השבוע שאחרי

קמנו בבוקר, הסתכלנו סביב. שבועות חלף עבר לו והותיר מאחוריו המון שאריות של גבינה וילדה קטנה חולה. והרי ידוע אפילו לי שמינוס ועוד מינוס הם פלוס אז חיברנו לנו בורקיטס

Image

מצאנו מתכון מוצלח לבצק של אופה בשם גולי פנחסוב ועשינו אותו כמעט כמו שהוא ביקש.

  • מאתיים חמישים גרם קמח לבן
  • רבע כפית מלח
  • מאה גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
  • שתי כפות שמן זית
  • חצי גביע שמנת חמוצה (השתמשנו בתשעה אחוז
  • חמישים גרם קשקבל מגוררת

הילדונת פוררה באצבעותיה החרוצות את החמאה אל תוך הקמח והמלח עד שנוצרו פרורים קטנים, הוספנו את השמנת החמוצה ושמן הזית ואחרי עוד קצת לישה את הקשקבל. הבצק רך ונעים ולא דביק כלל. צריך לעטוף בניילון נצמד ולמקרר לשעתיים בערך. שתיהן מעדיפות מלית של תפוחי אדמה בכל דבר אז בזמן הזה בישלתי שני תפו"א קלופים גדולים, טיגנתי בצל קצוץ דק בשמן זית, ואחרי שהתפוחים התקררו מעכנו לפירה גס, הוספנו את הבצל המטוגן, מלח ופלפל, והמון שאריות גבינה ממה שיש. אנחנו הוספנו בולגרית, פרומעז ועיזים קשה ממושב פה בסביבה.

Image

רידדנו דק, קרצנו עיגולים ומילאנו. בשאריות הבצק אפשר לפסל, מדוזה למשל

Image

מורחים בביצה טרופה, מפזרים שומשום או קצח או גם וגם

Image

אופים במאתיים מעלות עד שמזהיב.

כדאי לצרף סלט קצוץ קטן וקצת יוגורט, לשבת ולהנות, ולהכין את עצמנו לשבועות הבאים.

בתאבון

Image

 

 

מודעות פרסומת

6 מחשבות על “השבוע שאחרי

  1. אידיתי יפה שלי
    כרגיל נראה מגרה,הלוואי והייתי שכנה שלך…
    אין אלופה כמוך!!!
    מתגעגעת אליך מאוד
    ד"ש לדובות הקוטב הצפוניות שלך

    1. היי טלי
      אני מתאמצת להיזכר כי לפעמים אני קורצת עיגולים גדולים יותר ולפעמים פחות… נראה לי שבערך 25 בורקיטסים קטנים.
      יום נעים

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s