יום הולדת לילדת השמש

בשעה טובה ובמזל טוב חגגנו, גם אם באיחור של שבועיים, את יום ההולדת של הקטנה. הילדה הצהובה שלנו כבר בת 6. השנה האחרונה היתה עמוסה בכל כך הרבה ארועים ושינויים שאני לא זוכרת אפילו את יום ההולדת הקודם שלה. איפה חגגנו אותו בכלל? נראה שבחיים אחרים… 

  "אני חיה רק שש שנים. כל כך קצת" היא מתלוננת, היפה והחכמה הזאת שתזכה לחיים ארוכים אמן טפו טפו טפו, ואכן זה מרגיש שהיתה איתנו מאז ומעולם. זה נכון מה שאומרים, שברגע שיש לך ילדים אתה לא יכול לדמיין את  החיים בלעדיהם. באמת נשאנו את הפוטנציאל שלהם איתנו שנים לפני שהם נוצרו. אני בעצם, כנקבה, גידלתי אותה מאז שנולדתי. לפחות חצי ממנה. לא חשבתי על זה לעומק עד עכשיו אבל אפשר לומר שאנחנו הנשים יולדות את ילדינו פעמיים. אנחנו נולדות וכבר הפוטנציאל שלהם טמון לנו בגוף, בביצית, ואז אחרי ההפריה וההריון הם נולדים שוב כישות שלמה. איזה קסם.

אז חגגנו כאן עם השבט הצפוני ופעם ראשונה ארחנו את כולם יחד. לרגל הארוע החגיגי העלתי מתהום השכחה מתכון מימי כד קפה – סלמון ופלפלים בעטיפת פילו, היה נחמד מאוד לשחזר אותו ולהריח ימים רחוקים. מקפיצים סרטי כרישה בחמאה עד שהם שקופים, מוסיפים רצועות דקות של פלפלים אדומים וצהובים, יין לבן וקצת ג'ינג'ר קצוץ. מבשלים על אש בינונית גבוהה עד שהיין מתאדה והירקות מתרככים קצת. מוסיפים מלח, פלפל שחור וקצת שמנת מתוקה. מבשלים עוד קצת עד שהיא נספגת בירקות ומכבים. מצננים. מוסיפים סרטי בזיליקום דקיקים. את כל הכבודה הזאת מניחים על נתח פילה סלמון מפולפל ומומלח שמחכה על דף פילו מרוח בחמאה. מקפלים את הצדדים ומגלגלים כמו אגרול שמן ושטוח יותר. אופים בחום גבוה רק לפני ההגשה ורק עד הזהבה יפה, שלא יתייבשו ואתם תתביישו 🙂

הכנו גם סלט סלק בהשראת מנת הסלק של גוז' ודניאל שאהבתי מאוד. למרות שהסלק במיטבו בחורף אני מרגישה משהו קריר באופיו ולכן הוא מתאים בעיני לשימוש גם בקיץ, בתנאי כמובן שמוצאים סלקים יפים, קשים ומתוחים. את הסלק כדאי לאפות על מצע של מלח גס ואז מקבלים טעם מרוכז ועמוק. פשוט מפזרים מלח גס בתבנית, עליו מניחים סלקים שלמים, לא קלופים רק שטופים, עוטפים הכל בנייר כסף והופ לתנור במאתיים מעלות למשך שעתיים-שעתיים וחצי. זה נשמע המון זמן אבל באמת שהם לא דורשים השגחה. רק להכניס, לשכוח ואחרי שעתיים להיזכר ולכבות את התנור. כשהם בטמפרטורת חדר  לקלף אותם ולעשות איתם משהו. או להכניס אותם לקופסה ולמקרר, ורק למחרת או למחרתיים לקלף ולעשות איתם משהו. ואם לא משהו לאכול, אז אפשר לעשות איתם באטיק על שמלת החוף הלבנה שעיצבתן לקיץ הנוכחי או לצבוע איתם את השיער. ( שתפו בתוצאות אם התפרעתם)

קיבלנו משמשים מהבוסתן הקסום של m&m ביסוד המעלה והכנתי איתם טארט משמשים, אבל על הדרך גם חנכתי את משפך הריבה היפיפה והיעיל שהכינה ז'נט מצימר רוח ים במכמורת. היא והצימרים שלה נדיבים ומפנקים (הייתי נשארת לגור שם לנצח)  וגם הריבה יצאה טוב מאוד.

אז אולי "תכנסו הערב?  יש ריבה" … כמו שהזמינו פעם בבנימינה .  אומנם לא מתות גינה, אבל משמש בוסתן גלילי כבר טעמתם?

 

 

מצגת זאת דורשת JavaScript.

 

חלק מהתמונות צולמו בכישרון בידי הילדה הכחולה (הבכורה)

מודעות פרסומת

3 מחשבות על “יום הולדת לילדת השמש

  1. אידית יקרה, תודה על ההזמנה להציץ אליכם. קראתי בשקיקה את כל כתבייך והתמוגגתי. התמונה של ילדת השמש החסרה לנו בנוף העלתה לי דמעות של געגוע. הילדים קטנים וממשיכים הלאה אבל זכרונות טובים וחברויות אמת נשארים גם במרחק של 3 שעות נסיעה.
    מחכה להזדמנות ראשונה לבקר אתכם. ואנא זכרו לעצור כשאתם באים לביקור. תמיד שמחים לקראתכם.

    חיבוק גדול, גלי

  2. היי אידית!
    הדודות הנכבדות גילו לי את קיומו של הבלוג המקסים אתמול, קראתי פוסט אחר פוסט ונהנתי מאוד מהכתיבה ומהמתכונים המרענננים (אני רץ לקנות סוכר דקלים!).
    אני מוסיף לתגובה שלי קישור, לתכנית ברדיו "הקצה" שהתארחתי בה השבוע בעקבות ביקורי השני בפסטיבל פרימוורה בברצלונה, פסטיבל שחזרתי ממנו שבוע שעבר, התארחתי בתכנית של שדר מקסים בשם ליאון שפגשתי אותו בפסטיבל והזמין אותי לקחת חלק בספיישל פרימוורה.
    רוב השירים שהושמעו הם בחירות שלי של להקות שראיתי בפסטיבל, ולצערי לא הכל נכנס מפאת קוצר הזמן.
    תהני מהתכנית!
    רק ללחוץ על כפתור "האזן"!

    גיא רוגינסקי

    http://www.icast.co.il/default.aspx?p=Podcast&id=416090&cid=421466

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s