פוקצ'ת ענבים וגבינה כחולה

"רוצים תירוש?" הוא שאל מהדרך והגיע תוך רבע שעה. ברור שרצינו, תירוש טרי הישר מהסחיטה. ככה זה כשגיסך ממנכל יקב.

תירוש סחוט טרי

עלינו לראות את הבציר, ממש בימים האחרונים שלו.

מדהים לראות כמה מעט אנשים מתעסקים בזה בהשוואה לימים עברו. רומנטיקה בכרמים? אם אתה חובב רובוטים אז כן. הבוצרת, גברת טרקטור מרשימה, רוכבת על הגפנים הגזומות למשעי ואוספת אליה רק את הענבים, השזורות- אותם עורקי אשכול נותרות מחוברות בשלמותן לגפן. אם אשכול שלם מצליח להסתנן לשיני הבוצרת היא זורקת אותו לקרקעיתה בשאט נפש.

 

  

מהכרם עלינו ליקב להראות לבנות תהליכי יצור ולהתבסם מהריחות ומהנוף.

חדר הטעימות של הייננים

 

רוזה על המרפסת

בדרך היא כבר תפחה לי במחשבות

פוקצ'ת ענבים וגבינה כחולה – לתבנית תנור גדולה אחת

המתכון מבוסס על פוקצ'ה מופלאה שנהגתי להכין שנים בחגיגה בכפר אך אבוי, כשרציתי להכינה הפעם לא זכרתי את המתכון! בימים ההם יכלו להעיר אותי משינה והייתי מדקלמת את הכמויות ועכשיו… גם עברה כמעט שנה מהפעם האחרונה שהכנתי אותה וגם תיכף בת 41… המממ… אז אילתרתי. ויצא כל כך נפלא. אני ממש גאה בה בפוקצ'ת- מחווה- לבציר שלי. הכנתי פעם נוספת עם קממבר כי הבנות לא משתגעות על הכחולה וגם היה טעים מאוד. 

מזכירה שוב שמי שרוצה לקבל קצת מושג על אפיית לחם, שמרים, סטרטר ושות' יכול להציץ גם בלחמניות שום דבר.

  • לסטרטר- לילה לפני:
  1. 125 גרם קמח לחם
  2. 12 גרם שמרים יבשים
  3. 150 מ"ל מים

מערבבים יחד בעזרת מטרפה בתוך קערת זכוכית או פלסטיק בינונית. כשאין גושים מניילנים ומכניסים למקרר. בהתחלה הסטרטר יעלה מאוד ואולי יגיע לניילון אך אח"כ הוא צונח, לא להבהל.

  • לבצק – למחרת:
  1. כל הסטרטר
  2. 720 גרם קמח לחם
  3. 450 מ"ל מים
  4. 40 מ"ל שמן זית
  5. 110 מ"ל יין לבן
  6. 18 גרם מלח גס
  7. 50 גרם גבינה כחולה מפוררת
  8. 150 גרם ענבים (כדאי משני הצבעים)
  • ללמעלה:
  1. 50 גרם גבינה כחולה מפוררת
  2. 150 גרם ענבים (משני הצבעים)
  3. שמן זית

בקערת זכוכית או פלסטיק גדולה מערבבים את הסטרטר, הקמח, המים והיין בעזרת מזלג. (לא היה לי מספיק יין לבן אז הכנסתי רבע כוס של תירוש סחוטרי).  מניחים לכמה דקות, מוסיפים את השמן, המלח, הגבינה והענבים ומתחילים ללוש בידיים במשך חמש דקות בערך. היו לי ענבים ירוקים וענבים אדומים ענקיים (נדמה לי מזן גלובל), אז את הירוקים הכנסתי שלמים אך את האדומים חציתי. הבצק רך מאוד ודביק וזה מעולה להמשך. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במקרר או בחוץ לפי הרעב/התכנון/החשק. כעבור שעתיים או למחרת יוצקים את הבצק הרך והריחני לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. משמנים את האצבעות ומותחים/מועכים את הבצק שישב יפה בתבנית.

בקערית קטנה מערבבים את הענבים, שלמים וחצויים איך שרוצים, עם הגבינה המפוררת בגסות ועם זרזוף שמן זית ומפזרים על פני הפוקצ'ה. בעזרת קצות האצבעות מהדקים קלות את הענבים וגבינה לבצק, קצת כמו פסנתרנים. מתפיחים כחצי שעה.

מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים כעשרים וחמש דקות לצבע זהוב עמוק, מוציאים מהתנור ומזרזפים שמן זית מעל. לחיים.

6 מחשבות על “פוקצ'ת ענבים וגבינה כחולה

  1. אהבתי, צילומים נהדרים, מזכיר נישכחות מהקיבוץ (אצלנו בצרו בלילה ) ומהטעימה שם על המירפסת, היה אחלה טיול…

  2. how did I miss this amazing grapes focaccia??? and this lovely posts with this amazingly beautiful and happy pictures??? I am unforgivable and shall be punished. possibly making and eating a whole batch of that incredibly soft and moist focaccia. great recipe

  3. תתחדשי אהובה על העיצוב החדש… הולכת לראות מה אני זוכרת מהמתכון הזה…. שנים….. יש לי רק קמח כוסמין וקמח 70 אחוז מלא… נראה מה יצא… מתגעגעת…… נשיקות מחכה לפרק ב של הטארטים…….

כתוב תגובה לדקלה הררי לבטל