר את חג פורים בשמחה גדולה, ממש כמאמר הפתגם "משנכנס אדר מרבין בשמחה". מרוב שהן טעימות אני נשבעת כל שנה להכין את האוזניים האלו גם בימי חול אבל איכשהו לא יוצא…

העוגיות עשויות מבצק פרסבורגר, שילוב מיוחד בין שמרים לפריך, והן יוצאות רכות ועדינות. המלית היא מלית פרג עשירה ועסיסית שמערסלת בתוכה קרם תפוזים משיי, כולם היו רוצים שיהיו להם אוזניים כל כך טעימות ומעודנות, תאמינו לי.

אוזני המן

אוזני המן במלית פרג וקרם תפוז  – כ-60 אוזניים קטנות, נשמע המון אבל לא כדאי לכם להכין פחות! כל כמות קטנה מזה פשוט לא מספיקה…

אוזני המן עם פרג וקרם תפוז

מוקדש באהבה ליובל לינדנבאום, ממנה קיבלתי את המתכון המשפחתי – מסורתי

*סידור עבודה:  את שתי המליות אפשר ואף כדאי להכין יום קודם, אם מכינים הכל באותו רגע כדאי: 1.להתחיל עם קרם התפוז ולהכניס למקרר. 2. להכין את הבצק ולהכניס למקרר. 3. לבשל את מלית הפרג ולצנן. 4. היכון-הכן-צא..

לבצק

  • 3 כפות סוכר
  • 21/2 כפות שמרים טריים או 10 גרם שמרים יבשים
  • 6 כפות מים
  • 4 כוסות קמח
  • 340 גרם חמאה רכה
  • 4 חלמונים

מערבבים בקערה את הסוכר, השמרים והמים ומניחים לעשר דקות. מוסיפים את שאר המרכיבים ולשים לבצק רך ועדין. כדאי להכניס לקירור לחצי שעה, כך קל יותר לרדד ולקפל אותו.

למלית הפרג

  • 2 כוסות פרג טחון טרי = 200 גרם
  • 1/2 כוס סוכר
  • 11/2 כפות דבש או סירופ מייפל
  • 1/2 כוס חלב
  • 3 כפות מיץ תפוזים
  • 11/2 כפות קליפת תפוז מגוררת

מערבבים בסיר קטן את הסוכר, הדבש והחלב. מבשלים עד שהסוכר נמס ומוסיפים את הפרג. מבשלים עוד שתי דקות ומורידים מהאש, מוסיפים מיץ וקליפת תפוז. מכניסים לקרור לרבע שעה או מעמידים בצד לצינון. המלית נראית בהתחלה דלילה אך מתייצבת ככל שהיא מתקררת.

לקרם תפוז (מבוסס על קרם הלימון מהפוסט הקודם)

קרם תפוז  קרם תפוז

  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1/3 כוס סוכר
  • 45 גרם חמאה
  • 3 ביצים בינוניות
  • 1 חלמון
  • 15 גרם קורנפלור
  • 1 כף קליפת תפוז מגוררת

מכניסים חצי כוס מיץ תפוזים, סוכר,חמאה וביצים לסיר נירוסטה קטן ומבשלים על אש נמוכה עד שהחמאה נמסה. בינתיים מערבבים בנפרד את הקורנפלור עם חצי כוס מיץ התפוזים הנוספת וכשהתערובת בסיר אחידה מוסיפים גם אותה. מערבבים כל הזמן בעזרת מטרפה עד שמסמיך ואם מפסיקים רגע לבחוש עולה בועה מהקרקעית. בעזרת מרית מעבירים דרך מסננת, מצמידים על הקרם יריעת ניילון נצמד ומכניסים למקרר.

עכשיו מפזרים מעט קמח על שולחן העבודה,מרדדים חתיכה מהבצק לעלה דק, קורצים עם חותכן או כוס קטנה. מניחים כחצי כפית מלית פרג על כל עיגול ויוצרים באמצע התלולית שקע קטן, ממלאים אותו בחצי כפית קרם תפוז. סוגרים למשולש.  (את שאריות הבצק אפשר לרדד שוב ולמלא גם)

  • 1 ביצה טרופה

מורחים בעדינות את האוזניים ואופים ב-180 מעלות כרבע שעה.

אוזני המן פרג תפוזבדרך להיות אוזנייםקרם תפוז ופרג באוזניים

אוזני המן פרג תפוז

אוזני המן

ותמיד תהיתי מה עלה בגורלה של ושתי.

ושתי היפה, ושתי הפרועה, ושתי הסרבנית. ברגע שהעיף אותה אחשורוש, יש לשער שבחוסר כל ובבושת פנים, היא כבר לא קידמה את עלילת המגילה וקורותיה לא נודעו. אותי היא מעניינת יותר מאשר אסתר החסודה, הכנועה, החכמה. לאן היא נעלמה? מישהו יודע?

"אני פה לבדי
מחכה לשום דבר,
אם יקפא ליבי
לא ארגיש אותו נשבר"

ושתי בניאן (תרגום חופשי שלי)

הלו!!! אפילו באדר שירי עצב ודכדוך?? אמרנו מרבים בשמחה, לא? (אין מה לעשות, שירים עצובים תמיד יותר יפים בעיני) אז קחו לכם אחד כזה שיעיף לכם את האוזניים  🙂  פורים שמח ומבדח

פורים סטייל

"ואמא!! לא הכנת לנו עם נוטלה???"

מודעות פרסומת

7 מחשבות על “משנכנס הדר – פרג וקרם תפוז

    1. 🙂 גדול! רמית העצובה באדר. אולי דברים ישתנו בעתיד…
      שמעת כבר על המדפסות התלת מימדיות? נוכל נדפיס לך אוזני המן כאלו 🙂

  1. הכתיבה, הצילום והמתכון ממחישים את האוירה אותה את מתארת בצורה משלמת. כל המכלול הוא הנאה צרופה…וכמובן שאפיתי ויצא בהתאם לציפיות- יפה וטעים!!!1

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s