מרענן לקיץ 4

הוא קריר, חלקלק, מתקתק ומבושם…המממ.. כל מה שצריך כדי להעביר את הקיץ בשלום ובתשוקה. מה לה לאישה? אתם אולי שואלים, ואני אענה: מלבי.

הכנתי בכמה אופנים שתוכלו לבחור וכל מה שצריך זה ערבוב של כמה דקות על האש ולמקרר. קינוח נהדר, בלי להדליק תנור, ואז מלקקים את הכפית מול השחיינים בבריכה האולימפית של זאהא חדיד וסידרתם לכם את היום.

נתחיל דווקא בסירופ שהוא שיחוק ענק לעניות דעתי…

סירופ היביסקוס ומי ורדים

מכינים סירופ סוכר רגיל ביחס של 1:1, זאת אומרת כוס סוכר וכוס מים, לערבב בסיר קטן על אש בינונית ולהביא לרתיחה. להוסיף שני תיונים של תה היביסקוס-ורד הבר ולהמשיך להרתיח, אפשר להנמיך את האש. את התיונים הוצאתי אחרי כמה דקות והמשכתי לצמצם את הסירופ עד שנותרה מחצית הכמות ההתחלתית. להוריד מהאש ולהוסיף כף-כף וחצי מי ורדים. לא תמצית או שמן ורדים אלא מי ורדים, זה בדרך כלל מגיע מטורקיה בבקבוק פלסטיק גדול יחסית. השמן והתמצית מגיעים לרוב בבקבוקוני זכוכית קטנים ואם יש לכם כאלו תתחילו עם חצי כפית ותוסיפו לפי הטעם, אם צריך. יש אנשים (מוזרים!) שלא אוהבים את הטעם והריח האלו אז אפשר לשים ממש מעט רק בשביל שלקינוח יהיה זיכרון קלוש של מאין הוא בא ולאן הוא הולך. בגלל שבבית יש לי שני מוזרים כאלו בישמתי רק את הסירופ והמלבי נותר נייטרלי, נראה לי מתחשב דיו. מקררים. הסירופ מספיק לשישה קינוחים בנדיבות.

  • הפתעה! – בגלל ההיביסקוס לסירופ יש תגובה כימית כלשהי עם החלב (?)  ודקה אחרי שיוצקים אותו הוא משנה צבע לסגלגל-כחול. קצת פחות יפה מאיך שזה נשמע אז כדאי לצקת את הסירופ ממש בשולחן. עדיין טעים מאוד ונאה, לא לדאוג.

מלבי עשיר – תבנית אלומיניום חד פעמית קטנה, אפשר לחתוך מזה כשמונה קוביות יפות

שישי אחר הצהריים, בבית של ההורים, דיפדפתי בספר אוכל של שרי אנסקי וחיפשתי רעיון לקינוח זריז. בדיקה העלתה שכל המרכיבים ישנם כולל בקבוק סירופ למלבי שחיכה במזווה וההחלטה התקבלה. המתכון נותן מלבי עשיר וכבד, מהסוג המוצק מאוד. (לדעתי כדאי להפחית את כמות הקורנפלור לחצי כוס) :

3 כוסות חלב + 1 כוס שמנת מתוקה + 2/3 כוס קורנפלור = מערבבים בסיר על אש נמוכה, מבשלים וממשיכים לערבב עד שמסמיך מאוד וקצת מבעבע. יוצקים בזריזות לכלי ומקררים.     המלבי הזה ניתן ממש לפריסה.

אני גם הוספתי כף וחצי סוכר שתהיה טיפה מתיקות וזכרו שגם למלבי אפשר להוסיף ממי הורדים, לפי הטעם.

אבל זה לא היה בדיוק מה שרציתי. חיפשתי מלבי קל וחלק יותר, חלקלקות שנובעת מחומר מיימי יותר. אולי רוזטה?  אבל רוזטה לא נמצאה בסופר אז הכנתי חלב שקדים.

מלבי חלב שקדים – ארבע עד שש כוסיות קינוח

שקדים לחלבחלב שקדים

טחנתי בבלנדר כוס שקדים מולבנים וכוס וחצי מים עד שנוצר משקה חלק וסיננתי במסננת דקה. נשארה לי כוס חלב שקדים עשיר. את החומר היבש שנשאר במסננת החזרתי לבלנדר, הוספתי עוד שתי כוסות מים וטחנתי שוב. קיבלתי חלב שקדים דליל יותר שלאחר צינון היה מרווה מאוד. כל התהליך החזיר אותי לימים העליזים והמשוגעים שלי כאמא צעירה, עת הנבטתי שומשום מלא והכנתי ממנו חלב, בישלתי דייסת קוואקר אורגני בלתת אורז יפני ואספתי טיפות טל עם שחר וכל זה על מנת שלתינוקתי הטהורה יהיה מה לאכול ברבע שעה שאשאיר אותה עם אבא/סבתא/סבא, כל מישהו בלי ציצי פעיל. אחח.. אלו היו ימים…

לכוס חלב השקדים הוספתי עוד כוס חלב רגיל אבל אפשר להכין על טהרת חלב השקדים. הוספתי גם כפית סוכר, רק – כי חלב השקדים מתוק יותר באופן טבעי,  ושתי כפיות גדושות קורנפלור.  תהליך הבישול הוא אותו תהליך: מערבבים את הקורנפלור כשהחלב קר ומביאים להסמכה תוך ערבוב מתמיד, אני מעדיפה עם מטרפה.  גם כשמאוד סמיך לא מפסיקים עד שלא רואים איזו בועה או שתיים מתפוצצות בקרקעית הסיר, אחרת לקינוח יתלווה מרקם לא נעים של אבקה על הלשון. כדאי לסנן לתוך הכלי הייעודי ולמקרר.

המתכון הזה נותן מלבי רך ולא לגמרי יציב אז אפשר לצקת אותו ישר לכוסות ההגשה וכשהוא קר לפזר עליו את האקססוריז הרצויים: קוקוס, פיסטוק, בוטנים. אני פיזרתי עליו גם ממתק קוקוס לבן (כמו הורוד של פעם) מלבד הסירופ.

ועדיין זה לא היה בדיוק מה שרציתי. אז הלכתי על הדבר הכי פשוט ומיימי+, זאת אומרת קצת יותר, שבכל זאת זה לא יהיה לגמרי תחנה מרכזית …

מלבי פשוט – שני קינוחים מכובדים מאוד או ארבעה קלילים

2 כוסות חלב + 2 כפיות גדושות סוכר + 2 כפות קורנפלור

אותו תהליך: לבשל, לסנן, לצקת, לקרר.

זה כבר רטט כמו שרציתי וידעתי שזה זה, קינוח קיץ קר ולא מכביד

 

שיהיה אוגוסט קל

מודעות פרסומת

3 מחשבות על “מרענן לקיץ 4

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s