eat dessert first!

תמיד הייתי מכורה לספרי בישול אבל רק לעיתים רחוקות אני מבשלת מהם… מוזר משהו. אני מאוד מאוד אוהבת לקרוא אותם ולקבל השראה, לפעמים היא אפילו מתממשת בפועל, ואני קמה ומכינה את הדבר בו חשקה נפשי, אבל לרוב זה מתפוגג ואני מוצאת עצמי מאלתרת משהו דומה או שונה או לא עושה כלום בנידון. עם השנים כבר אספתי ספריה מכובדת וגם ז'אנר המגזינים לא קופח. תקופה ארוכה הייתי מנויה על מגזין אמריקאי בשם fine cooking  והייתי קוראת אותו בשקיקה מקצה לקצה, כולל פרסומות. אחח, החיים שם פשוט נראים מגרים יותר.

בתחילת המילניום, באחד הגליונות צדה את עיני קונדיטורית צעירה בשם Joanne Chang ויצא שעקבתי אחריה והיא אחרי, בדרכי גורל מיסתוריות, גם כשכבר לא הייתי מנויה. באותה עת היא התחילה לנסות מתכונים ולאסוף צוות לקונדיטוריה הפרטית העתידית שלה Flour, לאחר שעבדה שנים במסעדות שוות בבוסטון וניו יורק. לפני כחודשיים נודע לי איכשהו שיש לה אפילו ספר בן שנתיים,    ולכן במאי, כשהאיש יצא בענייני עבודה הבוסטונה, חיבקתיו נשקתיו והתרתי בו לבל ישוב הביתה בלעדיו. ולטובתו כדאי שגם ינסה לנשנש שם איזו מגדנית.

מה רבה היתה השמחה כשהוא גילה שאחד הסניפים של Flour ( יש כבר שלושה), נמצא ממש מעבר לסיבוב וזכה להמלצות חמות מאוד  מהמשתתפים המקומיים בקורס. ואכן כל בוקר נפתח שם במנת אנרגיה והנאה שהשאירה אותו מרוצה עד הערב. כשחזר הגיש לי ספר מתנה וקופסת מאפים גדולה שגרמה גם לנו הנאה גדולה אפילו יממה וחצי אחרי שנאפו.

מתוכו בחרתי להכין בינתיים עוגה פשוטה אך עשירה שתתאים לקפה של הבוקר

עוגת מייפל, פקאן וחמוציות

לעוגה אחת בתבנית אינגליש:

  • לפקאנים המקורמלים: חצי כוס פקאנים קלויים וקצוצים + שלוש כפות סירופ מייפל אמיתי = מערבבים בסיר קטן ומבשלים כחמש דקות על אש בינונית-נמוכה עד שהסירופ נספג באגוזים. מוציאים ופורסים על נייר אפייה ומצננים.
  • לעוגה:
  1. 90 גרם חמאה בטמפ' חדר, חתוכה לקוביות
  2. כוס ושליש (160 גרם) קמח
  3. 1 כפית אבקת אפייה
  4. רבע כפית סודה לשתיה
  5. שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר לבן
  6. חצי כפית מלח
  7. שליש כוס (80 גרם) רוויון
  8. שתי ביצים
  9. 1 כפית תמצית וניל
  10. שליש כוס (110 גרם) סירופ מייפל אמיתי
  11. כוס חמוציות טריות או קפואות { אני השתמשתי בכלל בחמוציות מיובשות טבעיות, מומתקות ברכז תפוחים}

מערבבים הכל יחד בקערת מיקסר בעזרת וו ה- k ( לא המקצף ולא וו לישת הבצק) על מהירות בינונית כ-4 דקות,זה יראה כמו פרורי קוסקוס עבים. בינתיים בקערה נפרדת מערבבים את הרוויון, הביצים, הוניל, ושליש כוס המייפל. להוסיף חצי מבלילת הביצים אל המיקסר, לערבב כדקה על מהירות בינונית-גבוהה עד שנוצרת תערובת אוורירית, חיוורת ונפוחה. להפסיק, לנקות דפנות עם מרית, להוסיף את שארית בלילת הביצים לתערובת והפעם במהירות נמוכה עד לאיחוד.

להוסיף את החמוציות והפקאנים המקורמלים ולקפל בעזרת המרית. לצקת לתבנית משומנת ולאפות ב-170 מעלות כ- 60-70 דקות. העוגה צריכה להיות זהובה-שחומה, קפיצית למגע ואם בודקים עם קיסם הוא יוצא עם מעט פרורים לחים. מצננים כעשרים דקות והופכים על צלחת הגשה.

  • לזיגוג מייפל: חצי כוס (70 גרם) אבקת סוכר + שתי כפות סירופ מייפל אמיתי+ כף מיץ לימון = מערבבים בקערית, אם סמיך מדי אפשר להוסיף טיפה לימון או מים. מזרזפים על העוגה.  

ותזכרו שלפי המוטו שלה זו מנה ראשונה!  בתאבון

והפעם נשמע את:

דובים אוהבים חמוציות

מודעות פרסומת

מחשבה אחת על “eat dessert first!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s