איצ'יקידנה *

יום שלישי יום קצר, רק יצאו לבית הספר ותיכף חוזרות. זאת הזדמנות לפנק אותן בארוחת צהריים טריה וחמה, להבדיל משאר הימים שהן לוקחות ארוחות בקופסה לבית הספר ואוכלות אותן קרות… ועדיין עדיף מהקייטרינג ה"איכותי" המוצע בתשלום.  אז מה מכינים בצ'יק וצ'ק? הלהיט הנוכחי הוא לביבות תפוחי אדמה הודיות שנזללות כאילו הבנות גדלו ברחובות מומבאי ושרו איצ'יקידנה בגן "לוטוס" עם לאקשמי הגננת ופאדמה הסייעת . התיבול מתון אז לא לדאוג מ"ההודיות" של המנה, אבל אי אפשר לטעות, המנה מעלה זכרונות וטעמים קסומים. Aum. ותמיד אפשר להשתולל עם התבלינים משל הייתם בטראנס.

לביבות תפוחי אדמה מומבאי סטייל   כ- 15 שמנמנות

לביבות תפוחי אדמה ואפונה

  • 5 תפוחי אדמה גדולים מבושלים, מסוננים
  • 1 כוס אפונה עדינה קפואה (הגרגירים הקטנים). מוציאים מהפריזר בשלב הראשון ועד שמערבבים היא כבר מופשרת.
  •  חצי כוס קוביות קטנות של גבינת ברינזה ערבית/חלומי/חמד
  • 2 ביצים גדולות
  • כ- 3 כפות קמח
  • מלח
  • 1/2 כף גרגרי חילבה
  • 1/4 כף זרעי כמון
  • 1/2 כף גרגרי כוסברה
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/4 כפית קינמון
  • קצת פלפל חריף ירוק קצוץ קטן – נסו ליפול על אחד לא חריף בשביל הילדים או על אחד חריף מאוד בשבילכם 🙂
  • שמן קנולה לטיגון

קולים את החילבה, הכוסברה והכמון במחבת על אש נמוכה כמה דקות עד שהם מעלים ניחוח. מעבירים למכתש ועלי וכותשים לאבקה, או לחלופין טוחנים במטחנת תבלינים.

בקערה גדולה מועכים את תפוחי האדמה כמו לפירה, מוסיפים את כל החומרים ומערבבים יחד עד לאיחוד. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

מלבביםלביבות הודיות

מחממים כ-1 ס"מ שמן לטיגון במחבת רחבה. בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצת ניסיון שמנמנה ועגולה (בערך מכף גדושה מאוד של התערובת) ומניחים בזהירות בשמן החם. מטגנים להזהבה יפה והופכים לצד השני. אם מסיבה מוזרה כלשהי התערובת לא מחזיקה יפה הוסיפו עוד כף קמח, עלולים להיות שינויים שנובעים מסוג תפוח האדמה ומכמה יבש הוא היה כשהתחלתם למעוך אותו. יצא טוב? המשיכו כך עד שתהיה לכם צלחת עם כמה קומות של לביבות זהובות מגרות.

לביבות הודיות מושלמות

כמה טיפות לימון וזה מושלם אבל כדאי להגיש עם זה

  • גביע יוגורט
  • רבע בצל אדום חתוך קטנטן
  • רבע צרור כוסברה קצוצה

לערבב הכל יחד ולהעביר לקערית הגשה

מגדל לביבות

לביבות

והנה אני כבר שומעת את הצלצול האחרון מתנגן. צלחות על השולחן, רבעי לימון בצלוחית, קערית של רוטב יוגורט וערמת לביבות חמה. נמסטה ובתאבון

לביבות הודיות

* לדנה – ההשראה ההודית הפרטית שלי

מודעות פרסומת

8 מחשבות על “איצ'יקידנה *

  1. מהמם….ואיזה כייף שיש כאלה בנות שאוכלות הכל וכזאת אמא אלופה.ממש בא לי…אנסה גם על הילדים שלי.

    1. בגרגרי חילבה משתמשים במטבח ההודי והתימני, יש להם צורה מעניינת ולא צפויה של מרובעים. מוצאים אותם בכל חנות תבלינים, אפילו בדוכן התבלינים בשוק ובחנויות טבע. אפשר למצוא גם חילבה טחונה אבל תמיד עדיף לטחון לבד בבית – עניין של טריות. שווה לחפש אותם בשביל הלביבות הטעימות והפשוטות האלו.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s